Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η είσοδος της Πρέβεζας

Το θέμα της εισόδου της Πρέβεζας τέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 3 Οκτωβρίου. Την ερώτηση έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πρέβεζας κ. Παύλος Φραγκούλης, ο οποίος με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο σημείο, έθεσε προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου το παρακάτω ερώτημα:

“Τι έχετε σκοπό να κάνετε με την είσοδο της πόλης της Πρεβεζας που τόσα χρονια βρίσκεται κλειδωμένη στα συρτάρια των γραφείων σας χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους;;; Η ερώτηση μου είναι πολύ επίκαιρη διότι μόλις προχθές θρηνήσαμε αλλον ένα νέο άνθρωπο κ άλλος ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο που σημειώθηκε σ’ εκείνο το σημείο. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεστε βρίσκεται δυστυχώς πολύ μακριά, όπως πολύ μακριά βρίσκεται κ η Πρέβεζα εν έτη 2019 από τους κυρίους οδικούς άξονες κ έχει για είσοδο πόλης μια διασταύρωση καρμανιόλα για τους πολίτες της αλλά κ τους επισκέπτες της. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.”

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ωστόσο μέχρι τότε αξίζει να υπενθυμίσουμε πως από το Νοέμβριο του 2016, όταν εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη της νέας εισόδου της Πρέβεζας, οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Το έργο σίγουρα είναι μεγάλο και πολύπλοκο, ωστόσο έχουν περάσει 3 χρόνια από την ιστορική απόφαση του ΚΑΣ και  δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα.

Το 2018 ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ιωάννου διαβεβαίωναν τον τότε πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Πρέβεζα, ότι εντός του έτους τελειώνει το ζήτημα των απαλλοτριώσεων και το έργο επρόκειτο να δημοπρατηθεί. Το 2018 πέρασε με τον κ. Ιωάννου να διαβεβαιώνει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ότι, τελικά το έργο της Παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης θα δημοπρατηθεί εντός του 2019. Σε 3 μήνες το 2019 φεύγει και μαζί με αυτό φεύγει και η ελπίδα δημοπράτησης ενός έργου ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites