ΠΡΕΒΕΖΑ : Στον 10ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό συμμετείχαν δεκάδες μητέρες

“Ο θηλασμός δεν είναι επίδειξη αλλά δικαίωμα”

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον νέων γυναικών που δεν είναι μητέρες, αλλά θέλησαν να ενημερωθούν για τον θηλασμό, διεξήχθη στην Οικία Αθανασιάδη στην Πρέβεζα, ο 10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός.

Τη διοργάνωση για την Πρέβεζα ανέλαβε και φέτος η ομάδα “Πρέβεζα: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” (www.facebook.com/groups/prevezathilasmos).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και έγιναν συζητήσεις με μέλη των ομάδων του Δικτύου που έχει αποστολή την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, «από μητέρα προς μητέρα».

Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση του Πανελλαδικού Δημόσιου Ταυτόχρονου Θηλασμού γυναίκες θέλησαν να επισημάνουν πως «ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι δικαίωμα».

Αρωγοί στην εκδήλωση στάθηκαν για ακόμα μία χρονιά δεκάδες καταστήματα και επιχειρήσεις της Πρέβεζας που πρόσφεραν δώρα τα οποία κληρώθηκαν, αλλά και γλυκίσματα για τις μανούλες και τα παιδάκια.

Το μέλος της ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στην Πρέβεζα Μαρία Μπαρκούζου μίλησε για την εκδήλωση στο mypreveza.gr. “Φέτος το Πανελλήνιο δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και μητρότητας κλείνει 10 χρόνια. Η Ομάδα της Πρέβεζας συμμετέχει για ένατη χρονιά στον Πανελλήνιο δημόσιο ταυτόχρονο θηλασμό φέτος. Θέλουμε να ενημερώσουμε τις μαμάδες, θέλουμε να τις βοηθήσουμε να μπορέσουν να θηλάσουν. Είμαστε πάντα δίπλα τους σε ότι αφορά γενικότερα τη μητρότητα. Οι ομάδες μας έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και βλέπουμε ότι κάθε χρονιά είναι ακόμα καλύτερη. Τα 10 χρόνια που πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Δημόσιος Ταυτόχρονος θηλασμός, έχει αυξηθεί ο αριθμός γυναικών που αποφασίζει να θηλάσει. Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πάρα πολλές μαμάδες που ήθελαν να θηλάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί  δεν είχαν την βοήθεια και την κατάλληλη ενημέρωση.” σημείωσε η κ. Μπαρκούζου.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε Νεκρομαντείο και Κάστρο Πάργας

12/08/2022, 12:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επτά νέα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Πρέβεζας

12/08/2022, 11:55 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022.

12/08/2022, 11:46 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από αυτοκίνητο σε παραλία

12/08/2022, 11:36 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας : Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για την καθαριότητα στα σχολεία

12/08/2022, 11:24 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε χωριά του Δήμου Πάργας

12/08/2022, 11:15 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites