Πρωτοφανή κενά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού Πρέβεζας

Πρωτοφανή κενά, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, αντιμετωπίζουν τα γυμνάσια και λύκεια του νομού μας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης Καθηγητών του Ν. Πρέβεζας, με σοβαρότατη ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας,τα κενά που αντιμετωπίσουν αυτή τη στιγμή τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας στο Νομό είναι,  361 ώρες γενικών ειδικοτήτων, 69 ώρες ειδικής αγωγής και το σύνολο σχεδόν των ωρών μουσικών ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.
Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές αναφέρουν χαρακτηριστικά : “Δε φτάνει η απαράδεκτη συνεχιζόμενη πολιτική της κάλυψης πάγιων εκπαιδευτικών αναγκών με αναπληρωτές και ωρομισθίους, που καταδικάζει τους συναδέλφους στην οδύσσεια της αβεβαιότητας και της διαρκούς περιπλάνησης.
Δε φτάνει η θεσμοθέτηση δουλειάς μέχρι θανάτου με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης πετώντας τους νέους ανθρώπους στην ανεργία και το εργασιακό περιθώριο.
Η νέα κυβέρνηση, πιστή στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, αδιαφορεί προκλητικά ακόμη για το στοιχειώδες δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν καθηγητές, ενώ θα έπρεπε να ‘έχει καλύψει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων.
Απαιτούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας
-Να προχωρήσει σε άμεση καταγγελία για τα κενά.
– Να κοινοποιήσει τα κενά αυτά ανά σχολείο , ως ελάχιστο ζήτημα διαφάνειας, ώστε οι συνάδελφοι αναπληρωτές να τα λάβουν υπόψη στη δήλωση προτίμησής τους. Δυστυχώς και παρά την παλαιότερη δέσμευση του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, μετά από εύλογο αίτημα της παράταξής μας, οι πίνακες των κενών δεν δημοσιεύονται και δεν επικαιροποιούνται, αλλά παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό σε γνώση μόνο των μελών του ΠΥΣΔΕ. Θεωρούμε την αδιαφάνεια αυτή αντιδημοκρατική και απαράδεκτη, που δικαιολογημένα θα μπορούσε να εγείρει υποψίες εκδούλευσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ “


1 σχόλιο για “Πρωτοφανή κενά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού Πρέβεζας”

  1. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Καταγγέλλουν ποιοι;έχουν μπει ποτέ στην αίθουσα για μάθημα;επίσης το ότι κατάφεραν με την συμπεριφορά τους ως ινστρουχτορες ψευτοεπαναστατες να φέρουν στα όρια κλεισίματος ενός σχολείου δεν το κατάλαβαν;προφανώς όχι,όλα στον βωμό μιας πεθαμένης ιδεολογιας- βιτρίνα για να κρύβουν την ΑΠΕΧΘΕΙΑ τους προς την δουλειά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή που θα κάνει την Πρέβεζα σε “Έξυπνη Πόλη”

28/09/2022, 4:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Υ.Α.Α.Τ για έργο “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” στις Κοινότητες Κρανέας και Γοργομύλου

28/09/2022, 3:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ταξίδι ελπίδας με το ιστιοπλοϊκό του ΚΕΘΕΑ στην Πρέβεζα και τα Ιόνια Νησιά

28/09/2022, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προσωρινός ανάδοχος για τα συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας

28/09/2022, 3:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Γιώργος Γούσης : Ο σκηνοθέτης από την Πρέβεζα που διεκδικεί OSCAR

28/09/2022, 3:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών  

27/09/2022, 3:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites