Τρίτη, 20/10/2020

«Απέλυσε» τον Μιλτιάδη Κλάπα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Τον μοναδικό Γραμματέα που επιλέχθηκε μέσω ΑΣΕΠ, τον Μιλτιάδη Κλάπα,  «απέλυσε» η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη,καταργώντας την θέση του.

Την Τετάρτη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθμ. 84/17.7.2019 («Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων»). Σε αυτό αναφέρεται ότι « η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων, Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης και η Γενική Γραμματεία Υποδοχής του πρώην Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που οργανώθηκε με τις διατάξεις του π.δ. 122/2017 (Α΄ 149), καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικών/Τομεακών και Ειδικών/Ειδικών Τομεακών Γραμματέων καταργούντα».

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2019, ο διορισμός του πρώην δημάρχου Πρέβεζας Μιλτιάδη  Κλάπα, , είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο η καθιέρωση μονίμων γραμματέων, ήταν  απαίτηση των θεσμών προκειμένου να καθιερωθεί μια ενιαία και ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση.

Η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Μιλτιάδης  Κλάπας είχε διοριστεί για τέσσερα χρόνια σύμφωνα με τις νομοθετικές προβλέψεις.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 σχόλια για “«Απέλυσε» τον Μιλτιάδη Κλάπα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”

  1. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Στο καλό.οχι επειδή είναι Πρεβεζάνος έπρεπε να τον κρατήσουν κιόλας.σιγα τον τιτανοτεραστιο γυρολόγο .

  2. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Και για να μην ξεχνάμε ,την αντικειμενική τοποθέτηση του.

    https://banks.com.gr/diorisan-monimo-geniko-grammateame-vathmologia-molis-238-sta-1-000-moria/

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ