Την ταινία “The Post” θα προβάλει την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 21:15 η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει
την ταινία:

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά

Πολιτικό Θρίλερ
 Διάρκεια: 115′
Σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ 

 Πρωταγωνιστούν : Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς, Τρέισι Λετς, Σάρα Πόλσον, Μπομπ Όντενκερκ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει ακτιβισμό υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση Τραμπ και μια αφοπλιστική φεμινιστική διακήρυξη, όλα στη συσκευασία μιας συναρπαστικής, φτιαγμένης με ισόποση οργή και μαεστρία, που το καθιστά υπόδειγμα «καλλιτεχνικού» χολιγουντιανού σινεμά.
Απόλυτα επίκαιρο, μια και η σχέση κυβέρνησης Τραμπ – Τύπου είναι τόσο εχθρική όσο επί εποχής Νίξον. Το 1971 η εκδότρια της οικονομικά στριμωγμένη «Washington Post» πρέπει να αποφασίσει αν θα δημοσιεύσει μια απόρρητη κυβερνητική έκθεση πάνω στον πόλεμο του Βιετνάμ, ρισκάροντας έτσι το μέλλον της εφημερίδας της. Τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν μέχρι την περιπετειώδη δημοσίευσή τους και την «ενηλικίωση» της εκδότριας­ Κάθριν Γκράχαμ ως δυναμικής και ανεξάρτητης προσωπικότητας σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Σε άλλη μία αφοπλιστική ερμηνεία, γεμάτη μετρημένες σιωπές, κομπιάσματα και διακριτικά αμήχανες κινήσεις, η Μέριλ Στριπ υποδύεται την καλοαναθρεμμένη αστή, η οποία το 1963 βρέθηκε ξαφνικά, μετά την αυτοκτονία του εκδότη συζύγου της, επικεφαλής της «Washington Post». Οκτώ χρόνια αργότερα κι ενώ –χωρίς η ίδια να ελέγχει απόλυτα το διοι­κητικό συμβούλιο της εταιρείας– ο εκδοτικός όμιλος ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, οι ανταγωνιστές «New York Times» δημοσιεύουν ένα πολύκροτο άρθρο πάνω σε μια απόρρητη έκθεση του Πενταγώνου, η οποία αποκαλύπτει τις «βρόμικες» πρακτικές της αμερικανικής εμπλοκής στο Βιετνάμ, αποδεδειγμένα καταδικασμένης να αποτύχει. Η κυβέρνηση Νίξον αντιδρά και πετυχαίνει δικαστική απόφαση προσωρινής απαγόρευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι 7.000 σελίδες της έκθεσης φτάνουν στα χέρια του διευθυντή της «Post» Μπέντζαμιν Μπράντλι. Μέχρι το άκρως ριψοκίνδυνο «τυπωθήτω» όμως θα μεσολαβήσουν πολλά.
  Έχοντας στα χέρια του μια άρτια παραγωγή που αναπαριστά στην εντέλεια την εποχή, ένα πρωτοκλασάτο πρωταγωνιστικό επιτελείο κι ένα σενάριο το οποίο αναμειγνύει σε ιδανικές δόσεις τα συστατικά ενός πολιτικού θρίλερ, ενός ψυχολογικού δράματος κι ενός ιστορικού ντοκουμέντου, ο Σπίλμπεργκ υπογράφει το μοντέρνο «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» κι ένα κομψοτέχνημα του αφηγηματικά ασυναγώνιστου χολιγουντιανού σινεμά. Όπου μέσα του βρίσκεις την πιο ξεκάθαρη, πολυδοκιμασμένη και άκρως αποτελεσματική δραματουργική συνταγή, τις ιδιοφυείς διηγηματικές πρακτικές που επί δύο ολόκληρες ώρες δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα, την αγωνία, τη συγκίνηση, τον (φιλελεύθερο) ήρωα της διπλανής πόρτας, την αληθινή ιστορία (πάντα από την πλευρά των νικητών) και, φυσικά, τη λεπτομερή επεξήγηση-διδαχή γιατί και πώς (τα λογύδρια του «πατριώτη» Ντάνιελ Έλσμπεργκ και της κ. Μπράντλι).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites