Με τον Δήμαρχο Πρέβεζας συναντήθηκε το Δ.Σ του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2019 η προγραμματισθείσα συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας με το Δήμαρχο κο Γωργάκο Νίκο.
Στη συνάντηση αυτή, πέρα από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την περιοχή αρμοδιότητας του Συλλόγου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου ο νέος Δήμαρχος απόλυτα κατατοπισμένος στο κατατεθημενο κείμενο με τις προτάσεις, έδειξε κατανόηση για τα χρόνια προβλήματά μας και διάθεση επίλυσής τους.

Ακολουθεί το κείμενο με μερικές από τις προτάσεις του Συλλόγου

Ο οικισμός και η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Γεωργίου είναι μια ευαίσθητη περιοχή στην οποία η πόλη αποκτά χαρακτηριστικά ανθρώπινα αλλά δρα και ως καταλύτης στην τουριστική της ανάπτυξη. Στην παράκτια ζώνη της με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αναπτύσσονται τουριστικά καταλύματα και ο θαλάσσιος τουρισμός της.
Θεωρούμε λοιπόν ότι οι παρεμβάσεις γιαυτή την περιοχή, πρέπει να αποτελέσουν μία από τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.
Τα ζητήματά που μας απασχολούν και παραμένουν σε διαρκή εκκρεμότητα είναι:
1. Παιδική χαρά
Αισθήματα αγανάκτησης και απογοήτευσης για τους κατοίκους μέλη του συλλόγου μας από την έλλειψη εδώ και πολλά χρόνια παιδικής χαράς. Την καλοκαιρινή περίοδο συσσωρεύονται οικογένειες επισκεπτών στο χώρο από τη θάλασσα και μένουν απογοητευμένοι από το θέαμα στο οποίο εκτός από την απουσία παιδικής χαράς, είναι αποκλεισμένη σε μεγάλο μέρος και η πλατεία. Ήδη με έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου προς το Σύλλογο αναγγέλλεται η αναβάθμιση της παιδικής χαράς μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Περιμένουμε υλοποίηση.
2. Πεζόδρομος από οδό Σαρδελή προς το 2ο κόμβο της εισόδου της ζεύξης. Σύνδεση Οικισμού με Λευκαδίτικα.
Με το έργο των οδών πρόσβασης για το σημείο εισόδου της ζεύξης, οι κάτοικοι του οικισμού μας αντιμετωπίζουν ως πεζοί σοβαρό πρόβλημα προσπέλασης στη συνοικία των Λευκαδίτικων, αφού έχουν να διανύσουν δια μέσου του δεύτερου κόμβου μεγάλη απόσταση σε δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Πολλά χρόνια μέχρι τώρα υποβάλλουμε αιτήματα για καθαρισμό από το συνεργείο πρασίνου του υπάρχοντος πεζόδρομου και μιας στοιχειώδους χαλικόστρωσης αρχικά για να είναι προσβάσιμος.
3. Αδέσποτα
Ο οικισμός αποκλεισμένος. Μικρά παιδιά με ποδήλατα πρέπει να πάνε στο σχολείο τους, άνθρωποι με μηχανάκια στη δουλειά τους, πεζοί να περπατήσουν, επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν το άλσος και τη θάλασσα της πόλης. Το θέμα με τα αδέσποτα στη γειτονιά μας έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα. Συνέβησαν περιστατικά επιθέσεων και δαγκωμάτων με τελευταίο την επίθεση σε γυναίκα του οικισμού, που επέφερε σοβαρό τραυματισμό και μεταφορά στο Νοσοκομείο. https://lefkadaonline.gr/πρεβεζα-τον- τρόμο-έζησε-μια-γυναίκα-έπ Ζητούμε άμεση επίλυση του προβλήματος. Ο εγκλεισμός μιας ομάδας από την αγέλη στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου είναι παράνομος καθόσον πρόκειται για χώρο που υπάγεται στην εφορεία αρχαιοτήτων.
4. Οδικά εμπόδια – Πινακίδες τροχαίας
Τα σαμάρια επί της Αγίου Γεωργίου στην είσοδο και έξοδο του οικισμού μας θα αποτρέψουν ατυχήματα. Στο παρελθόν έγιναν θανατηφόρα. Στις 23-9-1999 από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας Τμήμα Τροχαίας με αριθμό πρωτοκόλλου 1016/55/10-α εστάλη στο Δήμο Πρέβεζας θετική γνωμάτευση για την δημιουργία οδικών εμποδίων στον οικισμό μας. Η γνωμάτευση της Τροχαίας είναι απόρροια αιτήματος του συλλόγου μας και στηρίχτηκε στις διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Επανατοποθέτηση των πεσμένων πινακίδων τροχαίας στην είσοδο του άλσους παράπλευρα του κέντρου Αγράμπελη. https://www.mypreveza.gr/…/asyneiditoi-odhgoi-afairesan-apa… Η αφαίρεση των απαγορευτικών εισόδου στο άλσος (δεν γνωρίζουμε από ποιους έγινε) δημιουργεί τριτοκοσμική κατάσταση και ελλοχεύει επίσης κίνδυνος ατυχημάτων https://www.facebook.com/profile.php?id=100015345124865.
5. Υπόγεια πεζοδιάβαση πόλης – περιφερειακός ποδηλατοδρόμος
Απόδοση, στον οικισμό και στην πόλη, της υπόγειας πεζοδιάβασης στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Είναι η μοναδική ασφαλής διάβαση για ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης προς το αισθητικό άλσος και την πλαζ. Καθαρισμός των αγωγών των όμβριων και των κεντρικών φρεατίων της πεζοδιάβασης. Με την απόδοση της πεζοδιάβασης υλοποιείται και ο μεγάλος περιφερειακός ποδηλατοδρόμος της πόλης.
6. Κάστρο Αγίου Γεωργίου
Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου κινδυνεύει με κατάρρευση. Διαβρώνεται από τη χλωρίδα που αναπτύσσεται στο τείχος του. Με το έργο καθαρισμού των πλευρικών του τειχών από τη χλωρίδα, προτείνουμε και καθαρισμό στην περιμετρική του διαδρομή για την περιήγηση και αναψυχή σε ένα πανέμορφο χώρο πρασίνου. Να εξετασθεί η δυνατότητα πάρκινγκ περιφερειακά σε σχέση με το κλείσιμο του άλσους Κυανής για τα αυτοκίνητα.
7. Οδός Αγίου Γεωργίου – Μονοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμός
Μονοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμός στην οδό Αγίου Γεωργίου (από οικισμό μέχρι το κάστρο Παντοκράτορα) για τη δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου. Στο δρόμο αυτό – που εξυπηρετεί και τους ξένους επισκέπτες λόγω των τουριστικών καταλυμάτων – έγιναν πολλά ατυχήματα. Οι ξένοι επισκέπτες αδυνατούν να πεζοπορήσουν λόγω κινδύνου για τη ζωή τους.
8. Κυανή ακτή
Διαχείρισης του άλσους της Κυανής. Το άλσος αυτό (μοναδικός σχεδόν πνεύμονας πρασίνου και καταλύτης της ανάπτυξης της πόλης) «πνέει τα λοίσθια». Απαιτείται άμεσα έργο διαχείρισης με γενναίες δενδροφυτεύσεις και κλαδέματα. Η συρρίκνωσή του καθιστά ευάλωτη – στη διάβρωση – την ακτή μας.
8α. Έργο προστασίας
Εργασίες αναπλήρωσης των προβόλων που η αντιδιαβρωτική τους δράση έχει μειωθεί (ο έντονος κυματισμός έχει αφαιρέσει υλικό).
Ολοκλήρωση του έργου προστασίας της ακτής με την κατασκευή των Κ1, Κ2, Κ3, Κ4 κυματοθραυστών (παράλληλων προς την ακτογραμμή) όπως αποτυπώνεται στην αρχική μελέτη. Οι κυματοθραύστες αυτοί θα προστατεύσουν και τον παραθαλάσσιο πεζόδρομο που συνδέει το Πανόραμα με το Κάστρο Παντοκράτορα.
9. Άστοχες παρεμβάσεις στην ακτή –πλαζ
Στην ακτή της πόλης έγιναν το 2012 και 2018 δύο άστοχες παρεμβάσεις παρά τις οδηγίες του μελετητή του έργου προστασίας της ακτής. Σας παρακαλούμε οι αρμόδιες υπηρεσίες, που έχουν γνώση, να επιβλέπουν τις διευθετήσεις εν όψει του καλοκαιριού. Δεν πρέπει να γίνεται απόσυρση ούτε μιας χούφτας υλικού από την ακτή. Ο σύλλογος έχει στο αρχείο του και αυστηρή επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη με αναφορά σε νόμους και Υπηρεσίες Υπουργείων σε αυτή την κατεύθυνση. Και θα είναι απέναντι σε κάθε ενέργεια που θα διακυβεύει την προστασία της ακτής. Η ακτή αυτή (δενδροφυτεύθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου) ανακτήθηκε μετά από δεκαετίες «λειτουργίας» του έργου προστασίας.
10. Απόδοση του άλσους της Κυανής Ακτής στους πεζούς και ποδηλάτες
Το ΔΣ διαχρονικά με υπομνήματα, παρεμβάσεις, συμμετοχές σε ημερίδες και δημοσιεύματα, έχει εκθέσει τις απόψεις του που αν ιεραρχηθούν, καταλήγουν στη βασική και αυτονόητη για μας πρόταση που είναι η απόδοση του δάσους της Κυανής στους πεζούς και ποδηλάτες δηλαδή για να γίνει πιο σαφές μιλάμε για κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου (κολυμβητήριο-οικισμός Αγίου Γεωργίου) και χάραξη στο οδόστρωμα, πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου. Για όσους ακόμα δεν έχουν εμπεδώσει αυτήν την αναγκαιότητα η εναλλακτική για την κυκλοφορία λύση δίδεται “απλόχερα” και είναι ο δρόμος πλάι στο κάστρο που διπλοδρομείται και τοποθετούνται κολωνάκια ή άλλα διαχωριστικά που τον διαχωρίζουν στις δύο κατευθύνσεις (μηδενίζεται έτσι ο κίνδυνος ατυχημάτων στις δύο γωνίες του κάστρου). Σημειωτέο ότι ο δρόμος αυτός είναι πλατύτερος από τον κύριο δρόμο εισόδου εξόδου της πόλης στα καλάμια. Επίσης ο δρόμος αυτός ήταν η κύρια οδός προς τον οικισμό μας πριν διανοιχτεί παράνομα το μονοπάτι της Κυανής και γίνει ο σημερινός δρόμος..
Ο μικρός δρόμος από το κάστρο προς το αναψυκτήριο (Κυανή), να παραμείνει για τον ανεφοδιασμό του καφενείου αλλά και για παρκινγκ αναπήρων.
11. Πάρκινγκ έναντι Δημοτικού καφενείου
Το πάρκινγκ αυτό δεν χρησιμοποιείται στο βαθμό που επιβάλλει η αναγκαιότητα στάθμευσης, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Ή έλλειψη ηλεκτροφωτισμού και δένδρων στις νησίδες ως κίνητρο για σκίαση, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες. Η χρήση του χώρου αυτού για στάθμευση είναι καταλύτης για την απόδοση του δάσους στους πεζούς της πόλης. Η λειτουργία του άλσους ως χώρος αναψυχής χωρίς αυτοκίνητα, θα ενισχύσει τη χρήση ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης προς την πλαζ της πόλης.
12. Παραλιακή διαδρομή Πανόραμα – Κάστρο Παντοκράτορα.
Ένα έργο που ξεκίνησε την τετραετία 2003-06 και που αναδεικνύει την πιο μαγευτική διαδρομή, αφέθηκε στην τύχη του και στη λήθη του χρόνου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites