Τεράστιες οι απώλειες για καταλύματα της Πάργας από την κατάρρευση της Thomas Cook

Έκτακτη σύσκεψη με τους ξενοδοχειακούς φορείς του Νομού Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26η Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, μετά από πρωτοβουλία  του π. Υφυπουργού Εργασίας, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα.

Αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης υπήρξε η αποτύπωση του προβλήματος που προέκυψε από την κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού «Thomas Cook» και οι συνέπειες που είχε για την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρης, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων (ΣΕΤΚΕ), Δημήτρης Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας, Ευθύμιος Παππάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, Κώστας Ανατολιωτάκης, ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, Πολύκαρπος Χαλκίδης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πάργας, Θεόδωρος Στέλιος.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φορέων του κλάδου το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Πάργας, όπου οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της «Thomas Cook» επηρεάζει ήδη γύρω στις 20 επιχειρήσεις που είχαν συμβόλαια με την εν λόγω εταιρία, με το κόστος να ξεπερνά μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής Πρέβεζας,  το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας κ. Ευθύμιο Παππά, τα περισσότερα συμβόλαια που είχαν κλειστεί για την επόμενη χρονιά με την Thomas Cook αναπληρώθηκαν ήδη με νέα συμβόλαια από την εταιρία jet2holidays (Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ) και έτσι δεν θα υπάρξει κανένα κενό τη επόμενη τουριστική σεζόν.
Ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αναφέρθηκε η ανάγκη ασφάλισης των τουριστικών συμβολαίων, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε η ανάγκη για αλλαγή δομής του παραδοσιακού μοντέλου οργάνωσης του τουριστικού προϊόντος με σύγχρονο και επιστημονικό management. Επίσης, ζητούμενο είναι η αναβάθμιση των υποδομών και η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, που θα στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Οι φορείς του κλάδου τόνισαν ότι αναμένουν τη στήριξη της κυβέρνησης τόσο στα φορολογικά ζητήματα, όσο και στη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προτύπου.

Από τη μεριά του ο κ. Μπάρκας, αφού ευχαρίστησε τους φορείς για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη, τονίζοντας ότι ο τουρισμός επηρεάζεται ιδιαίτερα ως οικονομικός κλάδος από τις τάσεις και την ψυχολογία της αγοράς, δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους για οποιαδήποτε πρωτοβουλία αποφασίσουν, ενώ υπογράμμισε πως οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της Thomas Cook στο Ν. Πρέβεζας είναι σοβαρές.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites