Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας

Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Πάργας στο Καναλλάκι πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας.

Της τελετής προεξήρχε Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτος ο οποίος ευχήθηκε καλό έργο στην νέα Δημοτική Αρχή.

Την τελετή της ορκωμοσίας, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Ζηρού κ.Νίκος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Παππάς, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αχιλλέας Γκούμας, Θεόδωρος Κορωναίος,  Τάκης Παππάς κ.α

Πολιτικά ορκίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπέιρωσης κ. Πέτρος Δέσκας.

Στην ομιλία του ο Νέος Δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς είπε μεταξύ άλλων :“Αυτός ο Δήμος έχει περάσει από 40 κύματα. Έχουμε πολλά ζητήματα άλυτα. Δεν είναι η μέρα να τα πούμε και δεν είναι είναι η ημέρα να κάνουμε συζήτηση με τον πρώην Δήμαρχο για τα οικονομικά και τα έργα του τόπου μας. Αυτά θα τα κάνουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό όμως που οφείλουμε όλοι να πούμε είναι ότι όλοι μαζί να δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον και να προχωρήσουμε μπροστά. Να μην κοιτάξουμε πίσω. Κάθε αυτοδιοικητικός, κάθε Δήμαρχος, κάθε Δημοτικός Σύμβουλος που πέρασε από αυτόν τον τόπο, έχει βάλει το δικό του λιθαράκι.” και πρόσθεσε “Μπαίνουμε με δυναμισμό, μπαίνουμε με αισιοδοξία και νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα στο τόπο μας. Να αλλάξουμε την κουλτούρα, να ανεβάσουμε τον πολιτισμό, να σταθούμε στον αθλητισμό και όλοι μαζί με τους συλλόγους, με τους φορείς και με την κοινωνία δίπλα μας να προχωρήσουμε. Δεν είναι σκοπός μας να κλειστούμε στο Δημαρχιακό Μέγαρο και όλος ο προϋπολογισμός του Δήμου να κινείται γύρω από εμάς. Σκοπός μας είναι να απλωθούμε στα χωριά, στις γειτονιές, να ακούσουμε τα προβλήματα και να μπορέσουμε να λύσουμε τα μικρά προβλήματα που ταλανίζουν όμως τους ανθρώπους.”

Ο Απερχόμενος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης  Αντώνης Νάστας στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Πάργας και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, τα 5 χρόνια που διετέλεσε Δήμαρχος, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο που παραδίνει η απερχόμενη Δημοτική αρχή λέγοντας: “Παραδίνουμε έναν οργανωμένο Δήμο με διαφάνεια στα οικονομικά του. Έναν Δήμο που δεν έχει χρέη αλλά πλεόνασμα. Έναν Δήμο με υλοποιημένα ένα και με μία σειρά ενταγμένα σε προγράμματα έργα και δράσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η νέα δημοτική αρχή. Η μέρα σήμερα δεν είναι για να κάνω απολογισμό, είναι η μέρα για τον νέο Δήμαρχο και τους νέους εκλεγμένους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Θέλω να συγχαρώ τον νέο Δήμαρχο και να του ευχηθώ καλή δύναμη και μία επιτυχημένη και αποδοτική δημαρχιακή θητεία. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καλή πορεία στην αυτοδιοίκηση. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς για την απλόχερη εμπιστοσύνη που μου δείξατε τα χρόνια που πέρασαν και να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι και να συνεργάζομαι με υπευθυνότητα για το καλό του ευλογημένου τόπου μας. Θα στηρίζουμε με τον συνδυασμό μας “Δημοτική-Ενωτική-Πορεία” τα σωστά, αλλά θα ασκούμε και καλόπιστη και παραγωγική κριτική όταν και όπου χρειάζεται, γιατί αυτή είναι η λειτουργία της Δημοκρατίας. “


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites