Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Η Δημοτική αρχή ακολουθεί πολιτικές που υπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του λαού της Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  στις 14/09/2019 ξεκαθάρισαν με ακόμα πιο σαφή τρόπο τόσο οι σχεδιασμοί όσο και οι στοχεύσεις της σημερινής Δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα:

  1. Από την μέχρι τώρα στάση της δημοτικής αρχής διαπιστώνεται ξεκάθαρα η διάθεση του Δημάρχου να εξαφανίσει κυριολεκτικά την αντιπολίτευση και να πνίξει την φωνή της Λ.Σ στον Δήμο με μια σειρά από μεθοδεύσεις. Συγκεκριμένα, και ενώ ο η παράταξη του Δημάρχου ουσιαστικά συγκυβερνά με την παράταξη της Δημοτικής ανατροπής , αυτό, εσκεμμένα, δεν αποτυπώνεται εγγράφως, ως σύμπραξη ώστε η παράταξη του Δημάρχου να <<κερδίσει>> έναν ακόμα σύμβουλο στην οικονομική επιτροπή, στερώντας την εκπροσώπηση της Λ.Σ σε αυτή. Θυμίζουμε πως η οικονομική επιτροπή έχει μετατραπεί στο κύριο όργανο διακυβέρνησης του Δήμου, επισκιάζοντας ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο. Τέτοια είναι  η αγωνία της δημοτικής αρχής που δεν μας καλεί στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής ούτε καν ως παρατηρητές προσπαθώντας να μας απομονώσει!! Το πόσο μεγάλη είναι η αγωνία του Δημάρχου να εξαφανίσει την αντιπολίτευση από τις επιτροπές φάνηκε ξεκάθαρα στο χθεσινό ΔΣ που με νομικές ακροβασίες προσπάθησε όπου μπορούσε να περιορίσει την εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης ακόμα και σε επιτροπές ελάσσονος σημασίας.
  2. Εντύπωση προκάλεσε η αρχική στάση του Δημάρχου, όταν του κατατέθηκε ψήφισμα από την ΛΣ και προσχέδιο ψηφίσματος από την Ανάπτυξη Τώρα για την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία, να θέλει να το παραπέμψει προς συζήτηση 15 ημέρες αργότερα !! Τελικά, αφού δέχτηκε το Προεδρείο να μπει το θέμα,    οι λοιπές παρατάξεις πλην της ΛΣ συμφώνησαν, χωρίς ουσιαστικά να γίνει διάλογος στο ΔΣ, σε ένα ψήφισμα που απλά καταδίκαζε την εισβολή χωρίς να ονοματίζει και να καταδικάζει ούτε τους αίτιους, ούτε τις αιτίες του πολέμου. Λες και δεν είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπούν οι βασικοί αίτιοι της εισβολής. Λες και δεν έχει ευθύνες τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγουμένη του ΣΥΡΙΖΑ που η χώρα μας είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε αυτούς τους σχεδιασμούς, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Νατοϊκό ορμητήριο, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Γι αυτό λοιπόν και η ΛΣ κατέθεσε το δικό της ψήφισμα, που επισυνάπτουμε, το οποίο στηρίχθηκε και από την παράταξη της Ανυπότακτης κίνησης
  3. Ένα άλλο θέμα για το  οποίο η δημοτική αρχή συνειδητά σιωπά  είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Ενώ είχε στα χέρια της έγγραφο από την Περιφέρεια από τις 03/09 και ενώ ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται τόσο με την πολιτική της Περιφέρειας όσο και με την πολιτική της ΝΔ να κερδοφορεί η ΤΕΡΝΑ στις πλάτες και του Πρεβεζιάνικου λαού το αποσιωπά. Ουσιαστικά έχει συναινέσει, σύμφωνα και με  το έγγραφο αυτό, στο να καταβάλει για το έτος 2019 επιπλέον, 411.000 Ευρώ για τα απορρίμματα.  Δηλαδή σκοπεύει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη επιπλέον κατά 411.000 Ευρώ και το αποκρύβει τόσο από το Δημοτικό συμβούλιο όσο και από τον λαό της Πρέβεζας!! Σε ερώτηση που έγινε από τη ΛΣ για το θέμα ο Δήμαρχος είπε πως είναι πάγια τακτική κάθε νέας Δημοτικής αρχής να χαρατσώνει τους πολίτες με επιπλέον αύξηση των δημοτικών τελών και πως κι ο ίδιος θα ακολουθήσει την ίδια ρότα!. Αυτό είναι ένα σοβαρότατο θέμα για το οποίο καλούμε τα συνδικάτα και τον Πρεβεζιάνικο  λαό να εμποδίσουν με την κινηματική τους παρέμβαση και δράση αυτή την μεθόδευση.
  4. Ως αναφορά το θέμα που τέθηκε για την ελεύθερη διέλευση των εργαζομένων από την ζεύξη του Ακτίου, πάγια θέση της ΛΣ είναι η ελεύθερη διέλευση όλων των πολιτών και η κατάργηση των διοδίων. Θέση που διαχρονικά στηρίζουμε και με κινηματικούς τρόπους μαζί με τα ταξικά σωματεία της περιοχής 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ως παράταξη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πιο αδυνάτων στα όρια του Δήμου θα συνεχίσει με την δράση της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό, στα συνδικάτα και στους χώρους δουλειάς , να ασκεί αντιπολιτευτικό έλεγχο και να παλεύει για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του δήμου, βάζοντας εμπόδια με κινηματικές δράσεις, σε κάθε σχεδιασμό που δεν λαμβάνει υπ όψιν τις ανάγκες τους και που τους βάζει στο κοινωνικό περιθώριο. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Δασάρχης – Οι ΧΑΔΑ και τα επικίνδυνα δάση της Περιφερειακής Ενότητας

24/06/2022, 6:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εντυπωσιάζει το Sea Cloud ΙΙ στο λιμάνι της Πρέβεζας

24/06/2022, 4:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

«Λαμπατίνες» στην Πάργα

24/06/2022, 4:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ίδρυση νέων Τομέων ΕΠΑ.Λ. στην Πρέβεζα και το Καναλάκι

24/06/2022, 4:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μια όμορφη βραδιά με ένα ταξίδι στην ελληνική παράδοση

24/06/2022, 4:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ ο Νίκος Γεωργάκος

24/06/2022, 4:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites