Δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2556 Β΄/27-6-2019 η τροποποίηση του Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) με την οποία αυξάνονται κατά 85 οι οργανικές κλίνες του. Το ΠΓΝΙ καθίσταται πλέον, με 845 κλίνες, τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας.
Επισφραγίστηκε έτσι με επιτυχία η προσπάθεια ένταξης της 4ης πτέρυγας του ΠΓΝΙ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απογοητεύοντας όσους ευαγγελίζονταν να αποκομίσουν κέρδη εμπορευόμενοι το Δημόσιο αγαθό της Υγείας με την εκμετάλλευση δημόσιων υποδομών. Είναι προφανές ότι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των λειτουργιών του Νοσοκομείου είναι στα χέρια όλων των πολιτών της περιοχής.
Η προσπάθεια αναβάθμισης των Νοσοκομείων της περιοχής συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Έτσι, από 4/7/2019 ξεκινά σταδιακά τη λειτουργία της και η νέα Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) που βρίσκεται στην 4η πτέρυγα καθώς έχει προσληφθεί το απαραίτητο Νοσηλευτικό προσωπικό και έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες. Η εξέλιξη αυτή αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου.
Πρόσφατα επίσης, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των νέων πλυντηρίων του Νοσοκομείου ¨Χατζηκώστα¨ που είναι ενταγμένη σ΄ ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Διοίκησης του ΠΓΝΙ για ενιαία προσέγγιση και αντιμετώπιση αναγκών των Δομών Υγείας της περιοχής. Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ). Η συνεργασία των δύο Νοσοκομείων στην υλοποίηση του έργου είναι άριστη. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης της κεντρικής μονάδας πλυντηρίων στο ΠΓΝΙ από τα μέσα Ιουλίου. Η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου θα επιτρέψει την κάλυψη αναγκών πολλών δομών υγείας στην περιοχή, οδηγώντας σε μια σημαντική οικονομία κλίμακας. Ως εκ τούτου η προπαγανδιστική εκμετάλλευση, από διάφορες πλευρές, των δυσκολιών που προκύπτουν, στο μεταβατικό αυτό στάδιο υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου, βλάπτουν τα Νοσοκομεία της περιοχής και αδικούν τους εργαζόμενους που μοχθούν για τη βελτίωση των υποδομών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Αυξήθηκαν τα τροχαία και τα θανατηφόρα σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο

06/02/2023, 12:02 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

01/02/2023, 4:56 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

‘Ηπειρος : Έρχονται χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο – Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ

25/01/2023, 2:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η τουριστική αγορά της Βάδης- Βυρτεμβέργης ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου

24/01/2023, 12:14 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Άρτα

24/01/2023, 12:01 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Υποχρεωτική η καταχώρηση των ιπποειδών σε Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων

24/01/2023, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites