ΤΕΧΝΟγραφίες του Σπύρου Βαγγελάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γ. Μόραλης

Η έκθεση φωτογραφίας «ΤΕΧΝΟγραφίες» επιχειρεί να αναδείξει το πλούσιο πολιτιστικό προφίλ του τόπου μας σε ένα πολυ μικρό χρονικό διάστημα 15 ετών, μέσα από τα πορτραίτα μερικών εκ των συμαντικοτέρων καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν στην πόλη και στον Δήμο μας.
Ο φωτογράφος είναι εκεί, στις σημαντικότερες στιγμές και καταγραφει εικόνες της σύγχρονης δημιουργίας που συχνά αναμειγνύεται με την ενέργεια των αρχαίων θεάτρων, των μεσαιωνικών κάστρων και των ναών. Στον πλούσιο πολιτιστικά και ιστορικά τόπο μας η μουσική το θέατρο ο χορός αποκτάει άλλη διάσταση, ιδικά όταν πρόκειται για διεθνεί ονόματα όπως Eric Burdon, Buena Vista, Wim Mertens, Nouvelle Vague, χορωδίες και χορευτικά απ όλο τον κοσμο, αλλα και εθνικά διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως ο Δήμος Αβδελιώδης, η Όλια Λαζαρίδου ο Γιάννης Αγγελάκας, η Λυδία Κονιόρδου αλλά και οι δικοί μας Λάκης Παπάς και Δήμητρα Γαλάνη.

“Σταυροδρόμι πολιτισμών η Πρέβεζα, απο παλιά, σαν λιμάνι με 5 προξενεία πρωταγωνιστεί στην περιοχή οικονομικά και πολιτιστικά! Μαρτυρίες και ιστορικές φωτογραφίες αναφέρονται σε χοροεσπερίδες με μεγάλες ορχήστρες, μεγάλους ρεμπέτες όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης που εμφανίστηκαν στην Πρέβεζα του 30, σπουδαίους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες εφάμιλλους με αυτούς που εμφανίζονται στην Σμύρνη και φιλαρμονικές από την Κέρκυρα που έδιναν παραστάσεις στον Ανθόκηπο, αλλα και το πέρασμα Του Μίνου Μάτσα από την Φιλαρμονική της Πρέβεζας. Αργότερα η Πρέβεζα υποδέχεται τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μάνο Χατζιδάκη, τον Μίκη Θεωδοράκη την Καραΐνδρου τον Μπρέγκοβιτς και άλλες σημαντικές προσωπικότητες.

Στις μέρες μας έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σπουδέες παρατάσεις και την χαρά να έχουμε πολύ σπουδαίους ντόπιους μουσικούς που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και αυτό οφείλετε κυρίως σε συλλόγους όπως το Preveza Jazz Festival η Χορωδία Πρέβεζας, σε Θεατρικές ομάδες και Χορευτικούς συλλόγους, τα ωδεία το Πνευματικό Κέντρο και γενικά στους ανθρώπους της πόλης που στηρίζουν και συμμετέχουν. Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε δεκάδες αίθουσες με φωτογραφικό υλικό από τις παρατάσεις αυτές. Ας απολαύσουμε ένα μικρό δείγμα, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της μικρής αλλά μεγάλης σε πολιτισμό πόλης μας!!”

Περισσότερα στις ιστοσελίδες http://spyrosvangelakis.wixsite.com/photography http://spyrosvangelakis.blogspot.com/

Σπύρος Βαγγελάκης
Γραφίστας Φωτογράφος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 

31/05/2023, 12:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διακοπή νερού μέχρι το βράδυ σε 7 οικισμούς της Πρέβεζας

31/05/2023, 12:37 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η μελέτη αναβάθμισης και προστασίας του Λιμανιού της Πάργας

31/05/2023, 12:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλεξ. Καχριμάνης:  Δυναμική η πορεία της Περιφέρειας Ηπείρου 

31/05/2023, 12:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα πεπραγμένα του Στράτου Ιωάννου

31/05/2023, 11:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την “Ανάπτυξη Τώρα” ο Μιχάλης Λώλης

31/05/2023, 11:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Από την 30-10-2023 η καταχώριση στοιχείων στο ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών

31/05/2023, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Νομό Πρέβεζας 3 τμήματα δεν μπόρεσαν να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα – Επαναπρογραμματισμός της εξέτασης σε άλλη ημερομηνία μέχρι τις 15 Ιουνίου

31/05/2023, 10:15 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites