Επ αόριστον “με εντέλλεσθε” καλύπτονται εφημεριακά οι Καρδιολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Πρέβεζας – Λευκάδας

Όχι στην συλλειτουργία των καρδιολογικών κλινικών Πρέβεζας-Λευκάδας

Όχι στην συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας καταγγέλλει με όλες του τις δυνάμεις την μεθόδευση που γίνεται από την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να θέσει ουσιαστικά σε συλλειτουργία το καρδιολογικό τμήμα το νοσοκομείου Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας υποβαθμίζοντας επικίνδυνα την λειτουργία του τοπικού Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, στις 15/10/2019 κοινοποιήθηκε από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έγγραφο  στους γιατρούς του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Πρέβεζας να καλύπτουν με εντέλλεσθε (χωρίς δηλαδή τη δική τους συναίνεση) εφημεριακά εκτός από το τοπικό νοσοκομείο και το Νοσοκομείο της Λευκάδας επ’ αόριστον!! 

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της 6ης Υπε ανοίγει διάπλατα τους ασκούς του Αιόλου, μιας και βάζει ουσιαστικά επί τάπητος το θέμα συλλειτουργίας των δύο Νοσοκομείων, στην λογική της εξοικονόμησης πόρων , υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες Υγείας που παρέχει στον Πρεβεζιάνικο λαό.

Είναι γνωστό πως πριν από λίγους μήνες η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε το καινούργιο Νοσοκομείο της Λευκάδας μεταφέροντας σε αυτό ουσιαστικά τα προβλήματα που υπήρχαν στο παλιό. Το νέο Νοσοκομείο, για το μέγεθος που έχει και με τα τμήματα που για προεκλογικούς σκοπούς ανέπτυξε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι παντελώς αδύνατον να λειτουργήσει στοιχειωδώς με το υπάρχον, λειψό, προσωπικό. Ενδεικτικά, στο Νοσοκομείο της Λευκάδας , ενώ λειτουργεί ο ίδιος αριθμός τμημάτων  με το Γ.Ν.Πρέβεζας έχει περίπου 25% λιγότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με το ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Πρέβεζας! Είναι εξάλλου σε όλους μας γνωστές οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε νοσηλευτικό ,τραυματιοφορείς, βοηθούς θαλάμου, τεχνική υπηρεσία κτλ καθώς επίσης πως ο μέσος ηλικιακός όρος των εργαζομένων είναι μεγάλος και πως στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα συνταξιοδοτηθούν πάνω από 30 εργαζόμενοι.

Οι προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής της είναι να τα λειτουργήσουν χωρίς να κάνουν επιπλέον προσλήψεις, ουσιαστικά εξοντώνοντας το ήδη υπάρχον προσωπικό των δύο Νοσοκομείων ξεκινώντας από τις καρδιολογικές κλινικές. 

Ενδεικτικό των προθέσεων της ΝΔ για το πώς σκοπεύει να λειτουργήσει τα νοσοκομεία της περιοχής είναι το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο της Λευκάδας ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Λευκάδας πήρε δυο φορές απόφαση για πρόσληψη γιατρού με μπλοκάκι. Μάλιστα κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ εγκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ τους 2 εκλεγμένους από τους εργαζόμενους στο ΔΣ ότι διαπράττουν εν δυνάμει ποινικό αδίκημα επειδή καταψήφισαν την εισήγηση για πρόσληψη ιατρού με μπολοκάκι!!

Συμπερασματικά λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ «οραματίζεται» νοσοκομεία στα οποία θα δουλεύουν γιατροί- νοσηλευτές με μπλοκάκι, καθαρίστριες με εργολάβους, και πως οι εργαζόμενοι θα περιφέρονται σαν γυρολόγοι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να «βουλώσουν τρύπες» παρέχοντας ουσιαστικά υποβαθμισμένες υπηρεσίες  σε λαϊκό κόσμο όπως είναι η πλειοψηφία του λαού της Πρέβεζας .

Εμείς, ως σωματείο με ταξικό προσανατολισμό και αποδεδειγμένα αγωνιστική δράση, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τον λαό της Πρέβεζας θα παλέψουμε για ένα σύστημα Υγείας και στον νομό μας που στέκει στο ύψος των αναγκών και που θα βάζει μπροστά τον άνθρωπο και όχι το κόστος.

Διεκδικούμε

 

  • Όχι στην συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  • Μαζικές προσλήψεις Ιατρικού και λοιπού προσωπικού
  • Δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό

 

16/10/2019 το ΔΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites