Υπό κατάληψη τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στην Πρέβεζα – Υπόμνημα στην Υφυπουργό Παιδείας κατέθεσαν οι γονείς του Μουσικού Σχολείου

Διαμαρτυρία με "φόντο" την Παγκόσμια Ημέρα Κατάληψης

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Πρεβεζας.

Οι μαθητές της Πρέβεζας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των μαθητών όλης χώρας,  διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις συνεχείς αλλαγές και την αβεβαιότητα που επικρατεί στο εκπαιδευτικό σύστημα

Στο πλευρό των μαθητών συντάσσονται και οι γονείς καθώς με ανακοινώσεις τους οι περισσότεροι σύλλογοι γονέων της χώρας δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα των παιδιών.

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Κινητοποίησης των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, ανέλαβε πρωτοβουλίες για το τεράστιο πρόβλημα των 370 χαμένων ωρών εβδομαδιαίως ,που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του σχολείου και κατέθεσε υπόμνημα στην Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη την Παρασκευή 1/11/19.

Με το υπόμνημα αυτό οι γονείς ενημερώνουν την κ. Ζαχαράκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο, όπως είναι το κτιριακό, η σίτιση, οι ελλείψεις καθηγητών που εκτός από τις εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας ,οδηγούν και στη μη διαφοροποίηση ενός Μουσικού απ’ ένα σχολείο Γενικής Παιδείας με την ουσιαστική κατάργηση των μαθημάτων Μουσικής και η χρηματοδότηση.

Συντασσόμενοι με τα υπόλοιπα Μουσικά Σχολεία της χώρας το Μουσικό Σχολείο της Πρέβεζας διεκδικεί:

  1. οι απόφοιτοι του σχολείου να λαμβάνουν πτυχία Μουσικής Ειδικότητας.
  2. Ειδική Επιχορήγηση των Μουσικών Σχολείων ,ενταγμένη στον Κρατικό Προυπολογισμό ,ανεξάρτητη από τις βουλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  3. Αλλαγή Νομοθετικού Πλαισίου που αφορά τη σύσταση και λειτουργία των Επιτροπών Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης Υποστήριξης
  4.  Δωρεάν Χορήγηση Μουσικών Βιβλίων.
  5.  Δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, οργανωμένου σε επίπεδο Περιφέρειας με χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προυπολογισμό ,για τις μετακινήσεις μαθητικού πληθυσμού .
  6.  Άμεσο , διορισμό Εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς

06/12/2021, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε γιορτινούς ρυθμούς κινείται ο Δήμος Πρέβεζας – Τη φωταγώγηση του δέντρου στη Λέσχη Αξιωματικών θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος

06/12/2021, 3:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο 2ο ΓΕΛ οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

06/12/2021, 3:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία

06/12/2021, 1:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκ περιτροπής η κυκλοφορία των οχημάτων στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου

06/12/2021, 12:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Επίσκεψη του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Κωνσταντίνου στον Δήμο Ζηρού

06/12/2021, 11:56 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites