Κώστας Μπάρκας: Οι μνημονιακές πολιτικές χωρίς μνημόνιο του κ. Μητσοτάκη προσβάλλουν υπέρμετρα την Ήπειρο και τους πολίτες της

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ήπειρο, στην οποία και με τη βοήθεια των φιλικών του ΜΜΕ, θα οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις, τη δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται μια περιοχή οι πολίτες της οποίας, αν περάσουν τα αντεργατικά νομοθετήματά του για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, θα έχουν χαμηλότερες αποδοχές και λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
Ερχόμενος στην Ήπειρο ο κ. Μητσοτάκης, ας εξηγήσει στους πολίτες της φτωχότερης Περιφέρειας της Ευρώπης γιατί αποφάσισε να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, άνω των 500 χιλιάδων ευρώ, αντί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη μείωση σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, ή να δώσει τους επιπλέον πόρους σε δράσεις κοινωνικής φροντίδας, όπως για παράδειγμα τα ολοήμερα σχολεία, ή τα δωρεάν σχολικά γεύματα.
Ερχόμενος στην Ήπειρο ο κ. Μητσοτάκης, ας εξηγήσει γιατί αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ειδικά σε μια περιοχή που είναι αγροτική και το ενεργειακό κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, μια περιοχή που χρειάζεται να ζεσταθεί τον χειμώνα.
Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν προχωρά στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, ενώ υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις, με αποτέλεσμα να μένουν σχολεία, ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς εκπαιδευτικούς.
Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης σε μια πόλη «πρώτη στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα» γιατί επιλέγει σε κρίσιμες εθνικά θέσεις κομματικά αρεστούς και όχι άριστους, χωρίς τα απαραίτητα πτυχία και μάλιστα αλλάζοντας νόμους για χάρη τους. Πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης κόμπαζε για την αριστεία.
Επίσης, ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί κατάργησε τη δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση από τα Πανεπιστήμια μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Επιμόρφωσης, σε μια εποχή που υπάρχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη για επαγγελματική εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, αναγκάζοντας χιλιάδες νέους να πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές στον ιδιωτικό τομέα.
Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις επενδύσεις και τις μπουλντόζες που όλο έρχονται, όπως υπόσχονταν πριν τις εκλογές και τώρα οι Ηπειρώτες βλέπουν άδηλο το μέλλον της σύνδεσης Ιωάννινα- Κακαβιά και της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.
Ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές και με τη βοήθεια των φιλικών του ΜΜΕ υπόσχονταν «επιστροφή στην κανονικότητα». Αυτό που δεν διευκρίνισε, όμως, ήταν ότι αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα αφορούσε επιστροφή στην κανονικότητα της εκμετάλλευσης και της νομής της εξουσίας των πραγματικών φίλων του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι 14 χιλιάδες ιδιοκτήτες της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα δουν για πρώτη φορά να μειώνεται σε αυτούς ο ΕΝΦΙΑ και οι 468 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που θα δουν υπέρμετρα μεγάλη μείωση στον φόρο επιχειρήσεων.
Για όλους τους υπόλοιπους, τους νέους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις start up επιχειρήσεις, τα έργα και οι ημέρες του κ. Μητσοτάκη, μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές είναι επιστροφή σε μια ζοφερή πραγματικότητα. Ας ξέρει, όμως, ο κ. Μητσοτάκης ότι για όλους αυτούς, τους απόκληρους των πολιτικών της κυβέρνησής του, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites