Από τα παιδιά του Καραμάνειου Νηπιαγωγείου με αγάπη για την Ειρήνη

Ένα λιθαράκι για να γίνει το όνειρο της 16χρονης μαθήτριας της Β΄ τάξης του Ειδικού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Ειρήνης- Γρηγορίας πραγματικότητα, έβαλαν τα μεγάλα νήπια του Καραμάνειου Νηπιαγωγείου.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Θεοδοσίας Τσαούση, ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα της μητέρας της Ειρήνης, κας Μαρίας Μερκουλίδη, η οποία ζήτησε από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βοηθήσουν την κόρη της, να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως κάτοχος της μεγαλύτερης συλλογής σαπουνιών!

Με την βοήθεια των γονιών τους οι μικροί μαθητές του Καραμάνειου Νηπιαγωγείου συγκέντρωσαν δεκάδες σαπούνια τα οποία θα στείλουν στην Ειρήνη μαζί με όλη τους την αγάπη και έτσι θα γίνουν αρωγοί στην σημαντική προσπάθεια της.

Η 16χρονη Ειρήνη τον περασμένο χρόνο πέρασε μία σοβαρή περιπέτεια υγείας αφού χρειάστηκε να νοσηλευτεί πολλές φορές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε μεταβεί στη Γερμανία.

Πέρα όμως από το αιματολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίσει, βρίσκεται και στο φάσμα του αυτισμού. Επιστρέφοντας λοιπόν στο Ηράκλειο από την Γερμανία επισκέφτηκε το σπίτι του θείου της. Εκεί είδε ένα βιβλίο Γκίνες του 2003, συμπτωματικά της χρονιάς που γεννήθηκε.

Με ενθουσιασμό είδε ότι υπάρχουν συλλογές από λούτρινα αρκουδάκια και άλλα και έτσι σκέφτηκε να ξεκινήσει και η ίδια μία αντίστοιχη προσπάθεια, συλλέγοντας περισσότερα από 1.331 (σημερινό ρεκόρ Γκίνες, το οποίο κατέχει μία γυναίκα από την Αγγλία από το 1991) διαφορετικά σαπούνια.

Μία μέρα μετά τα γενέθλια της, στις 29 Σεπτεμβρίου, η μητέρα της Ειρήνης ανέβασε σε δύο ομάδες γυναικών στο Facebook ένα βίντεο, όπου η Ειρήνη μιλά για το στόχο της. Τρεις μέρες μετά, τα πρώτα 7 δέματα έφτασαν στην πόρτα της Ειρήνης Μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών, έλαβε τα πρώτα επτά δέματα.

Η συλλογή της Ειρήνης μετρά ήδη 500 περίπου κομμάτια αλλά η προσπάθεια της δεν σταματά εδώ. Από κάθε γωνιά του κόσμου, η οικογένεια δέχεται δέματα με πολύχρωμα και μυρωδάτα σαπούνια.

 

Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ένας χορηγός για την προσπάθεια της Ειρήνης, ενώ οι υπεύθυνοι του Γκίνες θέλουν να γίνει μία εκδήλωση κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Για να τα καταφέρει η Ειρήνη, πρέπει όλα τα κομμάτια να είναι διαφορετικά, ήδη, όμως, έχει αρκετά διπλά, τα οποία θα προσφέρει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Όποιος θέλει να βοηθήσει από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και να στείλει σαπούνια μοναδικά σε σχήμα, χρώμα, άρωμα μπορεί να το κάνει αποστέλλοντας το δέμα στην οδό Μονής Χρυσοσκαλίτισσας 11 τκ 71305 Ηράκλειο Κρήτης, στο όνομα της μητέρας Μαρία Μερκουλίδη ή ακόμα καλύτερα στο όνομα της 16χρονης, Ειρήνη Γρηγορία Μαρουκη.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites