Αναμόρφωση της πλατείας του Πέτα

Η μελέτη για τη συντήρηση – αποκατάσταση και βελτίωση της πλατείας του Πέτα ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Χωρίς να υπάρξει αλλαγή στη χωροθέτησή της, τα έργα θα αποκαταστήσουν τόσο την εικόνα της όσο και τη λειτουργία της στο άμεσο μέλλον.

Ήδη ο νέος αγωγός ύδρευσης και  ο  αγωγός αποχέτευσης ακαθάρτων έχουν τοποθετηθεί και στο επόμενο στάδιο ο Δήμος Νικολάου Σκουφά θα προχωρήσει και στην τοποθέτηση φρεατίων και αγωγού όμβριων υδάτων ώστε να απαλλαγεί η πλατεία από τους όγκους νερού που σήμερα διέρχονται από αυτή με κάθε βροχόπτωση.

Στη συνέχεια οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην αποκατάσταση των δαπέδων, των περιφράξεων και των λοιπών πετρόκτιστων στοιχείων της πλατείας όπου παρουσιάζουν φθορές, με φυσικά υλικά (κυβόλιθους, πλάκες, λίθους).

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, η εικόνα του κέντρου στο ιστορικό Πέτα, θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες ενέργειες.

Αναλυτικά θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

1)  Αποξήλωση των πλακών της πλατείας και τοποθέτηση νέων φυσικών κυβόλιθων από γρανίτη. Τα χρώματα θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο περιβάλλον

2)   Εκσκαφή ορύγματος για την τοποθέτηση αγωγού όμβριων υδάτων

3)  Εκσκαφή ορυγμάτων για την τοποθέτηση φρεατίων παράλληλα με τον αγωγό όμβριων υδάτων και κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής

4)  Αποξήλωση των κάγκελων περίφραξης της πλατείας. Στο υπάρχον τοιχίο θα γίνει επένδυση με πλάκες. Στο πάνω μέρος θα χτιστούν με πέτρες κολώνες που θα στηρίζουν την περίφραξη. Η περίφραξη θα γίνει από αυλακωτή τάβλα στερεωμένη σε πέτρινους ορθοστάτες. Ίδια τάβλα θα τοποθετηθεί για κάθισμα στο κάτω μέρος του τοιχίου περίφραξης και περιμετρικά των παρτεριών.

5)  Στην τρία μεγάλα πέτρινα παρτέρια που φιλοξενούν πλατάνια, θα γίνει αρμολόγημα των πετρών, αμμοβολή αυτών και επένδυση με πλάκες στο πάνω μέρος τους όπου σήμερα υπάρχει τσιμέντο. Στην κορυφή θα τοποθετηθεί αυλακωτή τάβλα που θα χρησιμοποιείται για κάθισμα.

6)  Στην είσοδο της πλατείας θα γίνει νέο παρτέρι χτιστό. Στο μπροστινό τμήμα θα είναι χαμηλότερο και θα φυτευτούν σε αυτό διάφορα ποώδη φυτά.

7)  Στο κτίριο του Δημαρχείου θα γίνει επένδυση με πέτρα σε δύο πλευρές (πρόσοψη και βορεινή πλευρά)

8)  Μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου θα γίνουν δύο μικρά παρτέρια πέτρινα, που θα οριοθετούν την είσοδο στο κτίριο.

9)   Πίσω από την πλατεία τα σκαλιά που υπάρχουν εκεί  θα επενδυθούν με πλάκες.

10) Στο νότιο τμήμα της πλατείας υπάρχει πέτρινος τοίχος, ο οποίος για λόγους ασφάλειας θα καθαιρεθεί και θα χτιστεί εκ νέου.

11)  Στην νότια είσοδο της πλατείας θα γίνει επένδυση υπάρχοντος τοίχου με πέτρα.

12)  Και στις δύο εισόδους της πλατείας θα τοποθετηθούν 2 κολονάκια βυθιζόμενα ημιαυτόματα – υδραυλικά που θα αποτρέπουν την είσοδο των οχημάτων στο χώρο της πλατείας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Σύβοτα: Νεκρή 62χρονη από πτώση αλεξίπτωτου θαλάσσης

08/08/2022, 9:25 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον Εισαγγελέα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τη μη λειτουργία των ΣΜΑ, για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας, για τον Ανεξάρτητο Ελεγκτή και για το θέμα του υπολείμματος

04/08/2022, 11:00 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρωτιά στην ικανοποίηση των επισκεπτών για τα Ξενοδοχεία της Ηπείρου 

03/08/2022, 1:21 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Ιστορική συνεδρίαση για τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων – Με ισχυρή πλειοψηφία ζητά να αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες του

02/08/2022, 12:18 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τραγικό δυστύχημα στην Ιόνια Οδό

01/08/2022, 10:26 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 862 ανέρχονται οι «κενές» θέσεις εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

29/07/2022, 2:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites