Προκάτ λύση για το Πανηπειρωτικό κλειστό γυμναστήριο

Εξελίξεις για διάφορα ζητήματα που ενδιαφέρουν την Περιφέρεια Ηπείρου, προέκυψαν από συναντήσεις που είχε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με Κυβερνητικά στελέχη.

 

Πρόκειται για το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά Ιωαννίνων, την παραχώρηση του προκατασκευασμένου και υψηλών προδιαγραφών Κλειστού Γυμναστήριου που είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Επίσης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού έργου Ζωτικό- Μπεστιά και προέβη σε ανακοινώσεις για την επιδιωκόμενη ίδρυση και λειτουργία τεχνόπολης.

 

Αναλυτικά:

 

ΕΣΠΑ και πρόγραμμα ανεργίας

 

Η πορεία του Ε.Π. Ήπειρος 2013-2020 ήταν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, στην οποία παρευρίσκονταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης κ. Εύη Παπανικολάου.

 

Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων νέων επιστημόνων σε επιχειρήσεις, το πρώτο σε επίπεδο περιφερειών που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα εκκρεμεί από το Μάρτιο- όπως είπε ο Περιφερειάρχης- η έγκριση από την ΕΔΕΛ της μεθοδολογίας απλοποιημένου κόστους, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος μηνός, ώστε να εκδοθεί η αντίστοιχη πρόσκληση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

 

Το πρόγραμμα, θα καλύπτει πλήρη απασχόληση για 22 μήνες, εκ των οποίων οι 18 θα χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. και οι τέσσερις από τις επιχειρήσεις.

 

Κλειστό Γυμναστήριο υψηλών προδιαγραφών

 

Οριστική είναι η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού. Αυτό, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε μαζί του και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Development S.A. κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το πρώην αεροδρόμιο. Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου στα 15 εκ. ευρώ, ενώ το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ είναι κατά πολύ μικρότερο.

 

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη πως οι προγραμματικές που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν έχουν λήξει, για το θέμα υπάρχει συνεργασία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ, ενώ ο χώρος εγκατάστασης του προκάτ Κλειστού Γυμναστηρίου, πιθανόν να μην είναι ο Βοτανικός, αλλά το Κάτω Νεοχωρόπουλο ή και τα Καρδαμίτσια. «Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

 

Διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, είχε συνάντηση επίσης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, κατά την οποία εξετάστηκε στο ζήτημα της εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ο Υπουργός ανέφερε πως δεν πρόκειται να γίνουν άλλες «χρονικές μετατοπίσεις» και θα προτείνει να γίνει μια προγραμματική σύμβαση, που όσον αφορά την Ήπειρο θα περιλαμβάνει τέσσερα σχέδια, ένα ανά Περιφερειακή Ενότητα. «Εντός των ημερών θα καλέσει όλες τις Περιφέρειες για να τελειώνουμε, γιατί καίει το θέμα προχωρώντας η νέα ΚΑΠ, αλλά και γενικά θα έχει τεράστιο πρόβλημα η χώρα», συμπλήρωσε.

 

Οι εγκαταστάσεις της πρ. Γεωργικής Σχολής

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης – και σε συνέχεια αλληλογραφίας που προηγήθηκε- ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για το αίτημα παραχώρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου της έκτασης και των εγκαταστάσεων της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά, αναλύοντας το σχέδιο για την αξιοποίησή τους, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση κέντρων καινοτομίας για τα αρωματικά φυτά και τις ντόπιες φυλές ζώων, την αγορά παραγωγών κ.α.. Ο κ. Βορίδης- όπως είπε ο Περιφερειάρχης- δήλωσε πως είναι θετικός στην παραχώρηση της έκτασης και σύντομα πρόκειται να προχωρήσει τη σχετική διαδικασία, ώστε αυτός ο χώρος να περιέλθει στην Περιφέρεια.

 

Η δημιουργία Τεχνόπολης

 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις συζητήσεις που συνεχίζονται με τις εταιρείες P&I και TeamViewer, αλλά και το Δήμο Ιωαννιτών, για τη δημιουργία – κοντά στα Ιωάννινα – ενός χώρου υψηλής τεχνολογίας για την εγκατάστασή τους.

 

«Κάναμε συζητήσεις και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων – ανέφερε- για εξεύρεση πιθανής έκτασης, 9000 τ.μ. εγκαταστάσεων, για τη δημιουργία μιας περιοχής με υποδομές υψηλής τεχνολογίας, περίπου σαν μια Τεχνόπολη. Οι εταιρείες ενδιαφέρονται για την πρόσληψη περίπου 3. 000 ατόμων. Θα είναι μεγάλη υπόθεση, αν μπορέσουμε και το κάνουμε. Θεώρησα σωστό να φέρω τους εκπροσώπους των εταιρειών σε επαφή με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (κ. Α. Γεωργιάδη) και στη συνέχεια ενημέρωσα και τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, που – εφόσον ευοδωθεί- θα είναι κοινή με το Δήμο Ιωαννιτών».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites