Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει την ταινία: Γυναίκα σε Πόλεμο- Woman at War

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στις 21:15 η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει
την ταινία:

Γυναίκα σε Πόλεμο- Woman at War

Πολιτικό Θρίλερ
Δράμα χαρακτήρων
Διάρκεια: 101΄
Σκηνοθεσία: Μπένεντικτ Έρλινγκσον
Πρωταγωνιστούν : Χαλντόρα Γκεϊρχασντότιρ, Γιόχαν Σίγκουρντσον, Γιορούντουρ Ράγκναρσον

Η οικο-ακτιβίστρια Χάλα, πίσω από την «κανονική» της ζωή ως διευθύντριας χορωδίας, πραγματοποιεί προσεκτικά και άκρως στοχευμένα χτυπήματα στη βαριά βιομηχανία της χώρας. Όλα αυτά αλλάζουν όταν ένα γράμμα φτάνει στην πόρτα της…
Μαχητικό, ανθρώπινο, σουρεαλιστικό και ταυτόχρονα άκρως αληθινό, το νέο φιλμ του Μπένεντικτ Eρλινγκσον προσφέρει γέλιο, δράση και πολλή ευαισθησία, ενισχύοντας την πίστη στο νέο ισλανδικό σινεμά. Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2018.

Mικρή σε έκταση αλλά μεγάλη σε καλλιτεχνική παραγωγή, η Ισλανδία μάς έχει χαρίσει μόνο τα τελευταία χρόνια εξαιρετικές κινηματογραφικές στιγμές, όπως οι «Δεσμοί Αίματος» και το «Καρδιά Βουνό». Ο Ισλανδός ηθοποιός Μπένεντικτ Έρλινγκσον, που πέρασε πίσω από την κάμερα το 2013 με το σινεφίλ hit «Of Horses and Men», επιστρέφει τώρα με το «Γυναίκα σε Πόλεμο», ένα χαμηλότονο δράμα

Ο 50χρονος σκηνοθέτης παρουσιάζει την ιστορία της οικο-­ακτιβίστριας Χάλα, που πίσω από την «κανονική» ζωή της ως διευθύντριας χορωδίας, πραγματοποιεί προσεκτικά και άκρως στοχευμένα χτυπήματα στη βαριά βιομηχανία της χώρας. Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν ένα γράμμα τής γνωστοποιεί ότι η αίτηση υιοθεσίας που είχε κάνει γίνεται δεκτή.
Το φεμινιστικό φιλμ, στο οποίο μια δυναμική γυναίκα βρίσκεται ενάντια σε ένα μιλιταριστικό, high tech κρατικό σύστημα, από την αρχή δείχνει τη διάθεσή του να φλερτάρει ανάμεσα στην ποιητική ελευθερία, την κοινωνική κριτική και την αιχμηρή ειρωνεία. Οι διάφορες σεκάνς δράσης (!), στις οποίες η Χάλα προσπαθεί να ξεφύγει από τους πάνοπλους διώκτες της, εμπλουτίζονται από απολαυστικά comic reliefs και πρωτότυπα μουσικά διαλλείματα (οι μουσικοί εμφανίζονται live στο background).
Αυτή η φορμαλιστικά πρωτότυπη απόπειρα με την εικαστική αρτιότητα και τις αρκετές εμπνευσμένες στιγμές αποφεύγει τις εύκολες σεναριακές λύσεις στο φινάλε, και δεν συγκρατούν το ισλανδικό δράμα στο επίπεδο του χαριτωμένου.
Αθηνόραμα-Flix
Γιάγκος Αντίοχος

Υστέρα από απόφαση το νέου Δ.Σ. και στο πλαίσιο της προσφοράς στο κοινό της Πρέβεζας οι μαθητές και οι άνεργοι θα μπορούν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας να παρακολουθούν δωρεάν τις ταινίες.

Για το υπόλοιπο κοινό που αγαπάει το σινεμά η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 6 ευρώ και μειωμένο για τους φοιτητές στα 4 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites