Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ διοργανώνει την δεύτερη φετινή της έκθεση

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ με χαρά σας προσκαλεί στη δεύτερη φετινή έκθεση των μελών της, με τίτλο «Γειτονιά». Τα εγκαίνια θα γίνουν την  Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 20.30 μμ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού Φιλιππιάδας (Παλαιό Δημαρχείο). Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου 2019 και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό με ώρες λειτουργίας 19:00-22:00 καθημερινά. Για πρώτη φορά στη διάρκεια λειτουργίας της ομάδας πραγματοποιείται δεύτερη έκθεση την ίδια χρονιά. Η έκθεση με τίτλο Γειτονιά, είναι το αποτέλεσμα των σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο 2018-19 με εισηγητή το Δημήτρη Ραπακούση. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Στεργιανή Βερνιώτου, Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, Ιωάννα Θεοχαροπούλου, Ευάγγελος Καλύβας, Βάσω Καραγκιοζούδη, Νάντια Λιανού,  Μαίρη Μητρογιάννη, Χρήστος Ροντογιάννης, Βασίλης Σιαπέρας, Γιώργος Σταύρος, Κωνσταντίνος Χατζής, Ιωάννης Χατζόπουλος.

 

ΓΕΙΤΟΝΙΑ 

Η φωτογραφική απεικόνιση της γειτονιάς προέκυψε από την πρόταση του Δημήτρη Ραπακούση προς τη Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρω, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σώμα εικόνων που θα παρουσιάζουν τη γειτονιά σαν ένα γεωμετρικό δίκτυο προσωπικών βιωμάτων και αντιλήψεων, ένα πολεοδομικό κοινωνικό κύτταρο.

Το εγχείρημα κάλεσε τους συμμετέχοντες να αποδώσουν φωτογραφικά μια έννοια πολυσήμαντη. Μια έννοια που ξεφεύγει από το πεδίο ενός αστικού χώρου αλλά αντιμετωπίζεται και από την οπτική της καθημερινής ζωής, της κοινότητας, του τόπου, του οικείου και των κοινωνικών δικτύων.

Οι φωτογράφοι της Ομάδας διερεύνησαν από την οπτική του βιωμένου χώρου την επιρροή των παραπάνω χαρακτηριστικών στο χώρο της γειτονιάς. Ανέπτυξαν μια επικοινωνία που δεν έχει να κάνει μόνο με το γεωγραφικό περίβλημα. Ορισμένοι έδωσαν έμφαση στον τόπο που κατοικούν, προσεγγίζοντας τη γειτονιά ως τον κοντινό χώρο γύρω από το σπίτι. Άλλοι προσδιόρισαν τη γειτονιά τους χρησιμοποιώντας τοπόσημα, όπως δημόσιοι χώροι, στάσεις, εκκλησίες, παλαιά κτίρια. Κάποιοι άλλοι δώσαν σημασία στην οικειότητα που είχαν αναπτύξει με τον συγκεκριμένο τόπο και τους ανθρώπους τους, ενώ άλλοι αντιλήφθηκαν τη γειτονιά σαν μια μικροκλίμακα του δημόσιου χώρου μέσα στη μεγάλη κλίμακα του ιδιωτικού τους χώρου. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι φωτογράφοι της ομάδας Κα.Δρω προσπάθησαν να σκιαγραφήσουν τη γειτονιά, σαν ένα χώρο, που ασκεί επιρροή σε όσους τον ζουν αλλά και να φανερώσουν τα στοιχεία εκείνα που την ενδυναμώνουν μέσα σε έναν τόπο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites