Ο Φώτης Ζέρβας νέος Πρόεδρος στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Ένταση και αιχμές με φόντο το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ και την συνεργασία των παρατάξεων Γεωργάκου – Ροπόκη

Με ένταση και αιχμές για την συνεργασία της Παράταξης του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου με την παράταξη του Βαγγέλη Ροπόκη διεξήχθη η συζήτηση για ορισμό νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος όρισε πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο της “Δημοτικής Ανατροπής” Φώτη Ζέρβα, μέλη την Αθηνά Κωνσταντάκη με αναπληρωτή τον Γιάννη Δαρδαμάνη, τον Νίκο Παγγέ με αναπληρωτή των Κώστα Ακρίβη, τον Λεωνίδα Αργυρό με αναπληρωτή τον Γρηγόρη Κουμπή, τον Δημήτρη Καραμανίδη με αναπληρωτή τον Γ. Σαριγιάνογλου. Επίσης από τους δημότες όρισε την Δήμητρα Ραβανού με αναπληρωτή τον Κ. Πάσχο και την Πηνελόπη (Πόπη) Παππά με αναπληρωτή τον Φώτη Κοτσαρίνη. Επίσης ορίστηκε ένας εκπρόσωπος του ΤΕΕ και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρ. Μπαΐλης πρότεινε τον Κοσμά Κορωναίο και τον Παύλο Σαραμπασίνα και τον Βασίλη Κωστούλα, ο επικεφαλής της Παράταξης «Στροφή στο Μέλλον» πρότεινε ο Ευκλ. Φονταράς πρότεινε τον Θανάση Ανωγιάτη.

Μετά από εκλογική διαδικασία από την οποία απείχαν η Λαϊκή Συσπέιρωση και η Ανυπότακτη Κίνηση, εκλέχτηκαν ο Θανάσης Ανωγιάτης με αναπληρωτή τον Βασίλη Κωστούλα και ο Παύλος Σαραμπασίνας με αναπληρωτή τον Κοσμά Κορωναίο.

Τα “αίματα άναψαν” όταν πήρε το λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης Σταύρος Αμάραντος, ο οποίος απευθυνόμενος στην παράταξη του Βαγγέλη Ροπόκη μεταξύ άλλων άφησε αιχμές για την συνεργασία της Δημοτικής Ανατροπής με την παράταξη του Δημάρχου λέγοντας μεταξύ άλλων “Θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας όσων αφορά τη σχέση που έχετε με το συνδυασμό του Δημάρχου. Διατηρείτε στα δημοτικά συμβούλια που έχουν γίνει μέχρι τώρα μία αμφίσημη στάση όσων αφορά την τακτική σας απέναντι στη πλειοψηφούσα αρχή. Στα μικρά και τα ελάσσονα διαφοροποιήστε, στα μεγάλα και στα μείζονα συνταυτίζεστε.Προέρχεστε από έναν χώρο ο οποίος είναι γνωστός και εσείς και ο κύριος Ζέρβας από ότι γνωρίζω, προέρχεστε από παλιό βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ(….) Προσπαθώ πολιτικά να αποκρυπτογραφήσω την τακτική που κρατάει η παράταξη του κου Ροπόκη. Ξέρω ότι ο κος Ζέρβας είναι οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ. Ναι ή Όχι; Θέλετε να το επεκτείνω; Κάνατε προχθές ένα συνέδριο της μίας ημέρας, ένα συνέδριο παρωδία.”

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Καραμανίδης προσπαθώντας να επαναφέρει τη συζήτηση στο θέμα του ορισμού του νέου ΔΣ της ΔΕΥΑΠ είπε: “Το πολιτικοποιούμαι πολύ το θέμα κ. Αμάραντε…”

Απαντώντας στον Σταύρο Αμάραντο αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Λάζαρος Πιπιλίδης είπε: “Δεν είναι έτσι κ. Αμάραντε… Δεν έχει καμία δουλειά το ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορείτε να επιμένετε και να το λέτε μέσα σε μία αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Την άποψη σας να την λέτε εκεί που πρέπει, όχι εδώ μέσα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία δουλειά ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την Νέα Δημοκρατία. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι όλοι οι ΠΑΣΟΚτζίδες, αυτοί που παραμένουν σταθεροί στις ιδέες τους. Δεν είναι ούτε αναθεωρητές, ούτε δογματικοί (…) Ασχοληθείτε με το δικό σας κόμμα και αφήστε το ΠΑΣΟΚ να πάρει το δικό του δρόμο.Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κάνετε κριτική στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Κρατήστε τους δογματισμούς για εκεί που πρέπει, στο 5% 50 -100 χρόνια.”

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανατροπής Βαγγέλης Ροπόκης απαντώντας στον Σταύρο Αμάραντο είπε: “Κύριε Αμάραντε τον κο Φλωράκη θα τον θυμάστε και να του κάνετε και κάνα άγαλμα για να το έχετε όταν συνεργάστηκε με την Νέα Δημοκρατία, για να δικάσετε δημοκράτες ανθρώπους. Αλλά δεν σας ταιριάζει η Δημοκρατία. Ήσαστε μονοκόμματος” 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντος  απευθυνόμενος ξανά στον Βαγγέλη Ροπόκη, έκλεισε την τοποθέτηση του με μία φράση του Ανδρέα Παπνδρέου: ” Ο Στρατηγικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ έλεγε ο μακαρίτης, είναι η δεξιά και ο δυνητικός σύμμαχος είναι η αριστερά. Εσείς ( απευθύνετε στον Βαγγέλη Ροπόκη) ήσαστε στον αντίποδα. Αυτό κάνετε. Έχετε προσχωρήσει με τα μπούνια σε ακροδεξιές λογικές και πολιτικές.”

Από την πλευρά του νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας, απαντώντας στις αιχμές του κ. Αμάραντου, τόνισε «Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η ανοχή τελειώνει, θα πρέπει να καταλάβουν μερικοί γιατί βρισκόμαστε εδώ. Η προηγούμενη Κυβέρνηση έφτιαξε ένα νόμο με την προϋπόθεση να αυξήσουμε τις συνεργασίες. Αυτό τελικά το θέλετε ή δεν το θέλετε; Ήσασταν πάντα υπέρ της απλής αναλογικής ή δεν ήσασταν; Εδώ μέσα είμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα τον δημοτών, να συνεργαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα όλοι μας για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, ή για να βγάλουμε τα πολιτικά μας απωθημένα;  Είναι σεβαστό να έχετε οποιαδήποτε άποψη και να τη στηρίζετε. Μπορεί να έχετε μάθει στη ζωή σας να είστε μόνοι σας και να μη συνεργάζεστε με κανέναν, σεβαστό κι αυτό. Όμως δεν θα μας πικάρετε συνεχώς και δεν θα σταματήσετε όποιο καλό προσπαθούμε να κάνουμε προς όφελος των δημοτών. Μπορεί να συνεργαστούμε με τον οποιοδήποτε μέχρι εκεί που σταματάει η ιδεολογία μας. Τώρα εσείς εάν θέλετε συνεχώς να φτάνετε στα άκρα, γιατί αυτό κάνετε. Κάνετε μομφές σε όποια συνεργασία γίνεται με τον συγκεκριμένο Δήμαρχο. Εγώ δεν πρόκειται να κρυφτώ. Έχουμε φτάσει να έχουμε μια καλή συνεργασία σε ζητήματα τα οποία θεωρούμε ότι μπορεί να έχουμε ένα μίνιμουμ συνεργασίας. Προφανώς και έχουμε συγκεκριμένα όρια, κάπου μπορεί να διαφωνήσουμε, δεν το απαγορεύει κανείς. Εάν δεν αντιλαμβάνεστε πως είναι η συνεργασία στην κοινωνία, είναι δικό σας πρόβλημα, δεν είναι δικό μας. Δεν είμαστε εδώ εκπρόσωποι των πολιτικών μας Φορέων, τους βάζουμε σε δεύτερη μοίρα όταν είναι για το καλό των δημοτών. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ ήρθαμε να δουλέψουμε για τον Δήμο. Εμείς συζητάμε για θέματα του Δήμου, εάν μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό των πολιτών».

Στη συζήτηση επενέβη και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Κοσμάς Κορωναίος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: “Το τι θα κάνουν οι σύμβουλοι της Δημοτικής Ανατροπής είναι δικό τους θέμα και οι συνάδελφοι με την συμπεριφορά τους αν χρειαστεί θα λογοδοτήσουν στα αρμόδια όργανα του κινήματος. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα ούτε αυτοί να εκπροσωπούν την παράταξη που λέγετε ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω ότι οι κύριοι εκπροσωπούν αυτό το πράγμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να τους μεμφθώ … Για την απόφαση τους θα τους κρίνει η κοινωνία όχι εμείς.Θέλετε δεν θέλετε το ΠΑΣΟΚ είναι ένας ιερός χώρος και για εμάς που το έχουμε υπηρετήσει, ανεξάρτητα αν έχουμε τα προβλήματα μας και τα παράπονα μας, δεν παύει να είναι ένας ιερός χώρος που εμείς θεωρούμε ότι κάτι έχει προσφέρει σε αυτή τη χώρα. Η Δημοτική Ανατροπή δεν έχει καμία σύνδεση με το ΠΑΣΟΚ, αυτό όμως είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ.Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για εμάς. Είναι οξύμωρο κ. Ζέρβα να πείτε κύριοι συνεργαζόμαστε. Δεν ήρθατε ποτέ επίσημα – πρώτη φορά το άκουσα τώρα από εσάς – δεν είναι ντροπή να συνεργάζεστε με τον κ. Γεωργάκο.”

Απαντώντας στις αιχμές της Δημοτικής Συνεργασίας ο Βαγγέλης Ροπόκης είπε “Έχω απαντήσει στη Λαϊκή Συσπείρωση ότι συνεργαζόμαστε με την Παράταξη του Δημάρχου. Δεν έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, απλά συνεργαζόμαστε. Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι συνεργαζόμαστε. Ευτυχώς ο κ. Σαραμπασίνας εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ και τον στηρίζει ο κ. Κορωναίος, όσον αφορά τον ΦΟΔΣΑ και την ΠΕΔ”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites