Βιβή Δάγκα : “Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα!!! “

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 9μμ πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην παραλία της Πρέβεζας. Κεντρική ομιλήτρια στη μαζική συγκέντρωση ήταν η Βιβή Δάγκα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ομιλήτρια ανέφερε:


«Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα!!! 

Γιατί ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να κόψει τη φόρα στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της επόμενης κυβέρνησης. Όπως σταθερά ήταν απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ που τσάκιζαν τα δικαιώματα του λαού για . 

Γιατί ένα δυνατό ΚΚΕ θα μπει μπροστά στα δύσκολα, στον αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης. Για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.

Γιατί ένα δυνατό ΚΚΕ θα δώσει ανάταση στο ριζοσπαστισμό, στην ελπίδα και την προοπτική ότι μπορούμε οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, η νεολαία να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα, όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει σχέδιο ανατρεπτικό, ρεαλιστικό, σε σύγκρουση με το σημερινό ματωμένο δρόμο ανάπτυξης των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. 

Ακόμα είπε: « η  αλήθεια είναι ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ έχουν υπογράψει και στηρίζουν τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις, οι οποίες περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στις εκθέσεις της Κομισιόν:

  • Ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060
  • Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις
  • Μείωση του μέσου μισθού
  • Ψαλίδι στα προνοιακά επιδόματα
  • Ιδιωτικοποιήσεις: Και το τί σημαίνει ιδιωτικοποίηση, το ζούμε κι αυτές τις μέρες με τη ΔΕΗ, που ετοιμάζεται να απολύσει επιπλέον 4000 εργαζόμενους και να εξαπολύσει σαφάρι εισπράξεων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. 
  • Κυρίως, νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Αυτό είναι το μεγάλο, το φανερό πρόγραμμα από το οποίο αντιγράφουν και οι δύο πόλοι του σημερινού διπολισμού.  

Και αυτό δεν αλλάζει στα βασικά, στα κύρια σημεία του, παρά τις επιμέρους παραλλαγές μεταξύ τους για τον τρόπο και το βαθμό της σφαγής μας, για το αν θα τρέχει το τρένο στις αντιλαϊκές ράγες με 100 ή με 120 km/h. 

Επειδή, όμως, η κάλπη δεν είναι κουίζ για δυνατούς λύτες “Βρες τις διαφορές”, μπορούμε να απαντήσουμε με ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στους αγώνες απέναντι στα σχέδια της επόμενης μέρας. 

Γιατί στα κυβερνητικά προγράμματα, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ. 

Γιατί και η δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ στη μεταμνημονιακή εποχή, αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα της ΝΔ, έχουν ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ.

Είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων, των ιδιωτικών κολοσσών στην Υγεία κα, για να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. 

Στη συνέχεια σημείωσε: « Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιπολίτευση σε μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, σε μια κυβέρνηση της ΝΔ; 

  • Όταν “ξέπλυνε” την πολιτική της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τη βρώμικη δουλειά από εκεί που την άφησαν. 
  • Όταν δεν ξεμπέρδεψε με το παλιό αλλά το ανέστησε;
  • Όταν διέσυρε αξίες και ιδανικά γιατί εμφανιζόταν ως “αριστερός” που υλοποίησε δεξιά πολιτική: Έτσι οδήγησε στη συντηρητικοποίηση, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη ΝΔ.  Έτσι έσπειρε την απογοήτευση, έστειλε κόσμο σπίτι του, μακριά από το κίνημα και τους αγώνες. Γιατί εξοικείωσε με το συμβιβασμό και το ρεαλισμό των υποχωρήσεων, των συμβιβασμών στο όνομα του εφικτού. 
  • Που εμφάνισε ως μονόδρομο την πολιτική των μνημονίων διαρκείας. Που έγινε το καλύτερο παιδί του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.
  • Που συνεργάστηκε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ 3,5 χρόνια, ενώ στα Ψ/Δ του φιγουράρουν δεκάδες πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διακεκριμένα για τα αντιλαϊκά έργα και ημέρες τους.
  • Που έδωσε μάχη για να ηττηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στο Β γύρο των δημοτικών εκλογών.

Και τολμάει να κουνάει το δάχτυλο στο ΚΚΕ ότι με την κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αέρα στα πανιά της ΝΔ; 

Καταλαβαίνουμε την αμηχανία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας αφήσουν τις αθλιότητες, τη λάσπη στο ΚΚΕ και στους ψηφοφόρους του. Γιατί μόνος του ταυτίστηκε, με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές όταν  εφάρμοζε και το 3ο μνημόνιο που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν.

Ας αφήσουν λοιπόν, αυτά που ξέρουν. Γιατί όσο και αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπερτονίζει ορισμένες επιμέρους υπαρκτές διαφορές του με τη ΝΔ, είναι μόνο για να κρύψει πως είναι οι δύο πόλοι του αστικού πολιτικού συστήματος, που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα. 

Και ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά κατάφερε να … “βγάλει το φίδι από την τρύπα” για λογαριασμό του συστήματος. 

Ο συντηρητισμός της ΝΔ και η δυσφήμιση ριζοσπαστικών ιδεών από το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις τους ίδιου νομίσματος.»

Καταλήγοντας : “

Η μόνη ψήφος που μετράει για το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας, είναι η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ!

Σε πείσμα όσων θέλουν να συνηθίσουμε να ζούμε με μια από τα ίδια…

Στέκεται όρθιο, μαχητικό, δυνατό το ΚΚΕ με το ανατρεπτικό, σύγχρονο πρόγραμμα! 

 

Στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι βουλευτές του Ν. Πρέβεζας.  


Ο υποψήφιος Κώστας Κύρλας: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χθες και της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παλαιότερα από θέση εξουσίας ξημερομεροβραδιάζοταν με την αγωνία να διασωθούν οι τράπεζες και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα. Στην προσπάθεια τους αυτή έβαζαν συνεχώς εκβιαστικά διλλήματα του τύπου πως για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, πρέπει οι μισθοί των εργαζόμενων να συμπιεστούν στα 400 ευρώ, πως πρέπει να καταργηθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, πως πρέπει να περιοριστεί κάθε συνδικαλιστική δράση ξεκινώντας από την κατάργηση επί της ουσίας του δικαιώματος στην απεργία και φτάνοντας μέχρι το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστών. Για να φυσήξει ο ούριος άνεμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης εκατοντάδες εργάτες σακατεύτηκαν από εργατικά ατυχήματα και πολλοί από αυτούς πεθάναν γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι κόστος και εμποδίζουν την ανάπτυξή τους.

Μια πολιτική δύναμη που στέκει τίμια στο πλευρό των εργαζομένων δεν λέει πως για να επιβιώσει μια επιχείρηση πρέπει να ρίξει τα μεροκάματα, αλλά λέει πως ένας άνθρωπος το 2020 δεν μπορεί να ζήσει με400 και 500 ευρώ, πως σήμερα ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κρυώνει το χειμώνα, δεν πρέπει να δηλητηριάζεται από  μαγκάλι, δεν πρέπει να ζει αυτός και τα παιδιά του δίχως ρεύμα. Ποιος απ΄ όλους αυτούς που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια έβαλε τα διλλήματα με τέτοιον τρόπο? Κανείς τους!

Μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κάνει αυτή, την αντεστραμμένη ανάγνωση των πραγμάτων γιατί μόνο αυτό προσεγγίζει την πραγματικότητα, όχι από τη σκοπιά της αστικής τάξης αλλά από εκείνη του κόσμου της εργασίας γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι ο αυθεντικός φορέας των λαϊκών συμφερόντων, γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι η συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης.»

Η Ζίνα Μαλεζά : «Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης σε όλους αυτούς που λένε στη νεολαία μάθε να ζεις με τα λίγα, μη ζητά πολλά, που μιλάνε με περισσό θράσος για 7ημερη εργασία όπως η ΝΔ, μια πραγματικότητα που η νεολαία που εργάζεται στον επισιτισμό – τουρισμό, όπως και εδώ στο νομό της Πρέβεζας, πολύ καλά ξέρει τι σημαίνει να δουλεύεις 7/7, να δουλεύεις ακόμα και 9 μέρες σερί χωρίς ρεπό, ξέρει τι πάει να πει να μπαίνουν τα μισά ένσημα, γιατί αυτή την σκληρή πραγματικότητα που ζει τη ζει τώρα και την έχει έστρωσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τάχα μου τσακώνονται αναμεταξύ τους. Δίπλα στον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του όμως ένα Κόμμα ήτανε και θα συνεχίσει να είναι και την επόμενη μέρα, το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές που οργάνωναν την πάλη και τον αγώνα, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία απέναντι στο ξεσάλωμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. 

Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για να γκρεμιστεί η μαύρη φασιστική εγκληματική ΧΑ. Γιατί οι ίδιοι οι φασίστες το λένε ότι ο εχθρός τους είναι οι Κομμουνιστές. Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι; ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει καθυστερήσει όλα αυτά τα χρόνια την δίκη της ΧΑ; που αλωνίζουν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Π. Φύσα; ή η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ; Και οι τέσσερεις τους πλάι πλάι καθόντουσαν μπροστά από το φωτογραφικό φακό, πλάι πλάι ήταν στις παρελάσεις. Εδώ μάλιστα πρόσφατα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μείωσε την ποινή τους. Ποιοι ήταν όμως αυτοί που σηκώνανε τοίχο απέναντι στο φασιστικό ρατσιστικό δηλητήριο μέσα στα σχολεία, μέσα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές σε όλη την Ελλάδα;  Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν εκεί και οι φασίστες τρώγανε πόρτα καθημερινά. Η ΚΝΕ ήταν αυτή που μέσα και έξω από τα σχολεία οργάνωνε αντιφασιστική δράση, υποδεχόταν τα προσφυγόπουλα και οι μαθητές αγκάλιαζαν και έδειχναν την αλληλεγγύη τους στα παιδιά που είναι θύματα του πολέμου κόντρα στο ρατσισμό. Που η δράση αυτή ενάντια στους εγκληματίες φώναζε ένα πράγμα: ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!! Και τώρα μπροστά στη μάχη των εκλογών της 7ης Ιουλίου δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσους νιώθουν αντιφασίστες να τους μαυρίσουν με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό Κόμμα που αντιπαλεύει παντού τα μαντρόσκυλα του συστήματος.»

Η Ειρήνη Παπαδημητρίου: « Στην πατρίδα μας υπάρχει το ΚΚΕ, είναι καθαρό και ξάστερο. Υπάρχουν οι κομμουνιστές χωρίς εισαγωγικά. Υπάρχουμε εμείς που νοιαζόμαστε και δεν αδιαφορούμε, εμείς που πονάμε τον τόπο μας και τα κοινά μας προβλήματα, εμείς που νοιαζόμαστε για όλους. Κανένας άνθρωπος δε μας περισσεύει, εμείς νοιαζόμαστε και γι’ αυτούς που αισθάνονται ανασφαλείς, τους τρομοκρατημένους που κάθονται στα σπίτια τους. Για τους πεινασμένους που τους κατάντησαν δούλους περιμένοντας να τους πετάξει ένα κατοστάρικο σύνταξη η κάθε εξουσία. Είμαστε εμείς εδώ ΚΚΕ. Εμείς μετριόμαστε με την αγανάκτηση που λάμπει στα μάτια μας, τρεφόμαστε από τις βαθιές σας επιθυμίες, και από τα όνειρα σας που δεν μας αφήνουν να πραγματοποιήσουμε. Παίρνουμε δύναμη από την αγωνία σας να φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας. Μας ατσαλώνει η βεβαιότητα ότι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε την ανθρώπινη κοινωνία που μας αξίζει. Ελάτε μαζί μας δώστε ψήφο στο ΚΚΕ.»

Ο Γιώργος Πούμπης: «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών αποτελεί το «αν στις 8 Ιούλη θα είναι δυνατό το ΚΚΕ, εκείνη δηλαδή η δύναμη που είναι εγγυητής των αγώνων, για να υπάρχει μια ισχυρή εργατική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή και στο εργατικό κίνημα. Για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να υπερασπίζεται τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, να οργανώνει τη λαική πάλη. Τα τελευταία 20 χρόνια, είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, έχουμε πείρα από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, κεντροαριστερές και κεντροδεξιές, μονοκομματικές ή συνεργασίας, με κορύφωση την τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Όλες τους ήταν κυβερνήσεις αντιλαϊκές, κυβερνήσεις που αφαιρούσαν συνεχώς από τους πολλούς για να δίνουν στους λίγους. Κυβερνήσεις που άνοιγαν συνεχώς το δρόμο στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που άνοιξαν το δρόμο για να φουντώσει η ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Κυβερνήσεις που άνοιγαν το δρόμο για τις επόμενες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το αντιλαϊκό τους έργο, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για την εκλογική ανάκαμψη της ΝΔ. 

Πρέπει να κάνουμε τη νύχτα μέρα, μην αφήνοντας καμία ώρα να πάει χαμένη, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση. Για να φωτίσουμε επιτέλους τον δικό μας δρόμο, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites