Συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τα κέντρα υγείας του Νομού Πρέβεζας

Συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, είχαν στην Πάτρα, ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς Νικόλαος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιππιάδας κ. Κωστάκος Δημήτριος. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο Νομό της Πρέβεζας και ιδιαίτερα η κατάσταση των Κέντρων Υγείας του Δήμου Ζηρού για τα οποία  ζητήθηκε η αποφασιστική στήριξή τους. Ο Δήμαρχος Ζηρού, αφού αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας για το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας ότι έχουν πάψει από το 2018 να καλύπτονται οι εφημερίες, κάτι που έχει δημιουργήσει αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Τόνισε για το Κ.Υ. Φιλιππιάδας ότι καλύπτει ανάγκες περίπου 20.000 κατοίκων, ενώ εξυπηρετεί σε διαρκή βάση τις ανάγκες 100άδων προσφύγων, σημειώνοντας ότι λειτουργεί και ως Κέντρο εμβολιασμού προσφύγων.

Για τους λόγους αυτούς ζήτησε την πρόσληψη άμεσα μόνιμου ιατρικού προσωπικού ώστε να επανέλθει και πάλι το πρόγραμμα πλήρης ωραριακής λειτουργίας του Κ.Υ. Φιλιππιάδας.

Από την 6η ΥΠΕ υπήρξε η δέσμευση για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Ζηρού. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς εξέθεσε την αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας με ιατρικό προσωπικό, που θα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε μόνιμη και συνεχή βάση. Η απαίτηση της κοινωνίας είναι η 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καναλάκιου και Πάργας και έχει εκφραστεί αποφασιστικά μέσα από τις επιτροπές αγώνα των δημοτών. Μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο Δήμος Πάργας – όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του – θα συνεχίσει την υποστήριξη που παρέχει στα δυο Κέντρα Υγείας και θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στις εξαίρετες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites