Κώστας Μπάρκας: Να στελεχωθεί άμεσα το φαρμακείο ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας. 

  Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο π. Υφυπουργός  Εργασίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ζητώντας την άμεση στελέχωση του φαρμακείου ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας. 

Στην ερώτηση ο κ. Μπάρκας τονίζει ότι: «Είναι αδιανόητο να αναστέλλεται  δημόσια δομή υγείας, που αφορά έναν ολόκληρο Νομό, λόγω έλλειψης προσωπικού, όταν μάλιστα εξυπηρετεί κατεξοχήν ομάδες ασθενών με σοβαρές ασθένειες και ως εκ τούτου με φάρμακα υψηλού κόστους. Παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις, αναφορές και οχλήσεις εργαζόμενων και πολιτών του Νομού Πρέβεζας, που προειδοποιούσαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι  για τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα, εν τέλει η νέα πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετέτρεψαν το αυτόνομο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ της Πρωτεύουσας ενός Νομού σε Σημείο Αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους. Ενώ ήδη από το περασμένο Ιούλιο είχαν γίνει γνώστες της επικείμενης συνταξιοδότησης της Προϊσταμένης του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας και της άδειας λοχείας της δεύτερης φαρμακοποιού, που απασχολείται στο φαρμακείο. Αντί να υπάρξει κάποια μέριμνα, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ σε Πρωτεύουσα Νομού, η νέα διοίκηση του Οργανισμού επιλέγει τη μετατροπή του Αυτόνομου Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ σε Σημείο Αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στον Νομό Πρέβεζας. 

H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η νέα διοίκηση του Οργανισμού, επισημαίνει ο κ Μπάρκας, αντί να βρουν  τρόπους στελέχωσης της συγκεκριμένης δομής, όπως για παράδειγμα αποσπάσεις ή προγραμματισμό για νέες προσλήψεις με επικουρικό προσωπικό, επέλεξαν ως λύση στο πρόβλημα την ανάρτηση στην είσοδο του φαρμακείου και την ενημέρωση των πολιτών μέσω του τοπικού Τύπου με μια ανακοίνωση, που αναφέρει ότι  εφεξής οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται … από το φαρμακείο Ρέντη της Αθήνας.»

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:     

 

Αθήνα, 23/10/2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ:  Αναστολή Φαρμακείου ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας.

 

  Παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις, αναφορές και οχλήσεις εργαζόμενων και πολιτών του Νομού Πρέβεζας, που προειδοποιούσαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα, εν τέλει η νέα πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετέτρεψαν το αυτόνομο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ της Πρωτεύουσας ενός Νομού σε Σημείο Αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους. Ενώ ήδη από το περασμένο Ιούλιο είχατε γίνει γνώστες της επικείμενης συνταξιοδότησης της Προϊσταμένης του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας και της άδειας λοχείας της δεύτερης φαρμακοποιού, που απασχολείται στο φαρμακείο. Αντί να υπάρξει κάποια μέριμνα, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ σε Πρωτεύουσα Νομού, η νέα διοίκηση του Οργανισμού επιλέγει τη μετατροπή του Αυτόνομου Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ σε Σημείο Αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στον Νομό Πρέβεζας. 

Η νέα διοίκηση του Οργανισμού και μέσω αυτής η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να βρει τρόπους στελέχωσης της συγκεκριμένης δομής, όπως για παράδειγμα αποσπάσεις ή προγραμματισμό για νέες προσλήψεις με επικουρικό προσωπικό, επέλεξε ως λύση στο πρόβλημα την ανάρτηση στην είσοδο του φαρμακείου και την ενημέρωση των πολιτών μέσω του τοπικού Τύπου με μια ανακοίνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας. Εφεξής οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να παραλαμβάνουν απευθείας τα φάρμακα αλλά θα υποβάλουν στην περιφερειακή Διεύθυνση τα σχετικά δικαιολογητικά και θα παραλαμβάνουν τα φάρμακα σε μεταγενέστερο χρόνο, δεδομένου ότι θα αποστέλλονται κατόπιν παραγγελίας από το φαρμακείο Ρέντη. Ο Οργανισμός θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επαναφορά της λειτουργίας του φαρμακείου.»       

Επειδή η απρόσκοπτη λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας αφορά έναν ολόκληρο Νομό,

Επειδή είναι αδιανόητο να αναστέλλεται δημόσια δομή υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού,

Επειδή η λειτουργία του Φαρμακείου ΕΟΠΠΥ εξυπηρετεί κατεξοχήν ομάδες ασθενών με σοβαρές ασθένειες και ως εκ τούτου με φάρμακα υψηλού κόστους,  

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 Προτίθεται να προβεί άμεσα στη στελέχωση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς του Νομού;

 

Ο ερωτών  Βουλευτής

 

       Μπάρκας Κωνσταντίνος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites