Συνάντηση στο πλαίσιο του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πρέβεζας

Συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  AUTHENTIC-OLIVE-NET – «Πιστοποίηση της Αυθεντικότητας και Ανάπτυξη Δικτύου Προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων»  πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πρέβεζας 2019.

  Το Επιμελητήριο Πρέβεζας  έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την αγροτική ανάπτυξη, συμμετέχει ως  Επικεφαλής εταίρος και συντονιστής του έργου στο σχήμα, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο της Foggia από την Ιταλία, δύο θεσμοί που αντιπροσωπεύουν τις αγροδιατροφικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ελαιοκομικού κλάδου στις περιοχές τους.

Στο έργο συμμετέχουν επίσης ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – ΔΗΜΗΤΡΑ με τεράστια εμπειρία στην αγροτική έρευνα σε ό,τι αφορά τον ελαιοκομικό κλάδο και ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Assoproli “Bari Agricultural Cooperative Society”, ένας από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς του ελαιοκομικού κλάδου στην Ιταλία.

Στόχος του προγράμματος είναι να αντιμετωπιστούν οι κοινές εδαφικές προκλήσεις στον ελαιοκομικό κλάδο, όπως:

α) αδυναμία εκμετάλλευσης των υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικών των παραγόμενων ελαιοκομικών προϊόντων στην κοινή διασυνοριακή περιοχή, εξαιτίας των στρεβλώσεων της εσωτερικής αγοράς,

β) έλλειψη επαρκών διαδικασιών πιστοποίησης της αυθεντικότητας των τοπικών ελαιοκομικών προϊόντων, και

γ) χαμηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των μικρομεσαίων ελαιοκομικών επιχειρήσεων και των Ερευνητικών Κέντρων στο πεδίο της πιστοποίησης της αυθεντικότητας.

Ο κύριος σκοπός του έργου AUTHENTIC–OLIVE–NET είναι η ίδρυση ενός Καινοτόμου Δικτύου στον Ελαιοκομικό Κλάδο μεταξύ των Επιμελητηρίων, των Φορέων Εκπροσώπησης των Επιχειρήσεων, των Ερευνητικών Ινστιτούτων και των Περιφερειακών Αρχών, για να:

α) αναπτύξει και προσφέρει στις ελαιοκομικές επιχειρήσεις καινοτόμες και ολοκληρωμένες μεθόδους, εργαλεία, δομές και υπηρεσίες πιστοποίησης της αυθεντικότητας, και

β) προωθήσει με ευφυή τρόπο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των τοπικών υψηλής ποιότητας ποικιλιών ελιάς στις αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και στελέχη  του έργου, και ειδικότερα οι: Σταυρούλα Σακαλάκη και Σοφία Θάνου από το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρης καθώς και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων της ευρύτερης περιοχής, στην οποία έγινε Skype meeting με τον κ. Κάτσαρη Παναγιώτη του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου των απαραίτητων ενεργειών ενημερώσεως των παραγωγών ελαιολάδου της περιοχής για την καλύτερη και επιτυχή έκβαση του προγράμματος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites