Η Πρέβεζα γιορτάζει με δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Η Πρέβεζα  είναι μια από τις πόλεις όπου  την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης   Καρδιάς 2019 ,θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για  την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Εθελοντές θα εκπαιδεύσουν  μαθητές και εκπαιδευτικούς της  Πρέβεζας στις βασικές αρχές της συγκεκριμένης διαδικασίας καθιστώντας τους  εν δυνάμει διασώστες .

Η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην “Θεοφάνειο”Αίθουσα  Τέχνης ώρες 9 .00- 13.00.

Το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο  από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής  Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και  Θρησκευμάτων ενώ έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία  σε σχολεία της Πρέβεζας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς 2019, γιορτάζεται στις 16Οκτωβρίου, με σύνθημα: «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή!».
Έχοντας εκπαιδευμένους ανανήπτες και πρώτους ανταποκρινόμενους δίπλα σε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής, τα ποσοστά επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής μπορούν να αυξηθούν εντυπωσιακά. Μέσα από την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων σε σχολεία, συλλόγους, φορείς και δημόσιους χώρους μπορούμε να κερδίσουμε το χρόνο και να ξεκολλήσουμε τη χώρα μας από την τελευταία θέση της Ευρώπης στην έναρξη
Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους πρώτους παρευρισκόμενους σύμφωνα με την μελέτη EuReCaONE [ERC, 2016].
Οι εθελοντές εκπαιδευτές του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ‘’KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ’’ που οργανώνεται και υλοποιείται από τον ομώνυμο ανθρωπιστικό οργανισμό Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας [ΕΕΕΠΦ] θα πραγματοποιήσουν την πρωτοποριακή, την μεγαλύτερη και την πιο ελπιδοφόρα δράση του φετινού φθινοπώρου στις 16 Οκτωβρίου 2019, από τις 09:00 έως τις 13:00, στην “Θεοφάνειο”Αίθουσα  Τέχνης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Δασάρχης – Οι ΧΑΔΑ και τα επικίνδυνα δάση της Περιφερειακής Ενότητας

24/06/2022, 6:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εντυπωσιάζει το Sea Cloud ΙΙ στο λιμάνι της Πρέβεζας

24/06/2022, 4:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

«Λαμπατίνες» στην Πάργα

24/06/2022, 4:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ίδρυση νέων Τομέων ΕΠΑ.Λ. στην Πρέβεζα και το Καναλάκι

24/06/2022, 4:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μια όμορφη βραδιά με ένα ταξίδι στην ελληνική παράδοση

24/06/2022, 4:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ ο Νίκος Γεωργάκος

24/06/2022, 4:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites