Προσπαθεί να “χρυσώσει το χάπι” της Πρέβεζας η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος …

Με δελτίο τύπου, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, έδωσε διευκρινήσεις στο γεγονός ότι ο Νομός Πρέβεζας έμεινε εκτός του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων 2018 – 2040, .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Εθνικό Σχέδιο αφορά περιοριστικά στην καταγραφή περιοχών Άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων και αδόμητων εκτάσεων στην ελληνική επικράτεια που έχουν τις χωροταξικές προϋποθέσεις και υποδεικνύονται από τα Επιμελητήρια για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων, με κριτήριο την βιωσιμότητα τους. Επίσης σύμφωνα με την ΚΕΕΕ η Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας εκπληρώνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη διατροπικών μεταφορών και logistics, μέσω του λιμένα και του αεροδρομίου του Ακτίου (το οποίο βέβαια βρίσκεται στο Άκτιο δηλαδή την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ) που βρίσκονται στην περιοχή, υπάρχει και λειτουργεί από ετών η ΒΙΠΕ Πρέβεζας.

Βιομηχανική Περιοχή στην Ήπειρο δεν έχει μόνο η Πρέβεζα, αλλά και τα Γιάννενα τα οποία είναι στο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων, επίσης λιμάνι και πολύ μεγαλύτερο από της Πρέβεζας έχει και η Ηγουμενίτσα που επίσης είναι και εκείνη στο ίδιο σχέδιο δράσης.

Από όλους τους Νομούς της Ηπείρου λοιπόν, καλώς ή κακώς (αυτό θα κριθεί από την ιστορία) μόνο ο Νομός Πρέβεζας απουσιάζει από το συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου:

Με αφορμή σχόλια που διατυπώθηκαν κατά τη δημοσίευση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων 2018 – 2040, ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, από την ΚΕΕ που διεξήγαγε την έρευνα, διευκρινίζονται τα παρακάτω:

  • Το Εθνικό Σχέδιο αφορά περιοριστικά στην καταγραφή περιοχών Άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων και αδόμητων εκτάσεων στην ελληνική επικράτεια που έχουν τις χωροταξικές προϋποθέσεις και υποδεικνύονται από τα Επιμελητήρια για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων, με κριτήριο την βιωσιμότητα τους.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, η οποία εκπληρώνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη διατροπικών μεταφορών και logistics, μέσω του λιμένα και του αεροδρομίου του Ακτίου που βρίσκονται στην περιοχή, υπάρχει και λειτουργεί από ετών η ΒΙΠΕ Πρέβεζας.
  • Η ΚΕΕ ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Επιμελητηρίου Πρεβέζης, το οποίο διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια εκπόνησης τη έρευνας, θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του για την αναζωογόνηση της ΒΙΠΕ και την ανάπτυξη επενδύσεων που έχουν υποδειχθεί σε αυτό (στο Επιμελητήριο), αξιοποιώντας τα παραπάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πρέβεζας. Στο πλαίσιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια συνδρομής για την εκπλήρωση του σκοπού της δημιουργίας της κατάλληλης δομής Agrologistics που θα έχει ως αντικείμενο τη συλλογή, διαφύλαξη, τυποποίηση και γενικότερα τη διαχείριση των αγροτικών προϊόντων της μείζονος περιοχής, στο πλαίσιο σύγχρονων δομών και λειτουργιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites