Τι προβλέπει ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας Κυριάκου Βελόπουλου για την σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, έδωσε ο Υπουργών Υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στην απάντηση του ο κ. Καραμανλής αναφέρει μεταξύ άλλων αυτό που λίγο πολύ γνωρίζουμε,  ότι δηλαδή βρίσκεται σε εξέλιξη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους, καθώς βάσει του τελικού σχεδιασμού δεν έχει εξασφαλιστεί το σύνολο των απαιτούμενων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, ενώ απαιτείται παράλληλα η σύνταξη και έγκριση του 3ου Συγκριτικού Πίνακα για την τακτοποίηση του οικονομικού αντικειμένου.

Βάσει του εγκεκριμένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού προβλέπεται η κατασκευή αρτηρίας 4ιχνης διατομής σε μήκος περί τα 30,3 χλμ, που ξεκινά στην περιοχή του (Ανισόπεδου Κόμβου) Α/Κ Καμπής (Φιλιππιάδας) της Ιονίας Οδού, συνεχίζει με νέα χάραξη ή με βελτίωση της υφιστάμενης οδού, μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Αρχάγγελου και ακολούθως βελτιώνει υφιστάμενη οδό μέχρι τον κόμβο Φραξήλα επί της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας. Προβλέπονται κατά μήκος της αρτηρίας κόμβοι κυκλικής κίνησης [πλην του Α/Κ της αρτηρίας με την Εθνική Οδό 5 Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Α/Κ ΠΕΟ) και του Α/Κ Φραξήλα, που προβλέπονται ανισόπεδοι].
Για το Τμήμα της μελέτης από την αρχή της χάραξης (ΧΘ 0+379,88) έως την περιοχή του Α/Κ της αρτηρίας με την Εθνική Οδό 5 Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Α/Κ ΠΕΟ, ΧΘ 5+000), το οποίο εξετάζεται και προωθείται κατά προτεραιότητα, τελεί υπό έγκριση νέος κυκλοφοριακός σχεδιασμός και υδραυλικός σχεδιασμός, για τον οποίο ήδη το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων – Τμήμα Μελετών (Συνεδρία: 24η–Πράξη: 128) γνωμοδότησε θετικά και εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής εγκριτικής Απόφασης κατά τις κείμενες διατάξεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites