Παρουσία Γαβρόγλου γιόρτασε τα 21 χρόνια λειτουργίας του στην Πρέβεζα το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Τα 21 χρόνια λειτουργίας του στην Πρέβεζα γιόρτασε με μία ξεχωριστή εκδήλωση το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από τα 21 αυτά χρόνια λειτουργίας του τμήματος τα 20 διανύθηκαν ως ΤΕΙ Ηπείρου και από φέτος ξεκινάει η πανεπιστημιακή πορεία του  ως ακαδημαϊκή μονάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το τμήμα λειτουργεί με επιτυχία τρεις κύκλους σπουδών: τον προπτυχιακό, τον μεταπτυχιακό (Μ.Π.Σ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών) και τον διδακτορικό (εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ Χρυσόστομος απευθύνοντας χαιρετισμό μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην προώθηση του αγαθού της Παιδείας αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ κ.Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος επεσήμανε και εκείνος με την σειρά του ότι τα 21 χρόνια λειτουργίας του τμήματος στην Πρέβεζα είχαν συνέβαλλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος στάθηκε στα θέματα φοιτητικής μέριμνας, ενώ ζήτησε την στήριξη των τοπικών φορέων στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου να βοηθήσει τους φοιτητές στο κομμάτι της διαβίωσής τους. Επίσης ζητώντας ξανά το λόγο λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Αλμπάνης τόνισε εμφατικά και προς πάσα κατεύθυνση πως το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Πρέβεζα, διαψεύδοντας όσους μιλούν για πιθανή μετακίνηση του μελλοντικά στην έδρα της σχολής στα Ιωάννινα.

Στην φοιτητική μέριμνα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης κ. Αναστάσιος Τσίνας, ο οποίος έβαλε ξανά στο τραπέζι την αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου Κονκουρή, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη πρόταση για κατασκευή πανεπιστημιούπολης στην πολύ μεγάλη αυτή έκταση.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της Σχολής αλλά και τον προβληματισμό του για την επαναφορά της βάσης του 10 ως όριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως η τρίτη Λυκείου είναι μία τάξη χωρίς ουσία για τα παιδιά και θα πρέπει να αναβαθμιστεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ.Στράτος Ιωάννου χαρακτήρισε ως όρο απαράβατο για τις δράσεις στήριξης από την Περιφέρεια Ηπείρου το Τμήμα να παραμείνει στην Πρέβεζα, ενώ κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν αναφέρθηκε στους ανθρώπους που 21 χρόνια πριν πάλεψαν για την ίδρυση του ΤΕΙ, τον τότε νομάρχη Δημήτρη Τσουμάνη, τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Ταμπούρη, τους βουλευτές Δημήτρη Ντούσκα και Γιώργο Τρυφωνίδη καθώς και τον μετέπειτα Δήμαρχο Κώστα Παπαγεωργίου.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας το αμέσως επόμενο διάστημα από το Δήμο Πρέβεζας για τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης φορέων όπου θα συζητηθούν τα λειτουργικά ζητήματα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανακοίνωσε η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δήμου κ.Αθηνά Κωνσταντάκη απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 21 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος.

Η κ.Κωσταντάκη εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο στο χαιρετισμό της ανέφερε :

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή τόσο για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και για την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας η οποία τα τελευταία 21 χρόνια φιλοξενεί το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Από την πρώτη μέρα ίδρυσής του το 1994, ως παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου τότε, το ΤΕΙ της Πρέβεζας αποτέλεσε μια από τις πιο δυναμικές παρεμβάσεις για την περιοχή μας, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία και προάγοντας τη γνώση και την επιστημονική έρευνα στην Ήπειρο.

Ιδιαίτερη αναφορά oφείλουμε να κάνουμε σε μια σπουδαία γυναίκα χάρη στη δωρεά της οποίας βρίσκονται σήμερα εδώ οι εγκαταστάσεις του Τμήματος.

Πρόκειται για την αείμνηστη Μαριγώ Χριστοδούλου η οποία προσέφερε στο Δήμο την έκταση αυτή όπου στη συνέχεια ,μετά από δωρεά του Δήμου, έγινε η ανέγερση του κτιρίου.

Τα χρόνια πέρασαν, εκατοντάδες απόφοιτοι έγιναν επιτυχημένοι επιστήμονες και η Πρέβεζα αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει.

Η “ενηλικίωση” του ΤΕΙ , συνέπεσε χρονικά με ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Ο Ν. 4559/2018 δημιούργησε ένα νέο ακαδημαϊκό τοπίο. Οδήγησε στην μετεξέλιξη των πρώην Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής του ΤΕΙ και τη μετατροπή τους, από το φετινό 21ο χρόνο λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πρέβεζα, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Πρέβεζα ήταν και είναι περήφανη γι’ αυτό το προπτυχιακό Τμήμα της, για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών και για το διδακτορικό κύκλο σπουδών, αλλά και γενικά για όλες τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που δίνονται στους φοιτητές μας.

Ξέρουμε ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Στη διαδρομή των 21 ετών έγιναν πολλά, υπάρχουν όμως ακόμη θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ζητήματα που αφορούν τη σίτιση, τη μετακίνηση και τη στέγαση, λόγω της μη ύπαρξης φοιτητικής εστίας, επιβαρύνουν το κόστος σπουδών για τις οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στην Πρέβεζα.

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές και το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. 

Σα νέα Δημοτική αρχή οφείλουμε να εργαστούμε και να συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και με όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε η λειτουργία του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος της πόλης μας να αναβαθμιστεί και να δοθούν λύσεις σε όποια προβλήματα υπάρχουν.

Θέλουμε το Πανεπιστημιακό Τμήμα μας να παραμείνει εδώ, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο επιστημονικά, να συμβάλλει πιο ουσιαστικά στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων στην Ήπειρο και να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό για φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Δήμος Πρέβεζας θα αναλάβει την πρωτοβουλία το αμέσως επόμενο διάστημα να οργανώσει μια ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τη Διοίκηση του Τμήματος, τους εκπροσώπους του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού, τους εκπροσώπους της φοιτητικής κοινότητας και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας, με αποκλειστικό αντικείμενο τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας.

Κλείνοντας, κυρίες και κύριοι, επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στους φοιτητές που είναι σήμερα κοντά μας. Εμείς πιστεύουμε ότι τα παιδιά που έρχονται εδώ, είναι και δικά μας παιδιά, και θέλουμε να τους προσφέρουμε πάντα το καλύτερο.

Σήμερα, γιορτάζουμε κι εμείς μαζί σας.

Ευχόμαστε η Πρέβεζα να βρίσκεται πάντα στην καρδιά σας, ως ένας τόπος όπου περάσατε όμορφα φοιτητικά χρόνια και παράλληλα πήρατε στέρεες επιστημονικές βάσεις για την επαγγελματική σας ζωή και σταδιοδρομία.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.”


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του δήλωσε τα εξής:
«Ήταν πριν από ένα χρόνο περίπου όταν με τον κύριο Ναξάκη στα πλαίσια επίσημης θεσμικής μας συνάντησης στο Εμπορικό Επιμελητήριο υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου της απαραίτητης και αναγκαίας συμπόρευσης των δύο φορέων.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης μας. Μνημόνιο συνεργασίας επιτρέψτε μου να πω μεταξύ της επιχειρηματικότητας και της γνώσης.
Στο σύντομο διάστημα που εκπροσωπώ το Επιμελητήριο από τη θέση του Προέδρου, έχω διαπιστώσει την έλλειψη ουσιαστικής διασύνδεσης του επιχειρείν και της γνώσης, γνώσης που οφείλω να σας μεταφέρω η πολιτεία δεν τη χρησιμοποίησε προς όφελος της επιχειρηματικότητας προκειμένου της αναγκαίας ανάπτυξης της χώρας. Εκπροσωπώντας το επιχειρείν του νομού μας και συγκεκριμένα 5.000 επιχειρήσεις μας μέλη, θέλω να σας μεταφέρω τη δύσκολη κατάσταση στη οποία έχουν εμπεριέλθει όλες οι επιχειρήσεις στο σύνολο τους.
Έχουμε θεωρώ κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό μας, πίσω δηλαδή από τη λέξη κρίση.
Όντως η χώρα μας διανύει μια παρατεταμένη 10ετή πρωτοφανής στα ιστορικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρηματοοικονομική κρίση με απίστευτες συνέπειες τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Πρέπει πιστεύω όμως να δούμε τα αίτια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν εδώ προκειμένου να βγούμε από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.
Για να βγούμε από αυτή την κατάσταση χρειάζεται η χώρα να αναγάγει σε δούρειο ίππο την επιχειρηματικότητα. Χρειάζεται ένα πλάνο που η πολιτεία στο σύνολό της θα έχει ως Ευαγγέλιο προκειμένου η χώρα να βαδίσει τα επόμενα χρόνια. Ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και διασύνδεση του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας μας.
Επιπλέον βιώσιμη ανάπτυξη και διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την αγροδιατροφή.
Ανάδειξη δηλαδή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα.
Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Με μεγάλη χαρά πριν από λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε όλοι μας την Πανεπιστημιοποίηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης μας, με την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μια κομβική και ιστορική στιγμή γι’ αυτό αλλά και την πόλη στο σύνολό της. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κύριο Ναξάκη καθώς και σε όλους τους ιθύνοντες που πίστεψαν, προσπάθησαν και κατάφεραν την αναβάθμιση του μέχρι πρότινος ΤΕΙ Ηπείρου.
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις οποιαδήποτε ουσιαστική αναπτυξιακή προσπάθεια φορέων της πόλης και έτσι έμπρακτα είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τα 21 χρόνια λειτουργίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά παράλληλα βραβεύοντας και δίνοντας μια ηθική ικανοποίηση σε αυτούς που αρίστευσαν.

Θέλω όμως σ’ αυτό το σημείο να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές που ασχολήθηκαν και προσπάθησαν με τις ερευνητικές τους εργασίες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος γιατί η προσπάθεια μετράει.
Προσπάθεια λοιπόν όλων και όχι αδράνεια. Προσπάθεια για να κερδίσουμε όλοι αυτά που μας αξίζουν. Προσπάθεια για να κάνουμε καλύτερη τη χώρα μας, ώστε τα νέα παιδιά, εσείς να ζήσετε σε μια χώρα όπως την ονειρεύεστε, σε μια χώρα η οποία δεν θα αναγκάζει τους νέους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό και θα χρησιμοποιεί το καταρτισμένο, επιστημονικό προσωπικό προς όφελός της».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χαρης Ναξάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με την ενοποίηση των ιδρυμάτων επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου δόθηκε τέλος στον διαχωρισμό μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ότι δεν γίνεται λόγος για τη βάση του 10 και στα κολέγια, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πολύ επιτυχημένο μεταπτυχιακό τμήμα καθώς και στα εγγυημένα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος της Πρέβεζας. Ο κ. Ναξάκης ζήτησε επίσης τη συνδρομή των φορέων και συγκεκριμένα του Δήμου Πρέβεζας για τη στέγαση των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών σε ξενοδοχεία , ενώ έθεσε επιτακτικά το ζήτημα επισκευής της στέγης προκειμένου να μεταφερθεί στο χώρο και το εστιατόριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απαιτείται η δημιουργία και δεύτερου τμήματος καθώς και η στήριξη του υπάρχοντος από το οποίο τα 21 χρόνια λειτουργίας του έχουν περάσει 8.000 φοιτητές.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης  ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ.Γρηγόρης Γκίκας, αλλά και ο εκπρόσωπος των Μεταπτυχιακών Φοιτητών κ.Ευάγγελος Ντάνος και ο αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος κ.Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Απονομή βραβείων για τις τρεις (3) καλύτερες επιστημονικές εργασίες που εκπονήθηκαν από φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην οποία το Επιμελητήριο Πρέβεζας ήταν βασικός υποστηρικτής.


Η Απονομή των βραβείων συνοδεύτηκαν από χρηματικό ποσό, χορηγία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας και δόθηκαν στον Αλκίνοο Κωνή, τη Στεφανή Μαρία και την Σταύρου Ανθούλα για τις διακρίσεις τους στο διαγωνισμό “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από το παιδικό τμήμα της Χορωδίας “Αρμονία”, ενώ στο χώρο φιλοξενείται με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” φωτογραφική έκθεση για την ιστορική διαδρομή της πόλης της Πρέβεζας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites