Σε ρυθμούς 17ου Preveza Jazz Festival η πόλη

Με φόντο την θάλασσα της Πρέβεζας και υπό τους ήχους υψηλής ποιότητας μουσικής άνοιξε την Παρασκευή 31 Μαϊου, το 170 Preveza Jazz Festival.

Στην 17η έκδοση του, το πιο μακροχρόνιο φεστιβάλ τζαζ στη χώρα με διεθνή χαρακτήρα, μετά το Athens Technopolis Jazz Festival, παρουσιάζει μουσικούς και γκρούπ τζαζ από όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με τις Πρεσβείες τους στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 31 Μάιου πρώτη μέρα του φεστιβάλ, η βραδιά ξεκίνησε με τον νέο αυστριακό ήχο της τζαζ από το μυστηριώδες, απογειωτικό ηχητικό σύνολο των Month of Sundays.

Ακολούθησε το σουηδικό κουαρτέτο Filip Jers Quartet που συνδυάζει την τζαζ και την σουηδική παραδοσιακή μουσική ως εφαλτήριο για να απογειώσει την μουσική δεξιοτεχνία σε νέα ύψη. Η πρώτη μέρα του Festival έκλεισε με τον εκρηκτικό ρυθμό των Septeto Internacional, το επταμελές σχήμα που αντιπροσωπεύει την ελβετική συμμετοχή που ωστόσο απαρτίζεται από επτά μουσικούς από την Ευρώπη και την Κούβα.


Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 1η Ιουνίου, ξεκινά με τον τρομπετίστα Ernie Hammes, από το Λουξεμβούργο, ένα εξαιρετικό καλλιτέχνη με βαθιά γνώση της τζαζ, της λάτιν μουσικής, της μπαρόκ και της συμφωνικής μουσικής. Στη συνέχεια η ολλανδική μπάντα Things I Can’t Control έρχεται να μοιραστεί την αγάπη της για τις γήινες αρμονίες και τους ήχους που προέρχονται από τη φολκ μουσική και το indie rock στο δικό τους οργανικό, ζεστό και απρόβλεπτο σύμπαν. Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is μας ταξιδεύουν με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen, με το A Tribute to Leonard Cohen ένα μουσικό αφιέρωμα στην μουσική και το έργο του.

Την τρίτη μέρα Κυριακή 3 Ιουνίου ανοίγει το κουϊντέτο Yiasena από το  Λονδίνο για μας ταξιδέψει στις μουσικές τους γέφυρες από την Ελλάδα, στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και άλλους τόπους με παρόμοιες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρα με φίλτρο την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό, τις διασκευές  αλλά και νέες συνθέσεις τους.

Το αποκορύφωμα του τριημέρου έρχεται με την εμφάνιση του Δήμητρα Γαλάνη Τρίο. Η σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Πρέβεζα και συναντά δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τον Θωμά Κωνσταντίνου, μεγάλο δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα και τον εξαιρετικό τζαζίστα πιανίστα Σπύρο Μάνεση. Μαζί οι τρεις φτιάχνουν μια παράσταση – αγκαλιά, με τραγούδια με επιρροές από την Ανατολή και την Δύση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites