Εθελοντές, σύλλογοι και φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Χριστουγεννιάτικη Πρέβεζα

Τις δυνάμεις τους με το Δήμο της Πρέβεζας ενώνουν φέτος σύλλογοι, φορείς και εθελοντές προκειμένου να δημιουργήσουν μια όμορφη γιορτινή γωνιά στο μικρό πάρκινγκ της οδού 21ης Οκτωβρίου , το οποίο φέτος θα φιλοξενήσει την “καρδιά” των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη με επίκεντρο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Χαράς.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη (μετά από ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο) όπου μεταξύ άλλων καθορίστηκαν ομάδες εργασίες για τις δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα για τη γιορτινή γωνιά της πόλης η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος εθελοντισμού κ. Δημήτρης Καραμανίδης και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού κα Αθηνά Κωνσταντάκη ευχαρίστησαν τους εθελοντές για τη στήριξη που προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στο θεσμό , υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή τους θα είναι και φέτος πολύτιμη στο σύνολο των γιορτινών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Πρέβεζα αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου.
Οπως αναφέρθηκε φέτος θα φωταγωγηθεί όλο το Ιστορικό Κέντρο (από την Πλατεία Δικαστηρίων μέχρι την οδό Καρυωτάκη και την οδό 21ης Οκτωβρίου έως τη Μπιζανίου) ενώ όλοι οι δρόμοι θα καταλήγουν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό όπου τα παιδιά θα μπορούν (δωρεάν όπως πάντα) να φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να διαβάζουν παραμύθια, να συμμετέχουν σε θεατρικά δρώμενα, δράσεις και παιχνίδια , να φτιάχνουν και να γεύονται γλυκίσματα και βέβαια να έχουν την πολυπόθητη συνάντηση με τον Αγιο Βασίλη.
Στη συνάντηση το παρόν έδωσαν πάνω από 30 εθελοντές ενώ τη δική τους συμμετοχή έχουν ήδη δηλώσει και οι μαθητές από το 4ο γυμνάσιο, το μουσικό σχολείο και το 1ο Λύκειο .
Στο “Χριστουγεννιάτικο χωριό της Χαράς” θα μπορούν να πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (μουσική, χορός, θέατρο κλπ) καθώς και τα Χριστουγεννιάτικα Βazzar όλα τα σχολεία του Δήμου. Επίσης πολιτιστικοί Σύλλογοι θα μπορούν να παρουσιάσουν χορούς , ήθη αλλά και έθιμα.
Η φόρμα συμμετοχής για τις εθελόντριες και τους εθελοντές που επιθυμούν να πλαισιώσουν την προσπάθεια είναι αναρτημένη τόσο στο Τμήμα Πολιτισμού όσο και στην ιστοσελίδα του Δήμου ενώ σύλλογοι, φορείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2019 προκειμένου να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος των εκδηλώσεων.
Για τη συμμετοχή τους μπορούν να απευθυνθούν στην κ. Κοψάρη Δήμητρα
τηλέφωνο 2682025325 ή να στείλουν email στο kopsari@1485.syzefxis.gov.gr.
Να θυμίσουμε ότι λόγω των εργασιών για τη διαμόρφωση και εγκατάσταση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού το μικρό πάρκινγκ θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 2/12/2019 έως και την Τετάρτη 8/1/2020.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites