Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η θητεία του οποίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Στην τελετή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Βασίλειος Γιόγιακας, Γ. Στύλιος, Μερόπη Τζούφη, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπ. Εσωτερικών Μιχαήλ Σταυριανουδάκης και Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο πρώην Υπουργός Σταύρος Μπένος, Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, του Πανεπιστημίου, άλλων φορέων και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμούς και ευχές στον Περιφερειάρχη και στους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Δένδιας, Εθν. Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, Υγείας Β. Κικίλιας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γ. Γεραπατρίτης, ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκ. Στεφανής, 0ι βουλευτές Στ. Καλογιάννης, Μ. Κεφάλα, Στ. Γιαννάκης κ.α.

Μετά την τελετή του Αγιασμού και Ορκωμοσίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ακολούθησε και η ορκωμοσία συμβούλων με πολιτικό όρκο.
Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο πρώην Υπουργός Στ. Μπένος, οι βουλευτές, οι επικεφαλής των παρατάξεων Κ. Αναγνώστου, Κ. Νουτσόπουλος, Ν. Ζήκος, Γ. Πρέντζας, Δ. Δημητρίου, Σπ. Ριζόπουλος, Γ. Ζάψας, ο Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη.

Ο κ. Καχριμάνης, καλωσόρισε τους νέους περιφερειακούς συμβούλους, ευχόμενος η παρουσία τους στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι παραγωγική και στο τέλος της θητείας τους να είναι όλοι υπερήφανοι για το έργο που θα έχει επιτελεστεί. Επίσης ευχαρίστησε και τους συμβούλους του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας πως με τη συμμετοχή και τη συνδρομή τους συνέβαλλαν στο έργο της Περιφέρειας.
Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε τη χαρά του για τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, λέγοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι όλοι για να πάμε μπροστά την Ήπειρο». Συνεχίζοντας ανέφερε, πώς η Ήπειρος έχει θετικότατο πρόσημο σε όλους τους τομείς, από όλες τις 13 Περιφέρειες, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία.
«Εμείς- τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Καχριμάνης- είμαστε με την Κυβέρνηση της Ηπείρου. ΄Ετσι πορευτήκαμε, έτσι πορευόμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε. Για ένα να είστε βέβαιοι: Δεν θα κάνουμε πίσω για κανένα θέμα και ειδικά σε αυτά που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου. {…}. Δρούμε με διαφάνεια, νομιμότητα, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα», κατέληξε.

H σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

«ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Π.Ε. Άρτας: Ψαθάς Βασίλειος, Πατήλας Κωνσταντίνος, Κατέρης Ιωάννης, Σίμου- Τάσιου Αναστασία, Βαρέλης Δημήτριος, Φώτης Φώτιος.

Π.Ε. Ιωαννίνων : Νάκου- Δασούλα Αγνή, Σιαράβας Κωνσταντίνος, Πότσης Οδυσσέας, Τσιάρα Σταυρούλα, Ναυρόζογλου Παναγιώτα, Γοργόλης Βασίλειος, Γκαρτζονίκας Ηλίας, Γαϊτανίδης Πρόδρομος, Μητροκώστα Παναγιώτα, Παπαχρήστου Βασίλειος, Λαζάνης Χαρίλαος, Παργανάς Σταύρος, Καλούδης Βασίλειος.

Π.Ε. Θεσπρωτίας: Πιτούλης Θωμάς, Μπραΐμη- Μπότση Σταυρούλα, Λάμπρου Αλκιβιάδης, Δηλαβέρη Ρεγγίνα, Σπανοπούλου- Σάρρα Ηλιάνα.

Π.Ε. Πρέβεζας: Ιωάννου Στράτος, Γούσης Χρήστος, Σπυρέλης Μιχαήλ, Ματσίρας Χρήστος, Γκούμας Αχιλλέας

«ΚΟΙΝΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»:
Π.Ε. Άρτας: Τρομπούκης Δημήτριος, Γκίζα Ουρανία
Π.Ε. Θεσπρωτίας : Σακαρέλης Δημήτριος
Π.Ε. Ιωαννίνων: Ζάψας Γιώργος, Σπέγγος Αριστείδης- Δημήτριος, Λέκκα Χριστίνα.
Π.Ε. Πρέβεζας : Κορωναίος Θεόδωρος
«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»:
Π.Ε. Άρτας: Νάνος Ευστάθιος
Π. Ε. Ιωαννίνων: Ριζόπουλος Σπυρίδων , Βλέτσας Αθανάσιος.
Π.Ε. Θεσπρωτίας : Γκαμπρέλας Δημήτριος
Π.Ε. Πρέβεζας: Παππάς Δημήτριος
«ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΩΝ»:
Π.Ε. Ιωαννίνων: Δημητρίου Δημήτριος Κιτσανού Μαργαρίτα, Λιούρης Θεοχάρης.
Π. Ε. Πρέβεζας: Φραγκούλης Παύλος
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»:
Π.Ε. Ιωαννίνων: Πρέντζας Γεώργιος, Ζέκα- Πάσχου Κωνσταντίνα.
Π.Ε. Πρέβεζας: Κωτσαντής Κωνσταντίνος
(ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ)
Ζήκος Νικόλαος (Π.Ε. Ιωαννίνων)
(ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ)
Νουτσόπουλος Κωνσταντίνος (Π.Ε. Άρτας)
(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ)
Αναγνώστου Κωνσταντίνος (Π.Ε.Ιωαννίνων)


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites