Στην εβδομάδα των περιφερειών και πόλεων « European Week of Regions and Cities» συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας συμμετείχε στο τριήμερο 7-8-9 Οκτωβρίου ενεργά σε worksphop, σε συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και  Δημάρχους, σε ομιλίες και στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας των Περιφερειών και πόλεων που διοργάνωσε η Διεύθυνση DG REGIO.

Αρχικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος είχε μία σύντομη συνομιλία με τον Έλληνα Επίτροπο κ. Μαργαρίτη Σχοινά  στον οποίο και ευχήθηκε καλή θητεία , ενώ ο κ.Σχοινάς αφού εξέφρασε στο Δήμαρχο τα θετικά του σχόλια για τη φυσική ομορφιά και τις δυναμικές του Δήμου Πρέβεζας, του ευχήθηκε με την σειρά  του εξίσου καλή και παραγωγική θητεία εκφράζοντας την επιθυμία ο Δήμος να αποτελεί πλέον ένα ενεργό μέλος στο ευρωπαϊκό σκηνικό.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πρέβεζας αφού πραγματοποίησε στην έδρα της Διεύθυνσης των Περιφερειών και Πόλεων την απαραίτητη διαδικασία της διαπιστεύσεως, μετέβη στο  Building SQUARE – Brussels Convention Centre στην περιοχή Mont des Arts όπου και συμμετείχε σε συνεδριάσεις , παρουσιάσεις και workshop με θεματικές όπως για την στρατηγική του νέου προγραμματικού πλαισίου 2021-2027, την κοινωνική πολιτική των Δήμων, την κυκλική οικονομία και τις «πράσινες καλές πρακτικές», τη σύγχρονη αστική ανάπτυξη και λειτουργία καθώς και τα μοντέλα των σύγχρονων έξυπνων ψηφιακών πόλεων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δήλωσε ότι «Στόχος μας είναι να ενταχθεί ο Δήμος Πρέβεζας στην διεύθυνση περιφερειών και πόλεων DG REGIO , έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε προγράμματα και καλές πρακτικές μας προσφέρει η Ευρώπη.»

Τέλος το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου ο  κ.Νίκος Γεωργάκος συμμετείχε στη δεξίωση στον ειδικό  χώρο AGORA με θεματική την υγιεινή διατροφή από ποιοτικά μεσογειακά προϊόντα.

Στην επόμενη εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων  εξάλλου, ο Δήμος Πρέβεζας θα έχει ενεργή παρουσία με την   θέληση όλων ως επίσημο πλέον μέλος της Διεύθυνσης Περιφερειών και Πόλεων , στόχο για τον οποίο ο   κ.Νίκος Γεωργάκος έθεσε ήδη τις βάσεις συνομιλώντας με αρκετούς Έλληνες Ευρωβουλευτές.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites