Το προεδρείο και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής στην Περιφέρεια Ηπείρου

Συνεδρίασε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας περιφερειακής συμβούλου κ. Αγνής Νάκου -Δασούλα και εξέλεξε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου του. 

Τα μέλη του Σώματος καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και στη συνέχεια ακολούθησε  η εκλογική διαδικασία. 

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Σταύρος Παργανάς (από την “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη”). Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Σακαρέλης (από το Κοινό Ηπειρωτών) και Γραμματέας ο κ. Δημήτριος Γκαμπρέλας (από τους Ορίζοντες Ηπείρου). 

Τις ευχαριστίες τους προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους εξέφρασαν μετά την εκλογή τους τα μέλη του Προεδρείου. 

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που έχει την εξής σύνθεση:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Από την πλειοψηφία:

Ιωάννης Κατέρης

Πρόδρομος Γαϊτανίδης,

Παναγιώτα Ναυρόζογλου

Δημήτρης Βαρέλης

Βασίλειος Καλούδης

Από τη μειοψηφία:

 Γιώργος Ζάψας (Κοινό Ηπειρωτών) 

Δημήτρης Παππάς (Ορίζοντες Ηπείρου)

Κιτσανού Μαργαρίτα (Ήπειρος Όλων)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Από την πλειοψηφία:

Αναστασία Σίμου- Τάσιου

Σταυρούλα Μπότση- Μπραΐμη

Χάρης Λαζάνης

Αχιλλέας Γκούμας

Παναγιώτα Μητροκώστα

Από την Μειοψηφία:

Αριστείδης Σπέγγος (Κοινό Ηπειρωτών)

Ευστάθιος Νάνος (Ορίζοντες Ηπείρου)

Θεοχάρης Λιούρης (Ήπειρος Όλων) 

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου κ. Σταύρου Παργανά:

« Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι

Είναι τιμητικό για όλους μας το αξίωμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αξίωμα που παρέχει δικαιώματα αλλά και δημιουργεί και υποχρεώσεις, όπως αυτά αναφέρονται στο Ν. 3852/2010 όπως τροποποιηθείς ισχύει σήμερα. Να γνωρίζετε ότι τα δικαιώματα τόσο των πολιτικών παρατάξεων όσο και κάθε συμβούλου ατομικά θα γίνουν απολύτως σεβαστά και θα σας παρασχεθεί κάθε δυνατότητα για την ακώλυτη άσκησή τους. 

Οι υποχρεώσεις εκάστου εξ ημών, το ήθος και η ευπρέπεια που πρέπει να σας διακρίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, δεν είναι θέμα επιβολής νόμου αλλά επιβάλλεται από άγραφους κανόνες ορθής πολιτικής συμπεριφοράς.

Κανόνες, που πολλές φορές δεν τηρούνται κατά την προεκλογική περίοδο όπου επικρατεί αμετροέπεια, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά. Έναντι των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Αυτά στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είναι χώρος παραγωγής του διαλόγου με πολιτικό πολιτισμό θα είναι ανεπίτρεπτα. Όποιος επιχειρήσει τέτοιου είδους συμπεριφορά,  να γνωρίζει ότι θα τύχει των αυστηρότερων κυρώσεων που προβλέπει ο κανονισμός χωρίς, εκπτώσεις, χωρίς διακρίσεις. Να γνωρίζετε ότι όλοι σας θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύσσετε τις θέσεις σας, τις προτάσεις να ασκείτε την κριτική σας για οποιαδήποτε ζήτημα. Δε χρειάζονται αέναες πολιτικές συζητήσεις, αλλά διάλογος που οδηγεί σε πρακτικά αποτελέσματα, σε λύσεις προβλημάτων. 

Ελπίζω στη συνεργασία όλων ώστε μέσα από την διαφορετική πολιτική προσέγγισε να πετύχουμε το άριστο για τον τόπο μας. Τέλος, όλοι να γνωρίζουμε ότι «Αρχή άνδρα δείκνυσι».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Τελετή μνήμης εκτελεσθέντων Σελλαδιτών

28/09/2021, 12:44 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

“Κατέθεσαν” τα ληγμένα τους κράνη οι Πυροσβέστες στην Ήπειρο – Από τα Γιάννενα ξεκίνησε ο αγώνας των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος

28/09/2021, 10:03 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

«Το μέλλον της Άρτας περνάει μέσα από τον Άραχθο» – Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου στην διημερίδα που διοργάνωσε το “Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια” στην Κόνιτσα

27/09/2021, 2:52 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Τη ματαίωση του Λάμποβου ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας

24/09/2021, 10:42 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Την κινητοποίηση των Πυροσβεστών της Ηπείρου στα Γιάννενα στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

24/09/2021, 9:55 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Tελετή θεμελίωσης του Νέου Ιερού Ναού του Δημοτικού Κοιμητηρίου στους Αγίους Αναργύρους

23/09/2021, 2:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites