ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ : “Εμείς κληθήκαμε να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στη κρίση”

«Κατηγορηθήκαμε για επιδοματική πολιτική από ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, το οποίο μαζί με το ΠΑΣΟΚ έφερε την κρίση στη χώρα μας, φτωχοποίησαν βάναυσα την ελληνική κοινωνία, αφήνοντάς την απροστάτευτη. Εμείς κληθήκαμε να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στη κρίση, να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για όλους», δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο υφυπουργός Εργασίας, και υποψήφιος Βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
«Ένα κράτος πρέπει να είναι κοινωνικό όχι για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά γιατί μόνο έτσι προστατεύει τους πολλούς, όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα, με επιλογή των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δε δημιουργήθηκε ποτέ ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος. Είχαμε εμείς την υποχρέωση να το κάνουμε, για όλους αυτούς που βρέθηκαν χωρίς δουλειά, που βρέθηκαν εκτός του συστήματος υγείας», πρόσθεσε.
Αναφορικά με το αναπτυξιακό επίδικο της επόμενης μέρας ο κ. Μπάρκας τόνισε πως «δυστυχώς για τη χώρα υπήρξαν κυβερνήσεις οι οποίες συνοδεύονταν από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Να θυμίσω πως στο παρελθόν, πλειάδα επιχειρηματιών χρησιμοποίησαν το πολιτικό τους μέσο για να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις “φούσκες”. Το θέμα λοιπόν είναι ποιος παράγει και για ποιον παράγει.»
Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως «η ΝΔ πια έχει διολισθήσει από τον φιλελευθερισμό προς την ακροδεξιά. Δεν ψήφισε κανένα “φιλελεύθερο” μέτρο από αυτά που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν χρόνια τώρα λυθεί στην Ευρώπη.»
Τέλος, ο κ. Μπάρκας σημείωσε πως «η επαναφορά του δικαιώματος των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία να παίρνουν το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, δεν ήταν μία προεκλογική κίνηση αλλά διόρθωση μιας αδικίας της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites