Παρουσίαση της δωρεάς των 464 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας

«Παρουσίαση της δωρεάς των 464 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) μέσω του Future library»                                                                                             

   Ο Δήμος Πρέβεζας-Τμήμα Πολιτισμού σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την παρουσίαση της δωρεάς των 464 βιβλίων που προσέφερε το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) για τον εμπλουτισμό των συλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας, μέσω του Future Library, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Συλλογών Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών 2019».   

   

   Το έτος 2019 το ΚΙΚΠΕ έχει επιλέξει να εμπλουτίσει με νέες εκδόσεις 12 βιβλιοθήκες της χώρας μας μεταξύ των οποίων είναι και η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Η επιλογή έγινε με κριτήριο τη δυναμική που αναπτύσσουν οι βιβλιοθήκες αυτές, διοργανώνοντας διάφορες δράσεις πολιτισμού και εξοικείωσης με την ανάγνωση. Σημαντική επίσης υπήρξε στην επιλογή της Βιβλιοθήκης μας η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library και της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει από το 2012 στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, και η οποία με τις ενέργειές της και τις δράσεις της συμβάλλει αποφασιστικά στην αναζήτηση πόρων και στην σύνδεση του ευρύτερου κοινού με το βιβλίο και την πληροφορία.   

 

   Παράλληλα στο χώρο της Βιβλιοθήκης θα γίνεται προβολή του ιστορικού του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου και των κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και τον κόσμο.  

.   

Ιστορικό ΚΙΚΠΕ

   To Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988. Σκοποί του είναι η προσφορά κοινωνικού έργου, η υποστήριξη μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία έννοια  εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα, η αξιοποίηση των Συλλογών και των Αρχείων που διαθέτει το Ίδρυμα και η προβολή τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όσον αφορά το κοινωνικό του έργο το Κ.Ι.Κ.Π.Ε ενισχύει συστηματικά και τη διοργάνωση συσσιτίων από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε περιοχές του Λεκανοπεδίου που κυρίως υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς και τα αντίστοιχα προγράμματα του Δήμου Αθηναίων. Ενισχύει επίσης για τον ίδιο σκοπό και άλλους αρμόδιους φορείς, όπως το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Prolepsis» για την προσφορά γευμάτων σε σχολεία της Αττικής. Υποστηρίζει ακόμα το «Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων» (ΚΕΘΕΑ) για την εκπαίδευση στελεχών συγκεκριμένων κοινοτήτων απεξάρτησης. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης εντάσσεται και η οικονομική ενίσχυση του «Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού Νίκος και Λύντια Τρίχα (ΙΠΕΠ)” το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα των υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικού

Από το 2012 σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library ενισχύει το πρόγραμμα  εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στη συγκεκριμένη προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες επιλεγμένες εκδόσεις.

Από το φθινόπωρο του 2014 το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. επίσης, σε συνεργασία με τον οργανισμό Future Library και τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της περιφέρειας, ανέλαβε την οργάνωση υποδειγματικών διδασκαλιών που απευθύνονται σε καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Από την έρευνα στη διδασκαλία» και επικεντρώνεται σε τέσσερις κύκλους της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία. Τις διδασκαλίες που πραγματοποιούνται στα αναγνωστήρια των Βιβλιοθηκών αναλαμβάνουν ειδικοί από τα πανεπιστημιακά και τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites