Το θέμα της αναστολής λειτουργία του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Τάσος Αμάραντος

Το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την αναστολή λειτουργίας του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ έθεσε στο Δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Τάσος Αμάραντος.

Μιλώντας για το θέμα ο κ. Αμάραντος τόνισε πως το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και επεσήμανε πως οι προσωρινές λύσεις που έχουν δοθεί δεν θα λειτουργήσουν καθώς είναι πολύ δύσκολο για τους καρκινοπαθείς να μετακινηθούν εκτός νομού για να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακα τους. “Θα πρέπει να δείτε λίγο αυτό το θέμα γιατί είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για την περιοχή” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αμάραντος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο ο οποίος απάντησε λέγοντας  “Αντιμετώπισα το πρόβλημα αυτό ως διοικητής του Νοσοκομείου, το αντιμετωπίζω και τώρα γιατί χρησιμοποιώ το Φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ. Θεωρώ ότι θα γίνει μία πολύ σημαντική παρέμβαση προς τη λύση του προβλήματος. Πρέπει οπωσδήποτε να στελεχωθεί και πάλι. Λύσεις νομίζω βρίσκονται και θα τις αναζητήσουμε έτσι ώστε οι Δημότες μας να μην ταλαιπωρούνται στα Γιάννενα, ούτε να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές.”

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης κ. Σταύρος Αμάραντος συνεχάρη τον συνονόματο του για την πρωτοβουλία που πήρε να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας πως “Είναι ένα μείζον ζήτημα.”

“Παίζονται ζωές. Κινδυνεύουν σε καθημερινή βάση ζωές, γιατί αυτά τα φάρμακα πρέπει να παίρνονται σε συγκεκριμένες ώρες και ημερομηνίες και δυστυχώς για τους γνωστούς λόγους παίρνονται μετά από μια βδομάδα, 10 μέρες. Το πρόβλημα για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ήτανε γνωστό, ξέρανε οι υπηρεσίες ότι η τάδε υπάλληλος θα βγει σε σύνταξη, ξέρανε το πρόβλημα και της δεύτερης υπαλλήλου. Ήταν γνωστά και κοινοποιημένα. Υπάρχει ολιγωρία των αρμόδιων αρχών. Θα πρέπει άμεσα να  γίνει παρέμβαση. Εγώ συγχαίρω τον φίλο και συνονόματο τον Αμάραντο για την πρωτοβουλία που πήρε.Μα πρόλαβε! Πρέπει άμεσα να στελεχωθεί και να βρεθεί τρόπος άμεσης μεταφοράς και παράδοσης των φαρμάκων των ασθενών.” είπε ο κ. Αμάραντος.

Για ο ίδιο θέμα παρέμβαση έκανε με ανοικτή επιστολή και ο γιατρός ογκολόγος Ευάγγελος Συγκούνας. Στην επιστολή του ο κ. Συγκούνας υπογραμμίζει  ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς οι οποίοι έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα το τελευταίο διάστημα είναι τεράστιο.

Επίσης  ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, έχει θέσει το θέμα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση στελέχωσή του.

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ ζητά από την πολιτεία να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα το οποίο αφορά μια ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα, είτε με την απόσπαση φαρμακοποιού από άλλη περιοχή, είτε με την χορήγηση των φαρμάκων από το νοσοκομείο είτε με τη διάθεση από όλα τα φαρμακεία του νομού χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των ασθενών και καλεί όλους τους φορείς του νομού να συστρατευθούν για την έγκαιρη επίλυση του προβλήματος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites