ΚΑΜΙΑ διάψευση από επίσημα χείλη για το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου προσφύγων και μεταναστών στο Κονκουρή

Έντονη είναι το τελευταίο διάστημα η φημολογία αναφορικά με το αν θα δημιουργηθεί ή όχι Κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Κονκουρή.

Όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το mypreveza.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε το χώρο δύο φορές, αναγνωριστικό κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να διαπιστώσει αν είναι κατάλληλος για να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του mypreveza.gr την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ειδική επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απεφάνθη ότι ο χώρος είναι κατάλληλος και μάλιστα εκφράστηκε η πρόθεση για άμεση έναρξη εργασιών διαμόρφωσης του χώρου με στόχο να φιλοξενηθούν περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Άλλες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί θέλουν τους τοπικούς φορείς να είναι ενήμεροι για τις προθέσεις του Υπουργείου, ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν το έχει επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει επίσημα με ανακοίνωση του.

Και ενώ οι πολίτες περίμεναν από την πρώτη στιγμή που υπήρξε αυτή η κινητικότητα, οι φορείς (Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, Βουλευτές) να πάρουν μία επίσημη θέση πάνω σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν γεγονός, ήρθαν νέα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι δεν θα γίνει στο Κονκουρή Κέντρο Προσφύγων και μεταναστών, με το επιχείρημα ότι ο χώρος θα χρησιμεύσει ως εργοτάξιο για την νέα είσοδο της Πρέβεζας, ένα έργο που θα πρέπει να θυμίσουμε για την σωστή ενημέρωση σας, ότι ακόμα δεν έχει καν δημοπρατηθεί, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου ότι θα υποβληθεί πρόταση ένταξης του στο ΕΣΠΑ.

Πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όταν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο έργο, να ζήτησε από τους κατά τα άλλα ανενημέρωτους τοπικούς φορείς, να υποδείξουν άλλον χώρο που να είναι κατάλληλος για την δημιουργία του Κέντρου Προσφύγων και μεταναστών, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προωθηθούν σε όλη την ενδοχώρα. Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως στα μέσα της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με φορείς της Πρέβεζας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να συζητηθούν όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα.

Η σιωπή των τοπικών φορέων είναι βέβαιο ότι δεν συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση των πολιτών ,οι οποίοι αναστατώνονται όχι από δημοσιεύματα που μόνο στόχο έχουν να ενημερώσουν, αλλά από την άρνηση ορισμένων, να πάρουν επίσημα ξεκάθαρη θέση για το αν πρόκειται ή δεν πρόκειται να γίνει κέντρο προσφύγων και μεταναστών όχι μόνο στο Κονκουρή, αλλά γενικά στο Δήμο Πρέβεζας.


1 σχόλιο για “ΚΑΜΙΑ διάψευση από επίσημα χείλη για το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου προσφύγων και μεταναστών στο Κονκουρή”

  1. Ο/Η takis λέει:

    οι κυβερνώντες(πρωθυπουργός και υπουργοί) να δημιουργήσουν κέντρα και να φιλοξενήσουν τους λαθρομετανάστες στους τόπους καταγωγής των, π.χ.: ο κος. Μητσοτάκης στη Χαλέπα Χανίων ή να τους προωθήσει στην Πολωνία, τόπο καταγωγής της συζύγου του.
    Κε. Γιαννάκη, ήρθε η ώρα της κρίσης, είστε κυβερνητικός βουλευτής και θα έχετε την απόλυτη ευθύνη εάν δημιουργηθεί στην Πρέβεζα hot-spot. Δηλώστε ανεξαρτητοποίηση από τη ΝΔ, το ίδιο να πράξουν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές Ηπείρου.
    Επίσης, ο Περ/χής, οι Αντ/χές και όλοι οι Δήμαρχοι της Ηπείρου να δηλώσουν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ! Μόνο έτσι θα αποδείξουν ότι αγαπούν τον τόπο που γεννήθηκαν και ότι σέβονται τους πολίτες που τους ψήφισαν.
    To 1940 οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας δώσανε τη ζωή τους και το αίμα τους για να είναι η Ήπειρος ελεύθερη, θα την παραδώσετε κύριοι Βουλευτές,Περ/χη, Αντ/χές και Δήμαρχοι στους λαθρομετανάστες, ικανοποιώντας τις οδηγίες εγχώριων και ξένων συμφερόντων;

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites