Σε κτίριο “φάντασμα” έχει μετατραπεί η πρώην Λέσχη Αξιωματικών Πρέβεζας

Την συνδρομή του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου προς την κατεύθυνση της άμεσης απεμπλοκής των κολλημάτων που καθυστερούν την μεταστέγαση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας στο κτίριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Πρεβέζης, ζητά με επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

Προτείνει μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο της εκ νέου παραχώρησης του στον Δήμο για την στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει στο παρελθόν ο Σύλλογός.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του το συγκεκριμένο κτίριο δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, αποτελεί όμως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του οικιστικού ιστού της πόλης μας εδώ και πολλές δεκαετίες , με την δική του ιστορία και την δική του συνεισφορά στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της πόλης μας.
Βρίσκεται δε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και οι άνετοι χώροι του θα μπορούσαν να στεγάσουν δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες που είτε στοιβάζονται σε μικρότερα κτίρια , είτε καταβάλλουν υπέρογκα ποσά ενοικίων για την στέγασή τους.
Όπως είναι ήδη γνωστό το συγκεκριμένο κτίριο έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης , για την στέγαση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας.

Για το σκοπό αυτό έχουν σταλεί προ ετών, όπως μας έχουν ενημερώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι σχετικές μελέτες ανακαίνισης κ.λ.π. ,προς έγκριση και χρηματοδότηση του έργου.
Δυστυχώς όμως το θέμα χρονίζει ,χωρίς να υπάρχει θετική εξέλιξη, με αποτέλεσμα το κτίριο να παραμένει σε αχρηστία , με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε φθορές που έχουν να κάνουν τόσο με την επικινδυνότητα του κτιρίου όσο και με την αισθητική του υποβάθμιση.
Μεταξύ άλλων ο Πολιτιστικός Σύλλογος τονίζει : “Αν και το θέμα δεν άπτεται των άμεσων αρμοδιοτήτων σας, όμως ως πρώτος πολίτης του Δήμου μας, οφείλετε να συνδράμετε 
Κτίρια φαντάσματα σαν κι αυτό δεν περιοποιούν τιμή για την όμορφη πόλη μας, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται και σ’ ένα τόσο κεντρικό σημείο.
Απευθυνόμαστε λοιπόν σ’ εσάς και ζητάμε την θεσμική παρέμβασή σας , προκειμένου το αρμόδιο Υπουργείο να υλοποιήσει, άμεσα, το έργο και το κτίριο να αποδοθεί όμορφο και λειτουργικό στις υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου και της πόλης της Πρέβεζας.
Σε περίπτωση που η υλοποίηση του στόχου αυτού συνεχίσει να είναι χρονοβόρα, λόγω αδυναμίας του αρμόδιου υπουργείου να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του κτιρίου, προτείνουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ακύρωσής της και της εκ νέου παραχώρησής του στον Δήμο για την στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει ο Σύλλογός μας.
Στο δε κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη να μεταστεγαστούν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Πρέβεζας.
Εν αναμονή της ανταπόκρισή σας και των θετικών εξελίξεων, σας ευχαριστούμε για
την συνεργασία.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Δασάρχης – Οι ΧΑΔΑ και τα επικίνδυνα δάση της Περιφερειακής Ενότητας

24/06/2022, 6:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εντυπωσιάζει το Sea Cloud ΙΙ στο λιμάνι της Πρέβεζας

24/06/2022, 4:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

«Λαμπατίνες» στην Πάργα

24/06/2022, 4:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ίδρυση νέων Τομέων ΕΠΑ.Λ. στην Πρέβεζα και το Καναλάκι

24/06/2022, 4:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μια όμορφη βραδιά με ένα ταξίδι στην ελληνική παράδοση

24/06/2022, 4:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ ο Νίκος Γεωργάκος

24/06/2022, 4:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites