Ο Νομός Πρέβεζας αποκτά σκοπευτήριο – Μεγάλο ενδιαφέρον για την ημερίδα του σκοπευτικού σωματείου « Άκτιος Απόλλων»

Στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου η τρίτη και τελευταία ημερίδα που διοργάνωσε το νέο αθλητικό σκοπευτικό σωματείο « Άκτιος Απόλλων».

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο ημερίδες στην Άρτα και την Φιλιππιάδα με σκοπό την ενημέρωση και την διάδοση του Αθλήματος της Σκοποβολής στην περιοχή μας.

Στις ημερίδες παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κοι Παναγιώτης Τσαρουχάκης πρόεδρος του τμήματος ειδικής τεχνικής κυνηγετικού όπλου και Σαπρίκης Κωνσταντίνος αντιπρόεδρος και αρχιδιαιτητής της ομοσπονδίας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Μυλωνάς συνεχάρη τους εκπροσώπους του σωματείου για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει, να αναδείξουν στην περιοχή μας το συγκεκριμένο άθλημα και υπογράμμισε πως το έργο τους είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, καθώς η νομοθεσία πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ λεπτή. Ευχήθηκε επίσης ο Νομός Πρέβεζας να καταφέρει να αποκτήσει ένα σύγχρονο σκοπευτήριο που να μπορούν να το χρησιμοποιούν και οι αστυνομικοί για την περαιτέρω εκπαίδευση τους.

Ο Πρόεδρος του “Άκτιου Απόλλωνα κ. Φάνης Χαλάστρας αφού καλωσόρισε με την σειρά τους παρευρισκόμενους έκανε μία μικρή αναδρομή στη δημιουργία του σωματείου που ήδη απαριθμεί δεκάδες μέλη από όλη την Ήπειρο.

“Μας ενώνει ένα κοινό γνώρισμα. Η αγάπη για την σκοποβολή” είπε ο κ. Χαλάστρας για τα μέλη του σωματείου και πρόσθεσε πως το άθλημα της σκοποβολής είναι ευρέος διαδεδομένο στα Γιάννενα τα οποία μάλιστα διαθέτουν δύο σκοπευτήρια.  “Η Οικονομική κρίση και η χιλιομετρική απόσταση καθιστούσε το χόμπι αυτό ασύμφορο οικονομικά και δυστυχώς αρκετοί από εμάς δεν ήμασταν σε θέση να συνεχίσουμε αυτό που πραγματικά αγαπούσαμε. Έτσι και αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το σκοπευτικό σωματείο “Άκτιος Απόλλων”. Το πρώτο σκέλος επετεύχθη, αλλά το δεύτερο και πιο σημαντικό και δύσκολο, η εύρεση της τοποθεσίας για το σκοπευτήριο τώρα αρχίζει. Η απόφαση δεν ήταν απλή καθώς αρκετές παρόμοιες προσπάθειες στο παρελθόν είχαν σταθεί άκαρπες. Εμείς όμως δεν υποχωρήσαμε, συνεχίσαμε να ψάχνουμε μέχρι που μας έγινε πρόταση από τον Δήμαρχο Ζηρού τον κ. Καλαντζή για συγκεκριμένη τοποθεσία εντός του Δήμου. Τον ευχαριστούμε και θα τον ανακηρύξουμε επίτιμο μέλος στην 1η Γενική τακτική συνέλευση.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαλάστρας και ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου, τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας και πρόεδρο του τμήματος ειδικής τεχνικής κυνηγετικού όπλου κ. Παναγιώτη Τσαρουχάκη, τον αντιπρόεδρο και αρχιδιαιτητή κ. Σαπρίκη Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού κ. Χασιδη, την Νομική Σύμβουλο του σωματείου  κ. Μπόρου Αθηνά η οποία προσέφερε της υπηρεσίες της αφιλοκερδώς, τον έφεδρο ταγματάρχη και πρόεδρο τους Ινστιτούτου διεθνούς ανάπτυξης στην Ήπειρο κ. Χαραλαμπόπουλο Κωνσταντίνο και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου κ. Ρίζο Χρήστο ο οποίος παραχώρησε το χώρο όπου θα γίνει το σκοπευτήριο.

Στη συνέχεια μίλησε η Δασολόγος – Περιβαντολόγος και Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου και Νήσων κα Γκουβά Μαρία η οποία έχει αναλάβει την διαδικασία των αδειοδοτήσεων του σκοπευτηρίου . Η κα Γκουβά επεσήμανε πως η διαδικασία αυτή στο Νομό Πρέβεζας είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο αν αυτές προχωρήσουν γρήγορα θα γίνει προσπάθεια το σκοπευτήριο αυτό να ενταχθεί και σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο Εκπρόσωπος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παναγιώτης Τσαρουχάκης μίλησε για την Σκοποβολή, τονίζοντας πως είναι ένα άθλημα δημοκρατικό αφού δεν έχει βιολογική ηλικία και όλοι οι αθλητές από 9 μέχρι 99 ετών είναι ίσοι βαθμολογικά και αγωνιστικά, ο καθένας βέβαια στην κατηγορία του.

“Δεν έχει να κάνει με την σωματική διάπλαση, δεν έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση, δεν έχει να κάνει με την ρώμη του κάθε αθλητή, έχει να κάνει με το πόσο θα μπορέσει να συγκεντρωθεί και να χρησιμοποιήσει το μυαλό του προκειμένου οι εντολές που θα δώσει να γίνουν πράξη από το νευρομυικό του σύστημα. Ακούγεται εύκολο … Γνωρίζετε λίγο πολύ ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο και θέλει επίπονη και επίμονη προσπάθεια προκειμένου να αντεπεξέλθει ένας αθλητής σε υπερυψηλές επιδόσεις. Οι υπερυψηλές επιδόσεις όμως αφορούν την Ολυμπιακή Σκοποβολη. Ταυτόχρονα η σκοποβολή είναι και χόμπι, όπως πολύ εύστοχα έχει αναφέρει το σωματείο στον τίτλο αυτής της ημερίδας. Και σαν χόμπι μπορεί να μας ευχαριστήσει χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουμε αυτή την επίπονη προσπάθεια της υπερυψηλής απόδοσης.”  σημείωσε ο κ. Τσαρουχάκης και συνέχισε αναλύοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες του αθλήματος.

Και τις 3 ημερίδες οργάνωσε και συντόνισε η Φιλόλογος κα Κατερίνα Σχισμένου.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites