Εξαιρετική η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου “Αντιθέσεις”

Με φόντο τον Αμβρακικό και βλέποντας την ίδια εικόνα που αντίκριζε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης πριν από την “πιστολιά της Πρέβεζας” στις 21 Ιουλίου του 1928, παρουσιάστηκε η πρώτη ποιητική συλλογή της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Πηγή”.

Την ημέρα αυτή, όπου συμπληρώνονται ενενήντα ένα χρόνια από τότε, που ο σημαντικότερος ποιητής της γενιάς του, με μία πιστολιά πυροδότησε μία νέα ποιητική σκυταλοδρομία,  η Φιλόλογος, αρθρογράφος και ποιήτρια επέλεξε να μας παρουσιάσει τις δικές της “Αντιθέσεις”.

Μία ποιητική συλλογή που αποτελείτε από 38 ποιήματα, μέσα από τα οποία η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου μας περιγράφει έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, ενώ το πρώτο ποίημα της με τίτλο “33η μέρα” είναι αφιερωμένο στον Κώστα Καρυωτάκη.

Για την ποιήτρια αλλά και το έργο της μίλησαν η Εντεταλμένη σύμβουλος δήμου Πρέβεζας για θέματα πολιτισμού και Φιλόλογος κα Ελευθερία Αγγέλη, ο δικηγόρος  κ. Βασίλης Γιάπρος,  και
ο Ιατρός και Ποιητής κ. Θωμάς Ιωάννου, ενώ ποίημα από την συλλογή απήγγειλε ο Διδάκτωρ Φιλολογίας κ. Κοσμάς Κοψάρης.

Την συζήτηση συντόνισε η Δημοσιογράφος Αθηνά Παππά, ενώ ο Κώστας Αντύπας “έντυσε” μουσικά την εκδήλωση με την υπέροχη φωνή και την κιθάρα του και παρουσίασε το πρώτο μελοποιημένο ποίημα της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου με τίτλο “Μουτζουρωμένα Πρόσωπα”.

Ο Διδάκτωρ Φιλολογίας κ. Κοσμάς Κοψάρης μιλώντας για την ποιήτρια είπε πως έχει το χάρισμα να μετασχηματίζει την ποίηση σε ζωή και ο ποιητής Θωμάς Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων πως η ποιητική συλλογή της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου έχει έντονο το ουμανιστικό πρόταγμα.

Ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος χαρακτήρισε τον λόγο της ποιήτριας μεστό και στρωτό και σημείωσε πως αρκετά από τα ποιήματα της συλλογής είναι αφιερωμένα στην τέχνη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, ενώ μιλώντας για την Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου κάλεσε τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, αγαπώντας την πόλη της Πρέβεζας και δημιουργώντας σε αυτήν.

Το πρόσωπο της εκδήλωσης, η ποιήτρια Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου, δεν έκρυψε την συγκίνηση της και ευχαρίστησε την οικογένεια της αλλά και όλους όσοι την βοήθησαν στην έως τώρα πορεία της.

Στο τέλος της εκδήλωσης η ίδια υπέγραψε τα βιβλία στους αναγνώστες που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites