Εικόνες Μνήμης και Νοσταλγίας «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ»

Ένας οδηγός για πολλά νοσταλγικά ταξίδια στην παλιά Πρέβεζα φιλοδοξεί να αποτελέσει το Βιβλίο –Λεύκωμα  των Ιωσήφ Ζιώγα και Ανδρέα Καρζή με τίτλο : Κάποτε στην Πρέβεζα , Εικόνες Μνήμης και Νοσταλγίας που παρουσιάστηκε χθες Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΡΕΒΕΖΑ  και παρευρέθηκε  ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος , ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης , μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου  και  πλήθος κόσμου.

Μια κατάθεση ψυχής των συγγραφέων που περιλαμβάνει πάνω από 500 φωτογραφίες που περισυνέλεξαν με κόπο και ύστερα από μακρόχρονη και δύσκολη έρευνα αναζητώντας « χαρακτηριστικές σκηνές από την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες των ανθρώπων μιας άλλης εποχής  ,ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια .» όπως γράφουν στην εισαγωγή του βιβλίου τους ,ενός βιβλίου σαν αυτό που αφήνει τα ίχνη του την ιστορία του τόπου μας .

Ο Νίκος Καράμπελας Πρόεδρος του ιδρύματος « ΑΚΤΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ» μίλησε για την ιστορική αξία του Λευκώματος παρουσιάζοντας μερικές από τις παλιές φωτογραφίες που δείχνουν χαρακτηριστικά κτίρια όπως  το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, τον Προμαχώνα με τις σκηνές των Ρομά που  χρησιμοποιούσαν την παλαιά βρύση για τις ανάγκες τους και εξήρε την προσφορά του Βιβλίου –Λευκώματος στην νεώτερη ιστορία της Πρέβεζας.

Ο Νίκος Καρατζένης φιλόλογος και συγγραφέας  ανέλυσε με έξοχο τρόπο το παλαιό φωτογραφικό υλικό που καλύπτει τον 20 ο  αιώνα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και μέσα από την εμπεριστατωμένη περιγραφή μερικών φωτογραφιών, ενεργοποίησε συναισθήματα  και σημεία αναφοράς για τον καθένα μας , ξυπνώντας μνήμες και νοσταλγικές στιγμές για τους  παλαιότερους  , ενώ στους  νεότερους έδωσε την δυνατότητα να μάθουν , να συγκρίνουν και να γνωρίσουν  .

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Μαριάννα Πολίτη και ομιλίες έκαναν ο συγγραφείς Ιωσήφ Ζώγας και Ανδρέας Καρζής και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου « ΠΡΕΒΕΖΑ » Κώστας Λογοθέτης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Κορωνοϊό – Στο επίπεδο Α η Πρέβεζα

31/10/2020, 10:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο νέα κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

31/10/2020, 8:39 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από το σεισμό στο Φανάρι

31/10/2020, 6:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκτός κινδύνου οι τραυματίες από το επεισόδιο στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας

31/10/2020, 4:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αιματηρό επεισόδιο στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας – Τρεις άνδρες στο Νοσοκομείο

31/10/2020, 1:22 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

REQUIEM (Παγκόσμιος τρόμος υψηλού ιικού φορτίου)

31/10/2020, 8:23 πμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ