Σάββατο, 29/02/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καινοτόμο και δυναμικό το 1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον  φεστιβάλ ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 με θέμα  την ψυχική υγεία  που μας αφορά όλους .Το 1ο  Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας διοργανώνει «Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας & Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κ.Ψ.Υ. – ΚΟ.ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε.) του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με αφορμή τα δέκα χρόνια λειτουργίας  του.

Το Φεστιβάλ  περιλαμβάνει   ομιλίες ,συναυλίες ,yoga , βιωματικά εργαστήρια , εικαστικά ,έκθεση φωτογραφίας , face painting ,που επικεντρώνονται στην ιδέα Ψυχική Υγεία και αποκαλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για να προωθήσουν τη μάθηση, την έμπνευση και την καινοτομία  και να καταπολεμήσουν το στίγμα και τις διακρίσεις που συνοδεύουν τις παθήσεις της ψυχικής υγείας .

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Νίκος Γεωργάκος κ,.α.

Επειδή μια παραγωγική ζωή δεν εξαρτάται μόνο από τη σωματική υγεία αλλά και από την ψυχική, στόχος της δράσης   είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού απέναντι σε  θέματα προαγωγής ψυχικής υγείας και ανάπτυξης ψυχικής ανθεκτικότητας σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και καθ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας. Φωτογράφοι της έκθεσης είναι ο Χάρης Κωστάκης και η Τασούλα Τσιρώνη και συμμετέχουν  μέλη της θεατρικής ομάδας « Θεάτρου Πορεία »

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων  και φίλων Ατόμων  με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος Ν . Πρέβεζας  «Δύναμη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ