Πέντε “καυτά” ζητήματα για την Πρέβεζα

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων με θεσμούς, φορείς και υπηρεσίες, με σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου <<Πρέβεζας>> συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.  Στράτο Ιωάννου.

Στην συνάντηση που είχε μακρά διάρκεια και μετά τις εθιμοτυπικές, αλλά ειλικρινείς ευχές του Δ.Σ. για υγεία και ευόδωση του πολύπλευρου έργου που έχει αναλάβει, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Σύλλογο στα παρακάτω θέματα :

  1. Το Διοικητήριο στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα. 
  2. Τις οδικές παρακάμψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το φάκελο ΟΥΝΕΣΚΟ.
  3. Την σύνδεση της πόλης και του νομού με τις δύο εθνικές οδούς Εγνατία και Ιόνιο.
  4. Το master plan και το μέλλον του λιμανιού .

Για τα θέματα αυτά και την εξέλιξή τους, όταν ο Σύλλογός συμπληρώσει τις ενημερωτικές του επαφές και με τους άλλους εμπλεκόμενους σε αυτά θεσμούς και υπηρεσίες, θα ενημερώσει πλήρως τα μέλη του και το κοινό της Πόλης, γιατί -όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του -πιστεύει πάντα ότι, ο ενημερωμένος πολίτης γίνεται και υπεύθυνος πολίτης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” ζήτησε επίσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, να αναλάβει η Π.Ε. Πρέβεζας την αποκατάσταση των ζημιών , αποτέλεσμα βανδαλισμών, που έχουν υποστεί οι πινακίδες στο μνημείο του Ζαλόγγου και μια σειρά από εργασίες, που έχει καταγράψει η Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, για την ανάδειξη στον ίδιο χώρο του ιστορικού ναού του Ταξιάρχη, με τον κ. Ιωάννου να ανταποκρίνεται θετικά στην πρόταση αυτή.

Η έκδοση σε βιβλίο της ιστορικής έρευνας του συμπολίτη αρχαιολόγου Δημοσθένη Δόνου για τη <<Δεύτερη Ενετική Κατάκτηση της Πρέβεζας>> από την Περιφέρεια Ηπείρου ήταν μια ακόμη πρόταση, που θα προωθηθεί για υλοποίηση από την Π.Ε. .

Τέλος, ο Σύλλογος προτείνει τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης ομάδας εργασίας, που θα μελετήσει διεξοδικά και θα προτείνει τρόπους αξιοποίησης για την Πόλη και την γύρο περιοχή, της σημαντικότατης  για την ιστορική πορεία της Ευρώπης Ναυμαχία του Ακτίου.

Η προσπάθεια αυτή σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, πρέπει να έχει την ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας μας και την συνεργασία και την συμμετοχή των Υπουργείων Πολιτισμού Ιταλίας και Αιγύπτου.

“Συμπερασματικά καταθέτουμε, για άλλη μια φορά, το πιστεύω μας για την λύση των  χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας. Αυτή βρίσκεται μόνο στη συνεχή, ειλικρινή και ανιδιοτελή συνεργασία των τοπικών θεσμών και την ενεργή  συμπαράσταση όλων μας για την διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε ” καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα πεπραγμένα του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας το 2020

16/04/2021, 7:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ζωντανά στο youtube η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού

16/04/2021, 6:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Εκτός της επιδότησης από την πολιτεία, για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

16/04/2021, 6:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού για καθαρισμούς οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

16/04/2021, 6:40 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Διανομή ΤΕΒΑ σε Καναλάκι και Πάργα

16/04/2021, 6:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωτοποριακή υπηρεσία από το Επιμελητήριο Πρέβεζας –

16/04/2021, 5:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites