Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας βραβεύθηκε με το ειδικό Βραβείο Yunus Emre για τον Ανθρωπισμό και το Διαπολιτισμικό διάλογο με το έργο : ‘Herit@ge matters ‘

Από τις 24-26 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Pullman Mandelieu, Cannes  της Γαλλίας το Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του eTwinning με θέμα ‘Democratic Participation in Education’ και με τη συμμετοχή 600 περίπου εκπαιδευτικών από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου κεντρική θέση κατείχε η βράβευση ποιοτικών έργων που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2016-17 σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και θεματικές. Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία ελληνικών σχολείων στα βραβεία όλων των κατηγοριών.

Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά παρόν στην βράβευση  δια των εκπαιδευτικών του , κ. Ζαντραβέλη Βαρβάρας και κ. Κακοσίμου Χριστίνας προκειμένου  να παραλάβουν το Ειδικό Βραβείο Yunus Emre για τον Ανθρωπισμό  και το Διαπολιτισμικό διάλογο με το έργο : ‘Herit@ge matters ‘ , σε συνεργασία με άλλα 6 σχολεία από την Πορτογαλία , τη Γερμανία, την Κροατία , το Βέλγιο, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία.  Ένα έργο που επιλέχθηκε ανάμεσα από 700 περίπου συνολικά και είχαμε τη χαρά και την τιμή να δούμε να συμπεριλαμβάνεται και στο βιβλίο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή ως καλή πρακτική σε θέματα που προάγουν τη Δημοκρατία και τις ανθρώπινες αξίες . http://files.eun.org/etwinning/learn_and_practice_democracy_with_etwinning_EN.pdf  

Η εναρκτήρια ομιλία  ήταν από τον Γάλλο Υπουργό Παιδείας Επικεφαλής του Τμήματος Ψηφιακής Εκπαίδευσης – Department for Digital Education-,   Jean-Marc Merriaux και τη Jean-Marie Panazol Γενική Διευθύντρια του Γαλλικού Οργανισμού  Réseau Canop. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η κ. Sophia Eriksson- Waterschoot,   Director for Youth, Education για το Πρόγραμμα Erasmus, εκπρόσωποι των Εθνικών Αντιπροσωπειών και εκπρόσωποι των eTwinning Friends.  Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της Isabel Menezes, Καθηγήτριας στο  Πανεπιστήμιο του Porto με θέμα: « Τα σχολεία ως εργαστήρια Δημοκρατίας» , Schools as Democracy Labs.

 Ένα τριήμερο συνέδριο με εισηγήσεις και εργαστήρια με στόχο να προαχθεί η δημοκρατία και η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στη λήψη των αποφάσεων. Ένα τριήμερο με εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες όπου αισθανθήκαμε ότι ανήκουμε σε μια δυναμική Κοινότητα εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της Ευρώπης , την κοινότητα του eTwinning . Το συνέδριο εστίασε στο γεγονός πως η εκπαίδευση διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση του κόσμου και των πολιτών του. Τα σχολεία πρέπει να είναι χώροι όπου οι μαθητές να  εκπαιδεύονται, να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να είναι προετοιμασμένοι για δημοκρατική συμμετοχή.  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακαλύψαμε  πώς το eTwinning μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής στα σχολεία, στην ανάπτυξη αξιών, στάσεων ζωής, γνώσεων και κριτικής κατανόησης που θα επιτρέψει  στους μαθητές  να συμμετάσχουν ενεργά στη δημοκρατική ζωή. Επίσης βοηθά και υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους αυτή να εκπαιδεύσουν τους νέους ώστε να γίνουν  ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Τους ευχαριστούμε για τη μοναδική εμπειρία που μας παρείχαν , ευχαριστούμε τους μαθητές μας , το eTwinning , τις Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης  και την Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης για τη δυνατότητα της συμμετοχής μας σε αυτή την κορυφαία εκδήλωση της Εκπαίδευσης.

Μπορείτε να δείτε την τελετή απονομής στον παρακάτω σύνδεσμο : 

https://youtu.be/ocGi8qxidBU?fbclid=IwAR0QT4qyM3ZZ08ZMXwNxAvTfa3-h6IIs613uXAKELOmZVMHvWKQmfDY17hs 

Ιστότοπος του έργου : https://twinspace.etwinning.net/50844/home 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites