Την Παρέμβαση του εισαγγελέα για σοβαρά θέματα ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”

            ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΕΒΕΖΑ»

Αβέρωφ 2,  48100Πρέβεζα 

Τηλ. 26820 61415

e-mail: pol.syl.preveza@gmail.com

                                                                                                        Προς:

                                                                                            Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών            

                                                                                            Πρέβεζας

 

 

       Κύριε Εισαγγελέα:

Αισθανόμαστε άβολα και πιεσμένοι, κάθε φορά που πρέπει να απευθυνόμαστε σε εσάς, για να υποχρεώνετε  υπηρεσίες και θεσμούς να εφαρμόσουν και να πράξουν τα αυτονόητα.

Η συνείδηση όμως και το καθήκον μας, ως πολιτών, υπερβαίνει τους δισταγμούς  μας και πιστεύουμε ότι, μόνο η δική σας παρέμβαση είναι ικανή να ενεργοποιήσει τους υπευθύνους προς τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και λύσεις.

Εννοείται ότι, πριν καταλήξουμε να ζητήσουμε την δική σας παρέμβαση, εξαντλήσαμε τη δική μας έγγραφη και  προσωπική παρουσία στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Ζητάμε την παρέμβασή σας και αυτό θα το αξιολογήσετε εσείς, στις παρακάτω δύο υπαρκτές καταστάσεις, που αν εξελιχθούν αρνητικά, ίσως κινδυνεύσουν συνάνθρωποι μας και κυρίως  παιδιά .

Η πρώτη περιγράφεται στο έγγραφο που σας επισυνάπτουμε και στείλαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες μερικές εκ των οποίων, μόνον, μας απήντησαν, χωρίς όμως να δίνουν λύση στις αδιέξοδες συνθήκες που ήδη επικρατούν στην πολύκοσμη και υπερπλήρη αυτοκινήτων παραλία του μονολιθίου.

Πιστεύουμε ότι, άμεσα πρέπει να εκπονηθεί και εφαρμοστεί κυκλοφοριακή μελέτη στην παραλία και το δάσος της περιοχής, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια είχε ζητήσει η Δασική Υπηρεσία χωρίς όμως να εισακουστεί.

Μόνο αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο λειτουργίας και εκκένωσης της περιοχής δεν θα υπάρξουν τραγικές συνέπειες σε περίπτωση πυρκαγιάς, που όλοι απευχόμαστε. Οι εγκληματικές παραλήψεις στο <<Μάτι>> δεν συνέτισαν κανέναν μας?

Η δεύτερη επισήμανσή μας αφορά τις δημοτικές παιδικές χαρές που είναι διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης μας. Οι περισσότερες δεν έχουν πιστοποιητικό καταλληλότητας ,  είναι δηλαδή ακατάλληλες και επικίνδυνες για χρήση, αφού οι περισσότεροι από τους όρους υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται . Ο Δήμος όφειλε να τις έχει κλειστές και απροσπέλαστες από κάθε μικρό(κυρίως) και ενήλικα συμπολίτη μας, με διακριτή την επισήμανση της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητάς τους. Αντίθετα, για μήνες τώρα διατηρεί τις περισσότερες μόνιμα ορθάνοιχτες  σε δεκάδες μικρούς χρήστες, που εν αγνοία αυτών και των συνοδών τους είναι εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους. Σημειωτέων ότι κατά καιρούς έχουν σημειωθεί σε αυτές και μικροτραυματισμοί παιδιών .

 Κύριε  Εισαγγελέα, προτείνουμε την ΑΜΕΣΗ σφράγισή τους και τον συνεχή έλεγχο της μη χρησιμοποίησής, τους έως ότου αποκτήσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας   ή την απομάκρυνση όλων των οργάνων από αυτές για εξασφαλισμένη τη μη λειτουργία τους.

Άφθονα τα σοβαρά αλλά και τα θανάσιμα περιστατικά τραυματισμών σε αφύλακτους και ακατάλληλους χώρους παιδικού παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς σε όλη την επικράτεια . Ας φροντίσουμε όλοι μας να μην συμπεριληφθεί και η πόλη μας σε αυτό τον τραγικό κατάλογο.

Τέλος ένα μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας διερωτάται πώς είναι δυνατόν ένας δήμος να έχει σε αυτή την εγκατάλειψη και επικινδυνότητα τους ελάχιστους χώρους παιχνιδιού και ψυχαγωγίας που έχουν  απομείνει στην πόλη μας για τους τρυφερούς συμπολίτες μας ?

 

       Πάντα στη διάθεσή σας και συμπαραστάτες στην δύσκολη και         πολύπλευρη αποστολή σας.

 

                                              Με εκτίμηση

 

    

    

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

                  

 

      

 

       Κωνσταντίνος  Λογοθέτης                                         Μίχα Ελένη


1 σχόλιο για “Την Παρέμβαση του εισαγγελέα για σοβαρά θέματα ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα””

  1. Ο/Η Βασίλης Ι Κίτσιος Δ Κρόκου 51 λέει:

    Η επιστολή του Π.Σ σωστά αναδεικνύει το πρόβλημα αλλά η λύση που προτείνει [το κλείσιμο] νομίζω δεν είναι η καλύτερη.Με μικρές τεχνικές παρεμβάσεις στα περισσότερα όργανα και στα φθαρμένα δάπεδα θα αποκλείονται πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά!! Επίσης πρόβλημα δημιουργεί η είσοδος αδέσποτων ζώων στους χώρους των παιδικών χαρών . Αλλά και ατομα εισερχόμενα κατα τις μεσονύκτιες ώρες καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις και επι πλέον αφήνουν αυπνους τους περίοικους με τους θορύβους που δημιουργούν. Φρονώ οτι και η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ασχοληθεί επισταμένως με το σοβαρό αυτό θέμα και να δώσει τις λύσεις που χρειάζονται !!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το ΝΕΟ Nissan Qashqai ήρθε στην Nissan Λαϊνάς και εντυπωσιάζει!

05/08/2021, 11:08 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε Πρέβεζας

04/08/2021, 11:35 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυνηγετικός Σύλλογος Πρέβεζας : Ξεκίνησε η διαδικασία θεώρησης κυνηγετικών αδειών

04/08/2021, 11:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο μαγικές βραδιές χάρισε στο αγαπημένο του κοινό το 19ο Preveza Jazz Festival

04/08/2021, 10:58 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

smart.parga.gr : Καινοτόμες λύσεις πληροφορικής στον Δήμο Πάργας

04/08/2021, 10:52 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας : Πρόσληψη προσωπικού με ΣΟΧ σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων

04/08/2021, 10:37 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites