Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο

Την πρώτη του συνάντηση με το νέο υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Κλεισθένη, με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων και των Περιφερειών, ένα ζήτημα στο οποίο διαπιστώθηκε συναντίληψη από τις δύο πλευρές.

Ο υπ. Εσωτερικών υποδέχθηκε τον κ. Πατούλη σε εγκάρδιο κλίμα και δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας πως αποτελεί πυλώνα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την κοινωνική συνοχή, που είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα εξέφρασε την πρόσθεση του να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να συμφωνήσουν σε λύσεις, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού είναι πρόθυμη να συμβάλλει ουσιαστικά και δημιουργικά στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις αλλά και τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει, με στόχο να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως προχωράτε με γρήγορες κινήσεις και πιστεύουμε πως αν διατηρηθούν αυτοί οι ταχείς ρυθμοί, τότε πράγματι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερη», επισήμανε.

Αμέσως μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο υπ. Εσωτερικών επισήμανε:

«Υπάρχει συναντίληψη με την ΚΕΔΕ και νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα τη βούληση του υπουργού να προχωρήσει σε διορθώσεις στο νόμο Κλεισθένη για διάφορά ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει συναντίληψη και αυτή θα οδηγήσει στις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Προχωράμε».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μύλος των Ξωτικών: Φαντασμαγορία, μαγεία και χαμόγελο στην επίσημη έναρξη της 11ης διοργάνωσης  

28/11/2022, 6:24 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ηπειρώτες αστυνομικοί συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

21/11/2022, 6:19 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Καταβολή ενίσχυσης του 2% και στους κτηνοτρόφους που έκαναν έναρξη εργασιών εντός του 2021

17/11/2022, 10:33 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Ηπειρώτες Αστυνομικοί» στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά

17/11/2022, 10:29 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα

17/11/2022, 10:21 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα στην Αθήνα η ταινία του Πραγματικού Ζορμπά του Μπάμπη Τσόκα

05/11/2022, 10:32 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites