Ο Μανούσος Μανουσάκης μιλάει για τη γιαγιά του Ελένη Πρεβεζάνου – Λελέκου

Μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης για την Ελένη Πρεβεζάνου – Λελέκου και την Δέσποινα Λελέκου – Τατάκη έζησαν όσοι παρευρέθηκαν χθες Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019  το απόγευμα ,στην κατάμεστη  Θεοφάνειο  Αίθουσα Τέχνης .

Την ζεστή και φιλόξενη εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας, η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» με ομιλήτρια την Μαριάνα Πολίτη.Αποσπάσματα από τα βιβλία της συγγραφέως διάβασε η φιλόλογος και ποιήτρια  Σπυριδούλα Γεωργοκίτσιου  ενώ την  σκηνή κοσμούσαν οι  καλλιτεχνικές δημιουργίες του εικαστικού Τάκη Μπέκα .

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Αθηνά Κωνσταντάκη, σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας , ο Λευτέρης Β. Τζόκας, Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ και  ο Τάκης Παπαδημητρίου κοσμήτορας της Ε.Ε.Λ.

Στον πρόλογο του ο Κώστας Λογοθέτης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» αναφέρθηκε πρωτίστως στο σκοπό του συλλόγου που είναι «να γνωρίσουμε ανθρώπους  όπως  η Ελένη Πρεβεζάνου- Λελέκου που το καταγωγικό τους ίχνος είναι ένα νήμα με το ζωντανό παρελθόν, για να τους ενσωματώσουμε στην ιστορία του τόπου μας» .Μεταξύ άλλων στάθηκε  στο οικογενειακό νήμα της Ελένης Πρεβεζάνου που την ενώνει με την Πρέβεζα και αναφέρθηκε στην διάσημη κόρη της Ειρήνη Παππά καθώς και τον εγγονό της σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη.

Ο Μανούσος Μανουσάκης  μίλησε για τη γιαγιά του με νοσταλγία και αγάπη λέγοντας με συγκίνηση «δεν είχε ποτέ ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστεί ,  μα δεν ήθελε ,είχε τόσα πολλά να κάνει που δεν της έφτανε ποτέ η μέρα και πράγματι αυτό προσπαθώ και εγώ να επιτύχω , είναι για μένα  χρυσός κανόνας ζωής »

Η Ελένη Πρεβεζάνου- Λελέκου γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Σπούδασε στο Αρσάκειο Πατρών. Εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ζωγράφος άφησε πίσω της αξιόλογο πνευματικό έργο. Από το γάμο της με τον Σταύρο Λελέκο, ελληνιστή, απέκτησε τέσσερα κορίτσια: τη μεγάλη μας ηθοποιό Ειρήνη Παππά, την καθηγήτρια και συγγραφέα, Δέσποινα Λελέκου- Τατάκη, μητέρα του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη και δύο επίσης επιστήμονες.Η Ελένη Πρεβεζάνου Λελέκου άφησε πίσω της ένα τεράστιο πνευματικό έργο το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο στο πλατύ κοινό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites