Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας : “Όχι σε νοσοκομεία επιχειρήσεις”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΌΧΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ -ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19/11,  19:00μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

 • Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας καταγγέλλει με όλες του τις δυνάμεις την διαχρονική προσπάθεια που γίνεται από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και από την σημερινή, να μετατρέψουν τα νοσοκομεία της χώρας σε επιχειρήσεις με οικονομική αυτοτέλεια.
 • Αυτή η μεθόδευση υπαγορεύεται ευθέως από τα επιτελεία της ΕΕ, και γίνεται στην λογική του κόστους ώστε να ευνοηθεί η επιχειρηματική ανάπτυξη,όπως άλλωστε διατείνεται ευθέως και από τον Υπουργό Υγείας, δηλαδή να ευνοηθούν λίγοι επιχειρηματίες σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
 • Αυτή η πολιτική αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο και στο νοσοκομείο της Πρέβεζας με πολλούς τρόπους.
 • Οι μόνιμοι εργαζόμενοι συνεχώς αντικαθίστανται με ελαστικούς, φτάνοντας στο νοσοκομείο Πρέβεζας να αποτελούν, όπως και πανελλαδικά το 20% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων.
 • Η κρατική χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία χρόνο με τον χρόνο μειώνεται με αποτέλεσμα να αναζητούνται πόροι από τις ασφαλιστικές εισφορές και ίδια έσοδα του νοσοκομείου. Οδηγία της ΕΕ είναι μέχρι το 2023  να αποκοπούν πλήρως τα νοσοκομεία από την κρατική χρηματοδότηση.
 • Από το 2016 έως το 2019 μειώθηκε η κρατική δαπάνη για την Υγεία κατά 700 εκατομμύρια ευρώ.
 • Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει 100 εκατομμύρια μείωση για τα νοσοκομεία της χώρας και 550 εκατ. για τα ασφαλιστικά ταμεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα.
 • Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ πάει ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Χρησιμοποιώντας τον ΠΙΣ ως όχημα θέλει να μετατρέψει τα νοσοκομεία της χώρας από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ και μια σειρά από τμήματα του νοσοκομείου να λειτουργούν ως ΣΔΙΤ
 • Μεθοδεύεται συστηματικά στην ίδια την λογική κόστους – οφέλους οι συγχωνεύσεις κλινικών , τμημάτων, ακόμα και νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, στις 15/10/2019 κοινοποιήθηκε από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έγγραφο  στους γιατρούς του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Πρέβεζας να καλύπτουν με εντέλλεσθε (χωρίς δηλαδή τη δική τους συναίνεση) εφημεριακά εκτός από το τοπικό νοσοκομείο και το Νοσοκομείο της Λευκάδας επ’ αόριστον!! 
 • Η κίνηση αυτή από την πλευρά της 6ης Υπε ανοίγει διάπλατα τον ασκό του Αιόλου, μιας και βάζει ουσιαστικά επί τάπητος το θέμα συλλειτουργίας των δύο Νοσοκομείων, στην λογική της εξοικονόμησης πόρων , υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες Υγείας που παρέχει στον Πρεβεζιάνικο λαό.
 • Οι προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής της είναι να  λειτουργήσουν τα νοσοκομεία χωρίς να κάνουν επιπλέον προσλήψεις, ουσιαστικά εξοντώνοντας το ήδη υπάρχον προσωπικό ξεκινώντας από τις καρδιολογικές κλινικές και το αναισθησιολογικό τμήμα. 
 • Συμπερασματικά λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ «οραματίζεται» νοσοκομεία στα οποία θα δουλεύουν γιατροί- νοσηλευτές με μπλοκάκι, καθαρίστριες με εργολάβους, και πως οι εργαζόμενοι θα περιφέρονται σαν γυρολόγοι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να «βουλώσουν τρύπες» παρέχοντας ουσιαστικά υποβαθμισμένες υπηρεσίες  σε λαϊκό κόσμο όπως είναι η πλειοψηφία του λαού της Πρέβεζας .
 • Εμείς, ως σωματείο με ταξικό προσανατολισμό και αποδεδειγμένα αγωνιστική δράση, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη. Μαζί με μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τον λαό της Πρέβεζας θα παλέψουμε για ένα σύστημα Υγείας και στον νομό μας που στέκει στο ύψος των αναγκών και που θα βάζει μπροστά τον άνθρωπο και όχι το κόστος.

Διεκδικούμε

 

 • Όχι νοσοκομεία επειχειρήσεις
 • Όχι στην συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για πάγιες και διαρκείς ανάγκες
 • Μαζικές προσλήψεις Ιατρικού και λοιπού προσωπικού
 • Δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καναλακίου

29/09/2023, 9:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένας 23χρονος δικυκλιστής έχασε την ζωή του στην Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

29/09/2023, 9:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα

27/09/2023, 7:55 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ευαγγελία Αντωνίου είναι μία ξεχωριστή υποψηφιότητα στον Δήμο Πάργας

26/09/2023, 3:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οδηγήσαμε το νέο NISSAN QASHQAI e-power στους δρόμους της Πρέβεζας

24/09/2023, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου (Κυανή Ακτή) 

24/09/2023, 8:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ

24/09/2023, 8:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites