“Η Αλτάνα της Πάργας”

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο από το Ίδρυμα Ουράνη και την Ακαδημία Αθηνών, ομότιτλο μυθιστόρημα του Κώστα Ασημακόπουλου. Το πρώτο της επεισόδιο προβλήθηκε 22 Ιανουαρίου 1990 από την ΕΡΤ2.

Το μυθιστόρημα αυτό γράφτηκε όταν έγινε η εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, με σκοπό να καταφανεί πόσα έχει δεινοπαθήσει ο Ελληνισμός μέσα στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων που παίζουν το παιχνίδι των συμφερόντων τους. Και παράλληλα, να δώσει ένα μήνυμα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας.

Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία με πολύπλοκη υπόθεση, που συνδυάζει όσα μπορούν να συμβούν στη ζωή μιας οικογένειας με οχτώ κόρες, στα χρόνια του Αλή Πασά στην Πάργα της Ηπείρου. Η οικογένεια αυτή είναι της Αλτάνας, μιας δυναμικής και ωραίας γυναίκας που μένει χήρα νέα με εφτά κορίτσια και αποκτά λίγους μήνες μετά το θάνατο του άντρα της και το όγδοο. Το πλήγμα που τη βρίσκει δεν τη λυγίζει, αλλά αντίθετα της ατσαλώνει τη θέληση να σταθεί ακλόνητη και γενναία για να βοηθήσει τις κόρες της να πάρουν καθεμιά το δρόμο της. Όμως οι ημέρες εκείνες με τη δοκιμασία και τη διασπορά του Ελληνισμού είναι δύσκολες και η μάνα Αλτάνα, που υψώνεται σε σύμβολο αγωνιστικότητας και πίστης, παλεύει ολοένα και πιο σκληρά για να επιτύχει το σκοπό της.
Οι κόρες της ακολουθούν καθεμιά διαφορετική μοίρα. Άλλη φεύγοντας στα Γιάννινα κάτω από τον ίσκιο του τρομερού Αλή Πασά, άλλη στο Σούλι, όπου οι γενναίοι μάχονται για να κρατήσουν τη λευτεριά τους, άλλη βρίσκεται στα χαρέμια του σουλτάνου κι άλλες ξενιτεύονται στις χώρες όπου τότε σκορίζει ο Ελληνισμός. Και οι ζωές τους γεμίζουν από περιπέτειες, έρωτες και συγκλονιστικά περιστατικά που εντυπωσιάζουν το κοινό και συχνά το πλημμυρίζουν συγκίνηση. Η μάνα Αλτάνα τα ζει όλα τούτα και όσο προχωρεί η πλοκή παίρνει περισσότερο τις διαστάσεις του συμβόλου και γίνεται με τα φρονήματα και τα αισθήματά της η Μάνα Ελλάδα, η ακατάβλητη δύναμη και η συνείδηση του έθνους μας.

Την Αλτάνα υποδύθηκε η Αλεξάνδρα Λαδικού, ενώ τον Αλή πασά ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Γλυκερία με τον Κώστα Σμοκοβίτη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites