Πρώτη χαμένη “μάχη” στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Δημοτική Αρχή – Ποιο ήταν το πρώτο θέμα που καταψηφίστηκε

Σε άρθρο μας  στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στην εύθραυστη πλειοψηφία που θα έχει η νέα δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με την συνεργασία μίας μόνο παράταξης.

Αυτό φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, όπου η Δημοτική Αρχή υπέστη την πρώτη της πολιτική, αλλά κυρίως επικοινωνιακή ήττα.

Το πρώτο θέμα που καταψηφίστηκε ήταν για τον καθορισμό της ετήσιας συνδρομής για το έτος 2019 – 2020, των Χορευτικών Τμημάτων του Δήμου Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα Αθηνά Κωνσταντάκη, τα παρελθόντα έτη ο Δήμος Πρέβεζας αδυνατούσε να καλύψει και τα πλέον ελάχιστα απαιτούμενα έξοδα για τις δράσεις του χορευτικού, για συμμετοχή των διαφόρων χορευτικών τμημάτων σε διοργανώσεις τρίτων, αλλά και έλλειψη ιδίων εσόδων στον αντίστοιχο κωδικό του προϋπολογισμού, με συνέπεια να μην υλοποιούνται αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου περί προγραμματισμού πρόσληψης χοροδιδασκάλου, που είναι απαραίτητος για την καλύτερη λειτουργία των χορευτικών τμημάτων, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων συνεχώς αυξάνει και είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει στο ωράριο εργασίας ένας χοροδιδάσκαλος, που ασκεί παράλληλα καθήκοντα στον τομέα πολιτισμού και αθλητισμού.

Για το λόγο αυτό το τμήμα πολιτισμού  εισηγήθηκε την αύξηση της ετήσιας συνδρομής κατά 3 ευρώ το χρόνο / άτομο και 5 ευρώ ανά ζευγάρι, δηλαδή από 20 ευρώ που ήταν πέρσι να αυξηθεί στα 23 ευρώ και από 30 ευρώ στα 35 ανά ζευγάρι, αλλά και την συμβολική συνδρομή 1€ τον μήνα για κάθε παιδί – έφηβο που ήταν δωρεάν έως το προηγούμενο έτος.

Προβλέπονταν επίσης οι παρακάτω εκπτώσεις

  • Για φοίτηση δύο αδελφών: έκπτωση 20% έκαστο
  • Για φοίτηση τριών αδελφών: έκπτωση 25% έκαστο
  • Για φοίτηση τριτέκνων: έκπτωση 20%
  • Για Πολύτεκνους: 50% έκπτωση έκαστος
  • Για φοίτηση τριών αδελφών και γονέα : 50% έκπτωση έκαστος
  • Για φοίτηση τρίτεκνου από οικογένεια με ένα γονέα ή την επιμέλεια ενός γονέα έκπτωση 50% ως πολύτεκνο.

Από την παράταξη “Στροφή στο μέλλον” ο Δημοτικός Σύμβουλος που τοποθετήθηκε στο θέμα ήταν ο κ. Βασίλης Κωστούλας, ο οποίος στο ζήτημα της ενοικίασης των στολών έφερε ως παράδειγμα τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας. Μίλησε για μεθοδικότητα με την οποία ο Σύνδεσμος είχε προμηθευτεί τις στολές για το χορευτικό του τμήμα και προέτρεψε το Δήμο να κάνει μία προσπάθεια για προμήθεια στολών. Όμως η απάντηση στην κατά τα άλλα ορθή πρόταση του κ. Κωστούλα ήρθε από την κα Κλεοπάτρα Γιαννούλη, η οποία πληροφόρησε το σώμα ότι οι στολές που έχει ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας είναι από πρόγραμμα που υλοποίησε ο Δήμος Πρέβεζας και αγόρασε τις στολές, ενώ το ίδιο ακριβώς έγινε και για τον Χορευτικό Όμιλο Πρέβεζας. Όπως τόνισε η κα Γιαννούλη οι στολές αυτές δεν επαρκούν για τις διοργανώσεις που γίνονται.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρύσανθος Κυριαζής ο οποίος αφού είπε ότι η παράταξη θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως το 1 ευρώ το μήνα για κάποιον ο οποίος έχει την δυνατότητα να πληρώσει δεν είναι τίποτα, για κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει είναι ένα ποσό. ” Εδώ δεν ήρθαμε για να φορτώσουμε βάρη στις οικογένειες και στους συμπολίτες μας, ήρθαμε για να κάνουμε μία προσπάθεια να τα βγάλουμε. Για αυτό είμαστε αντίθετοι και ψηφίζουμε όχι” είπε ο κ. Κυριαζής.

Ο Επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” κ. Γιώργος Νίτσας υπογράμμισε πως είναι υπέρ στην λειτουργία των χορευτικών τμημάτων, ωστόσο ως αναφορά την αύξηση της ετήσιας συνδρομής ανέφερε πως ο Δήμος θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και να μην επιβαρύνει με ένα extra κόστος τον οικογενειακό προϋπολογισμό των δημοτών.

Η παράταξη της πλειοψηφίας “Δήμος της Καρδιάς μας” και η παράταξη του Βαγγέλη Ροπόκη ψήφισαν υπέρ της εισήγησης, ενώ οι παρατάξεις “Δημοτική Συνεργασία” του πρώην Δημάρχου κ. Χρήστου Μπαϊλη,  “Ανάπτυξη Τώρα” του κ.Γιώργου Νίτσα, “Στροφή στο μέλλον” του κ. Ευκλείδη Φονταρά και “Ανυπότακτη Κίνηση” του κ. Μιχάλη Γεωργούλη  ψήφισαν υπέρ της λειτουργίας των τμημάτων αλλά με την προϋπόθεση η ετήσια συνδρομή να παραμείνει ως έχει. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταψήφισε την εισήγηση.

Με 12 ψήφους έναντι 11 επικράτησε η πρόταση της αντιπολίτευσης που λέει να λειτουργήσουν τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Πρέβεζας με την προϋπόθεση να παραμείνει ως έχει η ετήσια συνδρομή στα περσινά επίπεδα.

Αυτό από την μία σημαίνει ότι η παράταξη του Δημάρχου  υπέστη την πρώτη της ήττα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο έγινε αρκετά ξεκάθαρο κατά την διάρκεια της συζήτησης ότι, η μη αύξηση της συνδρομής κατά 3 ευρώ το χρόνο ανά άτομο διακυβεύει την ομαλή λειτουργία των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Πρέβεζας, καθώς πλέον δεν θα είναι εύκολη η πρόσληψη ενός ακόμα χοροδιδασκάλου που είναι απαραίτητος.

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites